Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 20.03.2012 17:19

Saitko tällaisen tekstiviestin? Poliisi varoittaa huijauksesta!

Eri puolilta maata alkoi tiistaina tulvia poliisille ja kuluttajaneuvontaan tietoja kännyköihin tulleista huijaustekstiviesteistä. Pirkanmaan poliisilaitoksen rikoskomisarion Ossi Kaarion mukaan viestit on lähetetty ulkomailta ilmeisen satunnaisiin matkapuhelimiin.

Viestin teksti on seuraava: "Mainoskirje aktivoitu. Saat 3 mainosta/viikko. Hinta 20 e/kk, veloitetaan puhelinlaskussasi. Peruuta milloin tahansa ilmaiseksi, tekstaa TXT5 PERU numeroon 17163."

–·Viestejä tulee puhelimiin, vaikkei ole tilannut mitään palvelua. Näyttää siltä, että mikäli puhelimen käyttäjä lähettää perumisviestin, ei peruminen onnistu, vaan puhelimeen tulee englanninkielinen viesti, jossa on puhelinnumero. Arvelemme, että tuohon numeroon soittaminen maksaa paljon, Kaario varoittaa.

Kuluttajaneuvonta ohjeisti päivän mittaan viestin saaneita varmuuden vuoksi ilmoittamaan häirinnästä omille puhelinoperaattoreilleen. Jo iltapäivään mennessä kuluttajaoikeusneuvojille oli tullut kymmeniä ilmoituksia ja kyselyjä viesteistä.

Viestintäviraston CERT.fi-sivulla varoitettiin tiistaina viestistä. Toimintaohjeita asiakkaille on tulossa lähiaikoina myös Kuluttajaviraston nettisivulle.

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat