Rallien hintalappu kallistui – MM-rallisopimuksen lisäosasta äänestettiin

Kaupunki maksaa seuraavan kolmivuotiskauden aikana vuosittain 125 000 euroa AKK:lle lupamaksuja varten. Äänestyksessä lisäosaa vastustivat Bella Forsgrén, Eila Tiainen ja Meri Lumela.

Jyväskylän kaupunginhallitus hyväksyi Jyväskylän kaupungin ja AKK Sports Oy:n välisen yhteistyösopimuksen MM-rallin osakilpailun järjestämisestä edelleen vuosina 2018–2020.

Sopimuksen hyväksymisestä äänestettiin. Kaupunginhallituksen jäsen Bella Forsgrén (vihr.) esitti Eila Tiaisen (vas.) kannattamana, että sopimus voidaan hyväksyä muilta osin, mutta ei siihen sisältyvää 125 000 euron lisäosaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kuitenkin kaupunginjohtajan alkuperäisen esityksen äänestyksen jälkeen äänin 10–3, eli Forsgrénin esitys kaatui.

Forsgrénin esitystä kannatti äänestyksessä Eila Tiaisen lisäksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela (vihr.).

Lisäosa on uusi lisä tähän saakka tehtyihin sopimuksiin ja kumpuaa kansainvälisten kilpailujen lupamaksujen kasvusta. Lisäosassa sovittiin, että kaupunki maksaa seuraavan kolmivuotiskauden aikana vuosittain 125 000 euroa AKK:lle lupamaksuja varten.

Myös perusrahoitus kasvaa

Uuden sopimuksen perusosa kasvaa nykyisestä 310 000 eurosta vuodessa vuodesta 2018 alkaen 360 000 euroon vuodessa. Perusteena on kustannustason nousu.

Perusosa on palvelusopimus, jonka mukaan kaupunki luovuttaa veloituksetta tapahtuman tarvitsemia alueita ja tiloja ja osallistuu Harjun erikoiskokeen kuluihin.

Sopimukseen kuuluu yhden erikoiskokeen järjestäminen kaupungin keskustan välittömässä läheisyydessä, minkä lisäksi maali ja lähtö sijaitsevat Jyväskylässä. Kilpailukeskus ja huoltoparkki sijaitsevat Paviljongissa ja AKK myöntää Jyväskylän kaupungille MM-rallin "Official Partner" -statuksen.

Jyväskylän kaupunki hankkii vuosittain yhteistyökumppaneita osallistumaan rallin kustannuksiin. Tavoitteena on saada yhteistyökumppaneilta vähintään 120 000 euroa vuodessa.

MM-ralli on Jyväskylälle...

Päivitetty 19.6 kello 17.50: Forsgrénin esitystä kannatti äänestyksessä Eila Tiaisen lisäksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumela (vihr.).

Uusimmat

Neste-ralli

Grönholm ei usko suurmestarin paluuseen: Ei Loeb uskalla tulla takaisin

Grönholm, 49, naureskelee rallimestarien viidenkympin villitykselle: Timppa tulisi kyllä kyytiin ja on höpöttänyt sitä

Toyotan suomalaisjuhla toi kaikuja menneisyydestä: "Kovaahan Suomen pojat yhä menevät"

Sinivalkoinen legenda Suomen menestyksestä: Maailmalla miljardi ihmistä seuraa, mutta täällä ei mainita uutisissa sanallakaan

MM-rallissa kaivattu keräilyharvinaisuus löytyi itse legendalta: "En osannut arvata, että joku vielä huutelee niiden perään"

Vielä kerran rallit: Katso kuvakooste Toyotan juhlista Paviljongin palkintojenjaossa

Korkeat kävijäodotukset täyttyivät – ralliviikonloppu oli viime vuosia vilkkaampi

Selfiekeppimies: Voittajatallilla ainutlaatuinen meininki

Mäkisen sydän hakkasi: "Nyt olemme näyttäneet koko maailmalle"

Jari Huttunen heti voittoon uransa ensimmäisessä WRC2-rallissa

Lappi kertoi kauhunhetkistään: "Sillä hetkellä halusin tappaa itseni!"

Suomi palaamassa rallin suurvallaksi – maailmanmestari Vatanen ylistää suomalaisten sitkeyttä

Päällikkö Mäkinen povaa Lapille entistä suurempia mainetekoja

Onko tässä Jyväskylän MM-rallin pahin kaato? Katso video

Toyotan suomalaisten kaksoisvoitto jäi 300 km:n matkalla kiinni vain kymmenestä metristä: "Sorry"