Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 24.04.2012 12:18

"Raakapakasteesta" tuli herkku - näin virtaa JYPille hunaja lehdistössä!

JYPin kiekkokultaan huipentunut, mutta vaiheikas kausi on saanut lätkätoimittajat vuodattamaan varauksettomia kehuja hurrikaanijoukolle.

Tiistain Helsingin Sanomissa luonnehditaan JYPin murheiden kautta ilon kyyneliin päättynyttä kautta omintakeisella raakapakastevertauksella: aluksi hajuton ja mauton, mutta kypsyttyään erinomainen tuote.

Syitä menestykselle luetellaan kolme: oikein ajoitettu päävalmentajan vaihto, onnistuneet pelaajakaupat ja hyvä taloudenpito. Jyväskyläläisten erinomainen jatkoeräkestävyys oli osoitus halusta palata valtakunnan ykköseksi, lehti kirjoittaa.

Iltalehti jakoi tiistain numerossaan pelaajille pelkkiä leijonia - kriittisiä lampaita ei tuomittu kellekään. Kolmen leijonan JYP-suorittajia olivat lehden mielestä Eric Perrin, Riku Helenius, Filip Riska sekä Arto Laatikainen. Lehden valinta JYPin ykköskasvatiksi on Jani Tuppurainen, jonka "kärsivällisyys ratkaisi".

Hesarin tavoin Iltalehti listasi JYPin ratkaisevat raaka-aineet mestaruuteen: kokemus, J-P Hytönen, henkinen kovuus sekä virheettömyys.

Iltalehdessä JYP-kapteeni J-P Hytönen myös paljastaa, että pohjat kultakaudelle rakennettiin "11 kuukautta sitten spinningsalilla", jossa Hytönen kasvatti lihasmassaa ja voittajahenkeä - yllätys yllätys - jyppiläisten kunniaksi veistellyistä hiteistä tunnetun Pojun musiikin tahtiin.

Ilta-Sanomien Petteri Linnavalli intoutui hehkuttamaan kolumnissaan lehden verkkosivuilla ratkaisevaksi muodostunutta viidettä finaalia kunnon jääkiekoksi.

"Ei mitään puolustustaistelua, vaan aitoa lätkää, jossa mitattiin sitä, kumpi pelaa paremmin, eikä sitä, kumpi puolustaa paremmin", Linnavalli suitsuttaa.

"Viides finaali oli varmasti yksi kaikkien aikojen jääkiekko-otteluista SM-liigassa. Lahtelaisyleisö ja muutamat sadat jyväskylästä saapuneet tekivät siitä tunnelmaltaan upeimman loppuottelun, missä minä olen ollut paikalla. Voi kun aina olisi tällaista", Linnavalli kirjoittaa ja hehkuttaa jyväskyläläisten kasvua voitokkaan kauden aikana.

"Lähtökohdat kauteen eivät olleet häävit, mutta lopulta JYPistä jalostui liigan paras joukkue. Valmentajan vaihtuminen kahden ottelukierroksen jälkeen syyskuussa näytti ensin kuoliniskulta joukkueen tälle kaudelle, mutta olikin lopulta se siemen, josta mestarijoukkue alkoi kasvaa".

Paperisen Ilta-Sanomien puolella Linnavalli vetää käden lippaan JYPin kunniaksi.

"Pienen talousalueen seura voi voittaa mestaruuden kerran navakka myötätuuli takanaan, mutta kaksi kertaa neljässä kaudessa ei ole sattumaa".

Erityiskehut saavat myös JYPin toimitusjohtajan Jukka Seppäsen otteet sekä fiksu taloudenpito.

Jatkoaika.com-verkkolehti kohdistaa kehunsa "kultaveskariksi" ylistetylle Riku Heleniukselle.

"Heleniuksen kautta voisi verrata koko JYPin kauteen. Alussa oli hankalaa, mutta siitä noustiin ja lopussa seisoo kiitos", verkkojulkaisu kirjoittaa.

Jukka-Pekka Ronkainen

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat