Suomi otti vihdoin voiton nuorten MM-kisoissa

Veini Vehviläinen piti nollan ja Suomi kaatoi Sveitsin.

Suomi otti kolmen tappion jälkeen ensimmäisen voittonsa jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa kukistamalla Sveitsin 2–0 Montrealissa alkulohkon päätösottelussa. Suomen maalit tekivät Aapeli Räsänen ja ylivoimalla osunut Eeli Tolvanen.

Hallitseva maailmanmestari Suomi putosi jatkopeleistä ja kohtaa maanantaina käynnistyvässä putoamiskarsinnassa Latvian. Sveitsi eteni puolivälieriin ja kohtaa Yhdysvallat.

Jukka Rautakorven saatua potkut Suomen päävalmentajaksi hyppäsi Jussi Ahokas, joka oli aloittanut kisat Yleisradion kommentaattorina.

– Mielestäni meidän joukkueemme pelasi todella hyvin. Pelaajat todella halusivat voittaa ja näyttää, että he pystyvät pelaamaan aktiivista jääkiekkoa, että he pystyvät pelaamaan nopeasti kiekon kanssa. Pojat tekivät mahtavaa työtä, Ahokas kehui kisasivuilla. 

Veini Vehviläinen piti Suomen maalilla nollan torjumalla 17 laukausta, kun hänen virkaveljensä, Sveitsin Joren van Pottelberghe joutui huhkimaan peräti 49 torjuntaa.

– Ei ole helppoa mennä karsintaan sen jälkeen, kun voitimme viime vuonna. Mutta meidän täytyy pysyä motivoituneina, koska haluamme pelata huipputurnauksessa, Eeli Tolvanen sanoi.

– En tiedä paljoa Latviasta, mutta siitä tulee vaikeaa. He puolustavat ja heillä on hyvä maalivahti. Siitä tulee tiukkaa, Tolvanen ennakoi karsintaa.

Suomen alkulohkon toisessa kamppailussa Ruotsi kellisti Tshekin osumin 5–2. Ruotsin sankari oli Jonathan Dahlen, joka teki kolme maalia.

Ruotsi kohtaa alle 20-vuotiaiden MM-kisojen puolivälierissä maanantaina Slovakian, joka hävisi alkulohkojen päätöspelin Venäjälle 0–2. Venäjä kohtaa puolivälierissä Tanskan.

B-lohkon ykköspaikan nappasi Yhdysvallat, joka onnistui kaatamaan yön pelissään Kanadan maalein 3–1. Voittajien tehomies oli Jordan Greenway, joka nakutti maalin ja kaksi syöttöpistettä. Yhdysvallat pelaa puolivälierissä Sveitsiä ja Kanada Tshekkiä vastaan.