Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 01.11.2011 17:20

Jypinkylä 2 - biisi ei enää soi Hippoksella

Jyväskyläläinen FP on tullut tunnetuksi viime kuukausina kappaleellaan Jypinkylä 2. Tämä biisi on soinut esimerkiksi JYPin otteluissa sekä jyväskyläläisissä yökerhoissa. JYPin otteluissa biisiä ei ainakaan toistaiseksi kuitenkaan enää kuulla.

Biisin taustalla on Warnerin edustaman Wiz Khalifan Black & Yellow -kappale. FP:n Markus Vehniäisen mukaan Jypinkylä 2 -kappeleen tausta on tarkoituksellisesti samanlainen kuin Black & Yellow -kappaleessa.

- Se on tarkoituksellisesti samankuuloinen. Tausta ei ole tismalleen sama kuin Black & Yellow - kappaleessa, vaan siinä on sähkökitarat päällä, Vehniäinen kertoo.

Vehniäisen mukaan Warneriin ei ole oltu biisin vuoksi yhteydessä tai pyydetty lupaa taustan käyttöön.

- Biisi on tehty, koska Youtubessa on siitä (Black & Yellow) biisistä varmaan miljoona eri versioita. Biisiä ei ole tehty rahastusmielessä, vaan omaksi iloksi, mutta se lähti vähän käsistä, Vehniäinen kommentoi.

Warnerilta ei ole Vehniäisen mukaan tullut aiheesta palautetta. Kappaletta on soitettu JYPin pelien lisäksi ainakin paikallisissa yökerhoissa.

JYPin markkinointijohtaja Kari Tyni kertoi tiistaina, että JYPin peleissä biisi on vastedes soittokiellossa.

Keskustelua aiheesta

Niin tyhmä olen, että syytä miksi ei enää soi Hippoksella, en tuosta kirjoituksesta irti saanut. Siksikö, että on taustoissa jotain samaa, kuin jossain toisessa biisissä?

PeeHoo 1.11.2011 17:52:15

Vastauksia: 2 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat