Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 17.02.2013 12:28

Suomalainen yhtiö sai merkittävän tilauksen Saudi-Arabiaan

Jyväskyläläinen koulutusvientiyhtiö EduCluster Finland Oy on saanut miljoonaluokan kaupan Saudi-Arabiasta. Yhtiö ryhtyy kehittämään koulutusosaamisen ja opettajankoulutuksen huippuyksikköä Jeddassa toimivaan King Abdulazizin yliopistoon.

– Sopimus on viisivuotinen ja se työllistää suomalaisia asiantuntijoita noin viidenkymmenen henkilötyövuoden verran. Rakennamme huippuyksikön yhdessä paikallisten asiantuntijoiden kanssa, kertoo EduClusterin kansainvälisten asioiden johtaja Elise Tarvainen.

Hän ei paljasta kaupan arvoa, mutta kertoo sen olevan samaa kokoluokkaa kuin yhtiön muutaman vuosi sitten Arabiemiraateista saama tilaus. Se oli tuolloin Suomen historian suurin koulutusvientisopimus. Sen seurauksena kymmeniä suomalaisia opettajia lähti opettamaan arabilapsia kahteen paikalliseen kouluun.

EduCluster teki kauppasopimuksen Wadi Jeddah -yhtiön kanssa, joka on saudiyliopiston omistama koulutusalan yritys. Sen toimitusjohtajan, tohtori Mohammednajeeb G. Khayatin mukaan kyseessä on lajinsa ensimmäinen arabimaissa suomalaisten kanssa toteutettava koulutusalan hanke.

– Olen iloinen kumppanuudesta Suomen johtavan koulutusvientiyhtiön EduCluster Finland Oy:n kanssa. Haluamme hyödyntää maailman parhaimpien joukkoon tunnustettua suomalaista koulutusjärjestelmää uudistaessamme kuningaskuntamme koulutusta, Khayat kommentoi.

King Abdulazizin yliopistossa työskentelee 17 0 000 opiskelijaa ja 9 000 työntekijää. Ohjelma käynnistyy naisopettajien jatko- ja täydennyskoulutuksen kehittämisellä Koulutusyhteistyössä on kaiken kaikkiaan vahva tyttöjen ja naisten koulutusta kehittävä painotus.

– Ohjelmalla on tärkeä yhteiskunnallinen merkitys tyttöjen ja naisten koulutuksen kehittämisessä. Uskon, että jos halutaan parantaa asioita, se ei toteudu ulkoa päin, vaan ainoastaan olemalla läsnä ja tekemällä yhteistyötä.  Kumppanuusohjelma antaa mahdollisuuksia myös oman henkilöstömme osaamisen kasvattamiseen ja kansainvälistymiseen. Olen iloinen, että aiemman rehtorimme Aino Sallisen johdolla aloitetut sopimusneuvottelut saatiin nyt myönteiseen päätökseen, Jyväskylän yliopiston rehtori Matti Manninen toteaa.

Lue aiheesta lisää maanantain painetusta Keskisuomalaisesta.

Keskustelua aiheesta

Eikö näistä kannattaisi olla hissukseen, ei nimittäin ole kovin positiivista julkisuutta tällainen yhteistyö maailman eniten ihmisoikeuksia polkevan valtion kanssa. Toki on ymmärrettävää että riistohallinnon kansaltaan riistämästä varallisuudesta halutaan päästä nauttimaan myös ulkomailla. Johan sii...

fool 17.2.2013 15:50:26

Vastauksia: 16 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat