Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 26.03.2012 16:14

Tuoreet luvut: Kaupungin talous kurjassa kunnossa

Tuore tilinpäätös viime vuodelta kertoo, että Jyväskylän talous on kurjassa kunnossa. Alijäämää kertyi peräti 24,2 miljoonaa euroa ja vuosikatekin heikkeni 39,5 miljoonasta eurosta 14,9 miljoonaan euroon. Lainojen määrä kasvoi 55 miljoonalla eurolla. Suurimmat investointikohteet olivat piakkoin valmistuva Palokan koulukeskus ja jo käytössä oleva Vaajakosken koulu.

Vuosikate kattoi poistoista vain reilun kolmanneksen, kun tavoite on 100 prosenttia. Tällä mittarilla kaupungin tulorahoitus oli epätasapainossa.

Kaupunginjohtaja Markku Anderssonia huolestuttaa erityisesti käyttötalouden menojen kasvu, +22,8 miljoonaa euroa alkuperäisestä talousarviosta. Sosiaali- ja terveyspalvelujen nettomenot kasvoivat peräti 28,9 miljoonalla eurolla.

Asukasluku nousi 1 246:llä, mikä oli suhteellisesti viidenneksi nopeinta 15 suurimman kaupungin joukossa. Myös koko Jyväskylän seudun kasvu oli edelleen selkeästi maan ripeimpiä Oulun, Helsingin ja Tampereen ja Vaasan seutujen ohella.

Keskustelua aiheesta

Ai kun yllätys, mutta kenessähän lienee vika tai on suurin syyllinen?

Mutta apuhan on lähellä, yhtä lähellä kuin on naapurikunnat. Nyt ei muuta kuin Henna Virkkunen pakottamaan kaikki naapurikunnat maksumiehiksi huonosti hoidetulle kaupungin taloudelle.

Isoisä 26.3.2012 16:22:31

Vastauksia: 45 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat