Patapakka sekoitettiin uuteen uskoon

ASETELMA: JYP-Ässät -sarja ei ehkä ole kohonnut eeppiseksi, mutta kunnon räminää ja räiskettä se on tarjonnut. Pelikirjat ovat unohtuneet molemmilta hyllyyn ja päästä päähän on painettu pitkiä pätkiä eläimen raivolla. Silloin, kun on pitänyt painaa maltti-nappulaa, se on onnistunut JYPiltä paremmin. Ässät ei ole vielä kyseistä namiskaa edes löytänyt. Tänään se on löydettävä, muuten patapaitoja odottaa aikainen kesäloma. Kuten aiemminkin on todettu, kahden ensimmäisen pelin aikana nähdyssä riisto- ja vauhtikiekossa Ässät ei JYPille pärjää. Padan saumat piilevät kärsivällisessä kiekkokontrollikiekossa, jolla Blues kepitti JYPin viime keväänä. Toistaiseksi porilaiset eivät ole sellaiseen kyenneet.

Jo eilen Jyväskylään saapuneen Ässien valmennusjohto on ravistellut patapakkaa uuteen kuosiin. Hyökkääjä Aki Juusela ja puolustaja Miko Malkamäki tulevat kokoonpanoon mukaan, poissa ovat Aki Uusikartano ja Tapio Sammalkangas. Lisäksi nelossentterinä hyökännyt Mika Niemi nousee ykkösketjun keskelle Tuomas Santavuoren ja Joel Armian väliin.

JYP ei ole kokoonpanoonsa koskenut, vaan jatkaa täsmälleen samalla ryhmityksellä, jolla se pelasi kaksi ensimmäistäkin kamppailua. Kolmannessa ottelussa nähdään myös tämän sarjan kolmas päätuomaripari, kun Jussi Leppänen ja Tero Toivola jakavat oikeutta. Mikko Kaukokari ja Tom Laaksonen asettivat lauantaina Porissa riman melkoisen korkealle. Toivoa sopii, että Leppänen ja Toivola pystyvät vetämään samanlaista jämäkkää playoff-linjaa.

ARVIO: Avausmaali on ohjannut voimakkaasti peliä tämän sarjan aikana ja se on varmasti isossa roolissa tänäänkin. JYPin 3-1 -voitolla ei tulosvedossa pääse rikastumaan, mutta se lienee todennäköisin lopputulos.

SEURAA HEITÄ: JYPin heikoin osa pudotuspeleissä on ehkä hieman yllättäen ollut todelliseksi playoff-ketjuksi ennakoitu Miika Lahden johtama kolmosvitja, jossa laidoilla hyökkäävät Filip Riska ja Tuomas Pihlman. Erityisesti Pihlman on ollut pelitemmon kanssa vaikeuksissa. Sarvikuonokolmikossa on edelleen potentiaalia vaikka minkälaisten painikilpailujen voittamiseen, se pitäisi vain saada esiin. Mihin on kadonnut Pilen kerran niin tuhoisa suoraan syötöstä kuti? Tosin eipä niitä paikkojakaan ole mahdottomasti siunaantunut. Olisiko tänään kolmosketjun päivä?

Tomas Zaborskyn ollessa loukkaantuneena sivussa Joel Armia odotettiin kantavan ison vastuun Ässien maalinteosta. Toistaiseksi nuorukainen ei ole osunut kertaakaan maalipuiden väliin eikä hän ole edes ollut kaukalossa Ässien maalin aikana. Sen sijaan Armia todistanut kolme kertaa paikan päältä JYPin osumaa. Lauantain kamppailussa hän yritti taklata Sami Vatasen maata kiertävälle radalle. Yritys päättyi Armian tuskanirvistykseen ja mies joutui hakemaan hetken aikaa vauhtia pukukopin puolelta.