Aika-ajo: Tämä "yllättäjä" Ruuhimäen kiireisin

Rallin MM-sarjan tämän kauden uutuus, aika-ajo päristeltiin Jyskälän teillä ensimmäistä kertaa, mutta paikka oli kuitenkin perinteistä rallimaastoa. Ruuhimäen pätkää on ajettu monessa muodossa, tällä kertaa taipaleella oli mittaa vajaat viisi kilometriä. Kiireisintä vauhtia piti Sebastien Loeb ajalla 2.17,4. Jari-Matti Latvala hävisi 0,6 sekuntia ja Mikko Hirvonen 0,8.

– Se oli ihan ok. Tietä oli vaikea lukea, kaikissa paikoissa ei oikein tiennyt onko tie kuiva vai märkä, Loeb sanoi Ylen ralliradiolle.

– Iltapäivällä satoi vettä juuri ennen kuin pääsin ajamaan testi-ek:ta täällä. Silloin oli tosi liukasta, nyt pito oli parempi. Tie oli tosin vähän pehmeä välillä, Jari-Matti Latvala puolestaan arvioi.

– Pikkasen meni poikittain parissa paikassa, mutta ihan ok. Ei mitään hämminkiä, Hirvonen tuumasi.

Aika-ajon nopein pääsee valitsemaan huomisen lähtöpaikkansa. Sateisen kesän vuoksi lähtöpaikan merkitys ei ole niin suuri kuin kuivemmalla kelillä, mutta pienen etulyönnin sopiva "ruutu" antaa silti. Pölyä reitillä tuskin on riesaksi asti, mutta irtosoraa on aina jonkin verran. Torstain vain kolme erikoiskoetta kattavalle lenkille valittu lähtöpaikka on voimassa myös perjantain yhdeksällä pätkällä.

Kuljettajat valitsevat lähtöpaikat Paviljongissa kello 21.30. Ksml.fi raportoi lähtöjärjestyksen tuoreeltaan illan kähmyssä.

AIKA-AJOJEN VIISI NOPEINTA:

1. Sebastien Loeb 2.17,4
2. Jari-Matti Latvala 2.18,0
3. Mikko Hirvonen 2.18,2
4. Petter Solberg ja Jevgeni Novikov 2.18,6

Hirvonen ja Latvala hakevat kunnianpalautusta