Valmentajavaihdoksella luotiin uusi alku, sanoo Jääkiekkoliiton puheenjohtaja

"Ei löytynyt menestyksen yhteistä punaista lankaa"

Nuoret Leijonat tarvitsi yksinkertaisesti uuden alun MM-turnauksessa. Tätä mieltä on Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela.

Liitto ilmoitti tänään, että Jussi Ahokas korvaa Jukka Rautakorven Suomen päävalmentajana kesken kisojen. Myös osa muista valmentajista väistyi.

Suomi joutui putoamiskarsintaan. Liiton puheenjohtaja totesi joukkueen jääneen tuloksellisesti ja pelillisesti kauas potentiaalistaan.

– Joukkue on ollut pelillisesti vain osan aikaa sillä tasolla, johon meidän potentiaalimme antaisi mahdollisuuden, Nummela napautti.

Hänen mielestään kehnot tulokset eivät ole olleet erityisesti kenenkään yksittäisen henkilön syy.

– Joskus käy vain niin, että kokonaisuus ei vain toimi, eikä se ole jonkun yksittäisen tahon vika. Ei vain löydy yhteistä menetyksen punaista lankaa.

Nummelan mukaan Jääkiekkoliiton ratkaisua valmentajavaihdoksista ohjasi nimenomaan Suomen nuorten joukkueen paikan varmistaminen MM-kisojen A-sarjassa.

– Tilannekuvaa mietittiin, ja koettiin, että tällainen ratkaisu pitää tehdä, vaikkei siitä pidetty. Tilanneanalyysi oli se, että joukkue tarvitsee uuden startin, ja tällä ratkaisulla sellainen uusi alku luotiin, Nummela sanoi.