Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 23.04.2012 13:54

Ennakko: Pelicans-JYP

Viimeinen taistelu - päättyykö Stanley cup -voittajan ura?

ASETELMA: Niin makeaa kuin mestaruuden voittaminen kotihallissa olisikin, JYP ei varmastikaan haaveile moisesta. Finaalisarja on ensimmäisen kerran katkolla tänään Lahdessa ja joukkue haluaa pätkäistä Päijänteen ympäriajon kertarysäyksellä.

Tässä vaiheessa kyse on puhtaasti henkimaailman asioista. JYPin fokus on säilynyt tämän kevään pudotuspeleissä oleellisessa hämmästyttävällä tavalla. Mikään tai kukaan ei ole pystynyt hurrikaanipaitojen keskittymistä horjuttamaan. Pelicansilla puolestaan on jäljellä enää epätoivon vimma. Kotijoukkueella ei ole mitään menetettävää, kaiken voi lyödä peliin riskejä kaihtamatta, sääntöjen rajoja venyttäen.

Pussinokkien usko on ollut koetuksella. JYPin 6-2 -voittoon päättynyttä toista finaalia lukuun ottamatta kolme muuta ovat olleet äärimmäisen tasaisia. Pelicans olisi voinut voittaa ne kaikki, mutta on voittanut vain yhden. Lauantain neljännessä kohtaamisessa lahtelaiset pelasivat sarjan parhaan pelinsä ja saivat selkeästi tuomaritkin puolelleen, mutta sekään ei riittänyt. Pelikaaniparven pyrstösulkiin hiipii varmasti ajatus, eikö mikään riitä?

Kenttäpelaajien osalta Pelicans jatkaa samalla kokoonpanolla, jolla se pelasi lauantaina. Maalinsuulle luistelee neljännen finaalin kolmannen erän torjunut Janne Juvonen. Niko Hovinen potee lonkkiaan, Joonas Kuusela puolestaan aivotärähdystä. Kuusela loukkaantui, kun Tero Koskiranta tuuppasi edellisessä ottelussa Miika Lahden päin Kuuselaa.

JYPin kokoonpanoon liittyi ottelun alla kaksi kysymysmerkkiä. Kaksi matsia sivussa ollut Kalle Koskinen kuitenkin palaa kokoonpanoon ja lauantain pelissä jalkaansa loukannut kapteeni J-P Hytönen on myös mukana. Ossi Louhivaara sen sijaan on joutunut jäämään rivistä pois.

ARVIO: Taistelu tulee olemaan hirvittävä, siitä ei ole epäilystäkään. Jos Pelicans voittaa, se tekee liigahistoriaa. Paras seitsemästä -järjestelmällä pelatut SM-liigafinaalit ovat olleet 3-1 -tilanteessa kahdeksan kertaa. Joka kerta johtoasemassa ollut joukkue on lyönyt sarjan 4-1 -poikki. Se on todennäköisin vaihtoehto tänäänkin. JYP tekee 3-4 maalia pussinokkien jäädessä yhteen tai kahteen.

SEURAA HEITÄ: Eric Perrinin jatkohalut JYPissä ovat olleet läpi kauden kuuma puheenaihe. Perrin on jo kolmatta talvea pois kotoa, kun perhe asuu Atlantassa. Humpan juoni on selkeä. Jos Perrin jatkaa uraansa, hän on neljännen talven pois kotoa. Atlantassa hän kun ei pysty jääkiekkoilijan ammattia harjoittamaan. Perrin tuskin haluaa AHL-jyräksi, NHL-sopimusta hän ei enää saa, joten JYP on äärimmäisen potentiaalinen vaihtoehto, jos konkari vielä kaukaloon hyppää. On kuitenkin täysin mahdollista, että lähtemättömän vaikutuksen JYP-faneihin tehnyt Lavalin leijona pelaa tänään uransa viimeisen ottelun. Jos näin käy, tarina on äärimmäisen hieno. Stanley cup -voittaja palasi syrjäiseen Keski-Suomeen, seuraan ja kaupunkiin, johon hän kauan sitten rakastui. Ja hän palasi voittamaan.

Vasta 17-vuotias Pelicans-vahti Janne Juvonen joutuu uransa kovimpaan paikkaan. Juvonen torjui neljännen finaalin kolmannen erän ja jatkoajan pätevästi. Silloin käsky tolppien väliin kävi kuitenkin pikahälytyksellä., eikä nuorukaisella ollut aikaa paljon jännitellä. Nyt Juvonen on ehtinyt märehtiä pelaamistaan eilisestä saakka. Jokipoikien kasvatti on kuulemma melkoinen viilipytty, mutta nyt pelihermot punnitaan tilanteessa, josta Juvonen on aiemmin nähnyt vain unta. Nuori mies on pelannut urallaan toistaiseksi miesten peleissä yhteensä 122 minuuttia ja neljä sekuntia. Jos hän onnistuu, kasassa on melkoisen sankaritarinan ainekset.

Keskustelua aiheesta

Sankaritarinoista puheen ollen: Tekikö Yohan Auvitu historiaa, ollen ensimmäinen Ranskalainen, joka on tehnyt sm-liigan finaaleissa maalin?
Vastatkaapa tilastonikkarit!

Kahjupappa 23.4.2012 14:50:19

Vastauksia: 3 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat