Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 23.03.2012 16:26

Mitä ihmettä? Kouluruoka loppui kesken, oppilaat jäivät ilman ruokaa!

Nälkäisiä koululaisia koeteltiin Jyväskylässä Palokan koulussa perjantaina, kun kouluruoka loppui kesken oppilaiden ruokailun. Keskisuomalaisen tavoittaman koululaisen mukaan päivän viimeiseen ruokailuvuoroon saapuneesta ryhmästä noin 30 oppilasta jäi ilman ruokaa.

Ruokalistan mukaan muut saivat kasvispastaa, mutta 30 hengen joukko joutui tyytymään muihin tarjoiluihin.

Nimettömänä pysytellyt tyttö kertoi, että ilman ruokaa jäänyt porukka joutui odottamaan noin puoli tuntia, kunnes heille saatiin järjestettyä syömistä. Heille tuotiin aluksi ruisleipää, näkkäriä, voita ja maitoa. Hieman myöhemmin nälissään sitkuttelevalle porukalle tarjoiltiin kalapullia ja perunamuusia.

– Perunamuusi oli niin jauhoista, ettei sitä voinut syödä, tyttö harmitteli.

Muihin ruokiin tyytyminen ja kasvispastasta paitsi jääminen hyvitettiin porukalle jäätelöllä.

– Saimme lopuksi kaikki eskimot siitä hyvästä, ettemme saaneet kasvispastaa. Ruokailun lopuksi tarjolle tuotiin pinaattilettuja siltä varalta, jos jollekin jäi vielä nälkä, tyttö sanoi.

Palokan koulun ruokailusta vastaa Jyväskylän kaupungin liikelaitos Kylän Kattaus. Liikelaitosjohtaja Tuija Sinisalo Kylän Kattauksesta ei osannut sanoa, miten ruoka oli tässä tapauksessa päässyt loppumaan.

– En tiedä tästä tapauksesta mitään, enkä pääse selvittämään sitä, koska henkilöstö tuotanto- ja palvelukeittiöistämme on lähtenyt jo pois. Koululla on voinut esimerkiksi olla tavallista suurempi joukko ruokailijoita tai ruokaa on tilattu virheellinen määrä. Vaihtoehtoja on useita, Sinisalo sanoi.

Sinisalo lisäsi, että kaupungin koulujen palvelukeittiöissä pidetään aina varulta muuta ruokaa vastaavien tapauksien varalle.

– Normaalisti ruokaa saadaan toimitettua kouluille heti lisää, jos se näyttää loppuvan. Lähtökohta on kuitenkin se, että ruokaa riittää aina kaikille ja yleensä sitä jääkin yli. Koulujen palvelukeittiöissä on aina vararuokaa siltä varalta, että ruoka loppuu kesken, Sinisalo totesi.

Palokan koulussa opiskelee 515 7.-9.-luokkalaista.

Keskustelua aiheesta

Hui Kamala! IIIIK !!!

Ihan puoli tuntia joutui ruokaa odottaa! Jos ei leipää ym. lasketa....

Jokunen miljardi ihmistä elää koko ajan nälässä, että miettikää nyt pikkusen mistä näitä "uutisia" revitte!!!

Hohhoijaa.

Rone 23.3.2012 17:13:50

Vastauksia: 15 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat