Surkea alku, jäätävä loppu

Mikähän mahtoi olla JYPin johtoajatus Isomäen keskiviikon avauserään? Vai oliko sellaista?

Olipahan nimittäin sen laatuista muniin puhaltelua koko 20-minuuttinen, ettei moista ole hurrikaanipaidoilta nähty sitten maaliskuun alun Pelicans-ottelun könyämisen.

Aloitukset, syöttäminen, syötön vastaanottaminen, kaksinkamppailut, taklaukset, purkukiekot, laukaukset… Mitä näitä elementtejä nyt jääkiekossa on? JYP ei onnistunut yhdelläkään osa-alueella. Oli ainoastaan kotijoukkueen heikkoutta, ettei Ässät rätkinyt neljännelle puolivälierälle lopullista niittiä heti kättelyssä. Mahdollisuuksia siihen olisi kyllä ollut, mutta maaliin kiekon toimitti ainoastaan Mark Lee kolmen ja puolen minuutin kohdalla.

Kummallisen vaisusti pelannut Eric Perrin saapui paikalle reilusti myöhässä ja Lee pääsi viimeistelemään suoraan Miko Malkamäen mainiosta syötöstä.

Kelvottomasta kiekkoilusta huolimatta JYPille suotiin nelisen minuuttia ylivoima-aikaa ensimmäisessä erässä. Siitä ei minkäänlaista kerrottavaa jäänyt, joten ei kerrota siitä mitään.

-Ei ihan parasta mahdollista alkua saatu, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho muotoili avauserän metkut.

-Mutta playoff-sarjoissa tulee altavastaajahetkiä. Ne pitää pystyä kestämään ja ratkomaan pelit sitten kun on paikka, Aho jatkoi.

Perrin laukoi ratkaisun

Toisen erän alussa nähtiin merkillinen episodi. Ässäpakki Tommi Taimi siirsi Perrinin edessä tyhjyyttään ammottaneen maalin pois paikoiltaan. Kiekko lipui jonnekin siirtyvän maalin suuntaan ja tuomaristo näytti päättäväisesti maalia. Lopputulos oli kuitenkin Taimen kahden minuutin rangaistus maalin siirtämisestä.

JYPin ylivoima… No, suunnilleen samaa kuin avauserässäkin.

Ylivoiman jälkeen kumpikin joukkue polkaisi kaasun lattiasta läpi ja alkoi hirvittävä päästä päähän kaahaaminen. Alusta asti näki, että kohkaaminen tuottaa osuman jompaankumpaan päähän. Kiekkojumalat olivat JYPin puolella, kun Ossi Louhivaara kaivoi päätykiekon J-P Hytösen lapaan ja Hytönen lakaisi sen ohi Järvenpään: 1-1.

Jyväskyläläisiä kylmännyt tilanne nähtiin erän lopulla, kun Stephen Dixon säntäsi ahdistamaan Sami Vatasta Ässien joukkuerangaistuksen aikana. Dixonin maila osui Vatasen silmäkulmaan, johon tuli vertavuotava haava. Dixon palkittiin kolttosestaan 5+20 –minuuttisella.

JYP hieroi ja hieroi viidellä kolmea vastaan ylivoimaa ja lopulta reilun minuutin hinkkaamisen jälkeen Eric Perrin lähetti Ässät käytännössä kesälomalle: 1-2.

-Toiseen erään saatiin hyvin buustia ja pystyttiin lopulta lyömään ratkaisu ylivoimalla, Aho tuumasi.

Fyysinen yliote kesälomaa varten

Kolmas erä alkoi Sami Vatasen metsästyksellä, mutta se on jo oman tarinansa aihe. Ässät keskittyi mahdollisimman kovien taklausten hakemiseen ja yritti pörhistellä parhaansa mukaan. Fyysisen yliotteen hakeminen olisi ollut ymmärrettävää vaikkapa sarjan toisessa tai kolmannessa ottelussa, mutta ei tässä tilanteessa.

Otteluvoitot kun olivat tunnetusti jo 3-0 ja JYP oli takonut erän alkuun pari maalia lisää. Ottelu ja ottelusarja olivat jo ratkenneet. Lapsellista, joutavaa ja täysin turhaa. Kesälomalleko patapuserot yrittivät yliotetta hakea?

-En usko, että siellä ketään vahingoittamistarkoituksessa jahdattiin, Aho totesi ja keskittyi kommentoimaan ennen kaikkea oman joukkueensa tekemisiä.

-Tyylikäs, kylmä lopetus tälle pelille. Jälkeen päin voi sanoa, että ottelusarjan ratkaisu oli kolmas ottelu. Se oli meiltä selkeästi heikoin, mutta pystyimme sen voittamaan. Nyt vain nautitaan pelaamisesta ja mennään etiäpäin, Aho lopetti.

JYPin pahin painajainen toteutui Porissa

Jokerit mitalijahtiin ja HIFK lomalle