Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 24.04.2012 00:24

JYPin vanha taistelulaulu raikui yöllä Hippoksella

JYPin Suomen mestaruus käynnisti välittömästi juhlat Jyväskylän keskustassa. Hippoksella, jossa peli näytettiin 4000 katsojan yleisölle, oli yhdentoista aikaan illalla jo hiljaisempaa. Jäähallille oli saapunut Jämsänkoskelta asti neljän Saarisen seurue - kolme Saarisista on veljeksiä, yksi muuten vain nimeltään Saarinen.

Miehet kertoivat lähteneensä ajamaan Jyväskylään heti mestaruuden ratkettua. Hippoksella he ihmettelivät sitä, missä joukkueen kannattajat olivat. Porukka oli juhlimassa mestaruutta samassa paikassa myös vuonna 2009, jolloin väkeä oli enemmän.

- Silloin lauloimme lauluja ja soitimme rumpuja. Nyt täällä ei ole ketään, Markus Saarinen kertoi.

Jämsänkoskelaiset aikoivat lähteä etsimään tunnelmaa kaupungin keskustasta ja tulla vastaanottamaan pelaajia jäähallille. JYP-sankareiden odotettiin saapuvan Hippokselle puoli kahden aikaan aamuyöllä. Sen jälkeen joukkueen juhlat jatkuvat kaupungilla.

Markus Saarisen veljen Timo Saarisen takahiuksiin oli ajeltu kirjaimet JYP. Kampaus oli tulosta lauantain finaaliottelusta, jossa JYP siirtyi sarjassa johtoon voitoin 3-1.

- Olemme käyneet katsomassa jokaisen kotipelin, mutta Lahteen ei saanut lippuja. Yritin metsästää niitä verkon huutokaupoistakin, mutta ne maksoivat monta sataa, Markus Saarinen kertoi.

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat