Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 10.04.2012 04:45

Viitasaaren Musiikin aika saa paljon avustuksia

Avustukset ja lipputulot eivät kohtaa festivaaleilla

Julkiset avustukset ja lipputulot eivät jakaudu tasaisesti klassisen musiikin festivaalien kesken. Tämä käy ilmi STT:n selvityksestä merkittävimpien klassisen musiikin festivaalien rahoituksesta.

Suhteellisesti eniten julkisia avustuksia saavat nykymusiikkia esittävät festivaalit Avantin Suvisoitto ja Viitasaaren musiikin aika sekä isot kaupunkitapahtumat Helsingin juhlaviikot ja Turun musiikkijuhlat. Lipputulojen prosentuaalinen osuus on puolestaan suurin Savonlinnan oopperajuhlilla, Mikkelin musiikkijuhlilla ja Kuhmon kamarimusiikissa.

Yritysten tuki klassisen musiikin festivaaleille on vähentynyt viime vuosina. Yritykset myös ostavat entistä vähemmän lippuja näille festivaaleille, ja yhä suurempi osuus lipuista myydään suoraan yleisölle.

Vaikka monet festivaalit ovat korottaneet lippujen hintoja, ovat klassisen musiikin festivaaliliput yhä edullisia verrattuna joihinkin kevyen musiikin konsertteihin ja urheilutapahtumiin. Esimerkiksi kallein lippu Savonlinnan oopperajuhlille maksaa suurin piirtein yhtä paljon kuin halvin lippu Suomen otteluihin jääkiekon MM-kotikisoissa.

STT

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat