Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 15.09.2012 20:25

Annie soi komeasti ja näyttää hyvältä

Annie

Annie on pesunkestävä Broadway-musikaali. Tarina on täynnä toivoa ja tarjolla on runsaasti korvaan tarttuvia musiikkikappaleita.

Eletään vuotta 1933, Yhdysvallat pyristelee Franklin D. Rooseveltin johdolla ylös lamasta. 11-vuotias Annie asuu neiti Hanniganin kovalla kädellä johtamassa orpokodissa.

Vanhemmista on jäljellä medaljonki ja lappu, jossa nämä lupaavat tulla hakemaan Annien vielä takaisin. Miljonääri Oliver Warbucks lähettää sihteerinsä hakemaan jouluksi yhden orvon kotiinsa. Tämä valitsee Annien ja tie kohti valoisampaa tulevaisuutta on auki.

Annien roolissa debytoi 13-vuotias Ronja Alatalo. Hän on roolissaan mainio, taitoa löytyy niin laulun, tanssin kuin näyttelemisenkin saroilta. Myös muut orpokodin tytöt valloittavat reippaalla meiningillään.

Satu Silvon juoppo ja lapsia vihaava orpokodin johtaja on herkullinen hahmo. Neiti Hannigan sekä hänen juonitteleva veljensä tyttöystävineen (Antti Kerosuo ja Heli Lahti) ovat kovia karaktäärejä. Vaikka näistä roikaleista saakin huumoria irti, syö hahmojen överiys heidän yhteisten musiikkinumeroidensa tehoa, kun laulu jää tyypittelyn jalkoihin.

Näiden pahisten vastakohtana rikkaat ja etuoikeutetut ovat lähes enkelimäisiä. Jukka Leisti rakentaa yllättäen isyyteen rakastuvan Warbucksin hauskan hämmentyneesti. Yhtä hämmentynyt on Petra Karjalaisen sihteeri Grace Farrell. Warbucksin ja Gracen välinen ilmiselvä kipinöinti on ihastuttavan viatonta.

Panu Raipia on ohjannut näyttävän ja notkeasti eteenpäin rullaavan esityksen, jonka rytmi tosin hieman hiipuu loppua kohti. Hiipuminen on myös tekstin ongelma, jännitys loppuratkaisusta laukaistaan vähän liian aikaisin, jolloin toiminta jää hetkeksi jumiin ennen finaalia.

Annie-musikaalin maailmassa hyvät ovat hyviä, paha saa palkkansa ja talouspolitiikkakin uuden suunnan, kun pikkutyttö laulaa presidentille. Tämä on ihanaa eskapismia, jonka jälkeen on kevyt olo. Elina Jakowlevan koreografia, Oskari Löytösen lavastus sekä Elina Vätön puvustus kuorruttavat esityksen.

Annie soi komeasti ja näyttää hyvältä.

Katri Kekäläinen

Keskustelua aiheesta

Missäs Annieta esitetään? Jäi jutusta uupumaan tämmöinen tieto :)

picoul 17.9.2012 10:02:39

Vastauksia: 3 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat