Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 26.03.2012 22:47

Nämä jättiläiset ovat kevään lapsia!

JYPin tuikitärkeän 1-1 -tasoituksen 4-3 -voitossa Ässistä pommitti siniviivalämärillään pakkijärkäle Mikko Viitanen. Jämäkkä peruspuolustaja ei maaleilla mässäile - ja jos mässäileekin, tekee sen yleensä pudotuspeleissä.

Mestaruuskaudella 2008-09 JYP-rivistöön kesken kauden liittynyt Viitanen on pelannut JYPissä 175 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä neljä maalia.

Pudotuspelejä hurrikaaninutussa on takana 40 ottelun verran ja niissä on syntynyt osumia viisi!

-Mieluummin sitä tekee maalin vaikka huhtikuussa kuin marraskuussa, Viitanen myhäili JYPin kolmannen Ässät-voiton jälkeen.

Viitanen ei osannut selittää keväistä osumatarkkuttaan sen kummemmin, vaikka hän tarvitsee runkosarjassa yhteen maaliin keskimäärin lähes 60 ottelua, kun playoffissa riittää kymmenen.

-Nämä ovat hienoja pelejä, kiekkoilijan parasta aikaa, tuumasi runkosarjassa viimeksi toissa kaudella osunut Viitanen.

Hän myönsi, että saa itsestään usein enemmän irti pudotuspeleissä kuin runkosarjassa, mutta hurrikaanipaitojen todelliseksi playoff-hidalgoksi Viitanen ei kuitenkaan julistautunut.

-En mä ihan niin hyvä pudotuspelipelaaja ole kuin Virtasen Jonne, mutta aika lähellä kuitenkin, Viitanen virnuili.

Niin. Mitä Virtaseen tulee, niin hän on pelannut JYPin riveissä 83 runkosarjamatsia tehoin 7+9=16. Playoff-pelejä on plakkarissa seitsemän tehoin 3+2=5.

Viitanen on 192-senttinen ja satakiloinen, Virtasella on mittaa 197 senttiä ja 115 kiloa. Voinee sanoa, että nämä jättiläiset ovat todellisia kevään lapsia...

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat