Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 18.03.2012 20:37

Muistatko tämän nettinäkymän?

Laajakaista on nykyisin yleispalveluvelvoitteiden mukainen perusoikeus siinä missä puhelinpalvelu tai posti. Vuonna 1996 tilanne oli toinen, ja nettiyhteys löytyi harvasta taloudesta.

Keskisuomalainen oli kuitenkin jo tuolloin verkossa, mutta varsin eri näköisenä kuin nykyään.

Wayback Machine -palvelun avulla pääsee tutustumaan vuosien varrella arkistoituihin verkkosivuihin. Sivu tarjoaa kiehtovaa ajanvietettä ja nostalgiaa, mutta muistuttaa samalla, että verkosta harva asia katoaa jäljettömiin. Onpa sivuston tallentamia sivuja käytetty Yhdysvalloissa oikeusjuttujen aineistonakin.

Käy tutustumassa tästä linkistä ainakin teknologisella mittarilla muinaishistorialliseen ksml.fi -osoitteeseen vuodelta 1996 Wayback Machinen sivuilla! Joko tuolloin käytitte Keskisuomalaisen verkkosivuja, tai nettiä ylipäänsä?

Jukka-Pekka Ronkainen

Keskustelua aiheesta

Enpä muista tuota nettinäkymää, mutta huomattavasti yksilöllisemmän näköinen se on, kuin nykyiset, jotka ovat kuin olisivat kaikki samasta formaatista. Itse tein ensimmäiset sivuni vuotta myöhemmin, eikä lähellekkään samanlaista löytynyt mistään. Nyttemmin lähes kaikki yksityisten sivut on blogeja, ...

PeeHoo 21.3.2012 13:33:06

Vastauksia: 2 Osallistu keskusteluun

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat