Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 24.04.2012 21:06

Muistatko Pahvi-Dufvan? Katso miten Pahvi-RD:n kävi mestaruusjuhlissa!

JYPin fanien mukana monet reissut tehnyt pahvinen Risto Dufva on tullut tiensä päätökseen. Pahvi-RD koki niin kovia JYP-pelaajien juhlinnoissa maanantain ja tiistain välisenä yönä, että kohtalo oli joutua roskikseen.

Pahvi-RD sijaitsi viimeisen vuotensa Asemakadun Matsi-baarissa. Kun pelaajat yösyömmellä juhlivat mestaruuttaan, sai Pahvi-RD osansa. Pahviplakaatti revittiin osiin, vaikka alunperin JYP-pelaajat olivat uhanneet polttaa Matsi-baarissa pelaajien vapaapäivien viettoa väijyneen Pahvi-RD:n.

Pahvinukke näki päivänvalon vuonna 2008 pudotuspelien alla. Kopijyvä Oy osti jyväskyläläiseltä Janne Niemiseltä valokuvia yrityksensä käyttöön, ja rahakorvauksen sijaan Nieminen pyysi Kopijyvää painamaan faniporukalle aidon kokoisen Risto Dufva -pahvinuken.

– Käynnissä oli Dufvan ensimmäinen kausi. Tuolloin Pahvi-RD matkasi mukanamme Tampereen pudotuspeleihin, Nieminen kertoo.

– Läheskään kaikilla vieraspelireissuilla Pahvi-RD ei käynyt, pudotuspeleissä aktiivisimmin. Vuoden 2009 mestaruusjuhlissa suosio oli suunnaton, Nieminen jatkaa.

Mestaruusjuhlissa monet JYP-fanit halusivat kuvauttaa itsensä pahvisen Dufvan kainalossa.

Keväästä 2011 lähtien Pahvi-RD on majaillut Matsi-baarin nurkassa, jonne sen tarina mestaruusjuhlissa 2012 päättyi. Nieminen sanoo, ettei Pahvi-RD:n poistuminen fanien keskuudesta kirpaissut.

– Risto Dufva poistui JYPin organisaatiosta jo syksyllä. Tämä oli viimeinen symbolinen merkki, että Risto Dufva on poistunut talosta, Nieminen sanoo.

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat