Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 27.03.2012 11:52

Iron Sky -elokuvan ennakkonäytökset loppuunmyyty

Tässäkö vuoden kohutuin leffa?

Suomalaisvoimin tehty toimintakomedia/scifi-elokuva Iron Sky nähdään huomenna myös Jyväskylässä. Elokuva kertoo natsien pakenemisesta kuuhun toisen maailmansodan päätteeksi - ja paluusta maahan vuonna 2018. Elokuvan on ohjannut Timo Vuorensola.

Elokuvasta povataan kansainvälistä menestystä, mutta se kiinnostaa myös Jyväskylässä. Finnkino Oy:n Fantasian teatterin teatteripäällikkö Mikko Vehmaksen mukaan Iron Skyn molemmat keskiviikkoiset ennakkonäytökset on loppuunmyyty jo etukäteen.

- Ennakkonäytökset ovat kello 17 ja 17.45. Näytökset myytiin erittäin nopeasti loppuun. Yleisöä niissä on kaikkiaan 454 henkeä, Vehmas kertoo.

Vehmaksen mukaan se, että ennakkonäytökset on myyty loppuun, ei ole kovin yleistä. Näin ollen Iron Sky -elokuvaan kohdistuu isoja odotuksia.

- Jokaisella paikkakunnalla Suomessa vastaanotto on ollut erittäin positiivinen. Elokuvaa kohtaan on ollut myös valtava kiinnostus ulkomailla, Vehmas kertoo.

Varsinainen ensi-ilta Iron Sky -elokuvalla on Jyväskylässä 4. huhtikuuta. Vehmas ei vielä osaa arvioida, kuinka pitkään elokuva pyörii Jyväskylässä. Elokuvaan voi jo ostaa lippuja.

- Kiinnostus on ollut suurta, tästä tulee varmasti yksi tämän vuoden kohutuimmista elokuvista, povaa Vehmas.

Vehmaksen mukaan kiinnostusken syitä voi olla monia.

- Produktio on erittäin laadukas. Tuotantobudjetti on vähän alle 10 miljoonaa. Jos tämä olisi ollut Hollywood-tuotantoa, perässä olisi vähintään nolla. Tekninen työn jälki on erityisen hyvää, Vehmas mainitsee.

Lisäksi kiinnostusta lisäävät Vehmaksen mukaan elokuvan suomalaiset tekijät.

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat