Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 16.03.2012 20:50

JYPin playoffs-lipunmyynti alkoi - ole ripeä, jos haluat istumaan!

JYPin kahden ensimmäisen playoffs-ottelun liput tulivat myyntiin perjantaina kello 9 aamulla.

Markkinointijohtaja Kari Tynin mukaan myynnissä ei ollut ensimmäisen päivän aikana ruuhkaa, vaikka liput liikkuivatkin kiitettävään tahtiin.

– Isoin osa perusmyynnistä tehtiin, kun kausikorttilaisilla oli mahdollisuus lunastaa lippunsa playoffseihin. Kausikorttilaisia on pari tuhatta, ja kun koko Areenan kapasiteetti on 4 500, niin jäähän siinä viitisentuhatta lippua myytäväksi kahteen peliin.

Viiden tuhannen lipun potista vajaa tuhat kappaletta on erikoislippuja. Esimerkiksi Hurrikaaniklubi-lippu illallisineen päivineen maksaa 70 euroa kappaleelta, ja 170 euroa maksavalla BlackStage-lipulla pääsee täyttämään vatsansa kolmen ruokalajin illallisella ja kuohuviinillä ennen pehmeistä tuoleista käsin seurattua kiekkomittelöä.

Pelkkiä seisoma- ja istumapaikkoja ilman ravintola- tai tilapalveluita oli playoffseihin tarjolla alun perin kaikkiaan noin 4 000 kappaletta.Tyni arvioi, että istumapaikkoja ilman hienouksia olisi nyt jäljellä 100 – 150 kappaletta per peli. Seisomalippuja on jäljellä useampi sata.

– Istumapaikoille olisi enemmän kysyntää kuin pystymme tarjoamaan, vaikka viime kesänä saatiinkin valmiiksi 220 istumapaikan Hurrikaani-katsomon, Tyni kertoi.

Hänen mukaansa verkkomyynnin volyymi on lisääntynyt tasaisesti aina siitä saakka, kun JYPin kausikortit tulivat saataville verkkoon pari vuotta takaperin.

– Tällä hetkellä nettimyynti näyttelee 30-40 prosenttia koko myynnistä, riippuen ottelusta ja lipputyypistä. Kaikki myyntikanavat ovat yhä käytössä, ja myös lippuluukulla asioidaan ahkerasti.

– Playoffs-pelit kiinnostavat aina vastustajasta riippumatta. Runkosarjassa vastustajalla on suurempi merkitys. Vetovoimaisimmat vastustajajoukkueet ovat Kalpa, HIFK kuten joka kaupungissa, Jokerit sekä Kärpät. JYP pelaa nyt ensimmäistä kertaa pudostuspeleissä Ässiä vastaan, mikä on hieno piristysruiske, Tyni mietti.

JYP pelaa kotonaan Ässiä vastaan torstaina 22.3 ja maanantaina 26.3.

Jukka-Pekka Ronkainen

Keskustelua aiheesta

Itselläni on aitio Hartwall Areenalla ja ajattelin käydä katselemassa laadukkaampia play off pelejä.
Jyväskylän DDR hallin kylmät makkarat, lämpimät oluet ja kahvakiekko ei nappaa...

Kari Tyri 16.3.2012 21:57:54

Vastauksia: 4 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat