Vehviläinen Nuorten Leijonien maalilla Ruotsia vastaan

Veini Vehviläinen aloittaa Suomen maalivahtina Nuorten Leijonien kolmannessa MM-ottelussa Ruotsia vastaan.

Vehviläinen pelasi Kanadassa myös tappioihin päättyneissä kisaotteluissa Tshekkiä ja Tanskaa vastaan. Hänet vaihdettiin Tanska-pelistä pois avauserän jälkeen, kun Suomi oli häviöllä 0-2.

Suomen päävalmentaja Jukka Rautakorpi on pitänyt puolustajaparit ennallaan, mutta hyökkäysketjuissa on Ruotsi-otteluun muutoksia. Niistä näkyvin on Otto Koivulan nostaminen ykkösketjuun Arttu Ruotsalaisen ja Julius Nättisen rinnalle.

Jos Suomi häviää Ruotsille, Nuorten Leijonien mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin ohenevat olemattomiin. Tällöin edessä olisivat karsintaottelut A-sarjassa säilymisestä.

Suomen ja Ruotsin ottelu alkaa Montrealissa ensi yönä Suomen aikaa kello 0.30.

Tanska jatkaa yllätyksiään

Tanska jatkaa yllätyksiään jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Tanska kukisti Tshekin jatkoajalla 3-2 Montrealissa A-lohkon pelissä.

Voittomaalin ampui Mathias From, kun jatkoerää oli pelattu 47 sekuntia.

Tanskan sankareihin kuului Fromin ohella myös 32 kertaa ottelussa torjunut maalivahti Lasse Petersen. Tshekin maalilla Daniel Vladar torjui 19 kertaa.

Tshekki johti ottelua kahdesti, mutta Tanska kipusi kummallakin kerralla tasoihin. Tshekki hävisi myös edellisessä MM-ottelussaan jatkojalla, silloin Sveitsille.

Tanska hävisi avausottelunsa Ruotsille 1-6, mutta on sen jälkeen peitonnut Suomen 3-2 ja Tshekin samoin numeroin. Tanska nousi A-lohkossa jo toiseksi ja kärkkyy tiukasti pudotuspelipaikkaa.

Lohkon viidestä joukkueesta neljä selviytyy pudotuspeleihin.