Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 28.02.2012 20:56

Shift-pelinäppäimistö

Shift-pelinäppäimistö

Steelseries

PC/Mac

 

Huhut sitkeän PC:n kuolemasta pelilaitteena ovat suuresti liioiteltuja. Konsolien paineesta huolimatta tietokoneen suosio on jatkanut kasvuaan pelialustana.

Suosion syytä ei tarvitse etsiä kaukaa. Hiiri ja näppäimistö soveltuvat huomattavasti ohjainkapulaa paremmin esimerkiksi strategia- ja räiskintäpeleihin. Tämän ovat huomanneet myös lisälaitevalmistajat: pelikäyttöön suunniteltuja malleja löytyy useilta tuottajilta.

SteelSeries on pelinäppäimistöihin ja -hiiriin erikoistunut tanskalaisyhtiö. SteelSeries Shift on kaikkeen pelaamiseen suunniteltu yleisnäppäimistö.

Käyttötarkoitus näkyy erityisesti mekaanisessa kestävyydessä: näppäimistön luvataan kestävän tuntuvasti normaalia enemmän käyttöä. Pelimiestä helpottavat myös sivuilta löytyvät usb-liittimet ja äänilähdöt.

Mallin erikoisuus löytyy vaihdettavasta näppäinmatosta. Eri pelejä varten on saatavilla omat näppäimet, joiden vaihto onnistuu kivuttomasti.

Kokonaisuutena Shift on laadukas pelinäppäimistö, jonka suurin ongelma on puuttuva taustavalaistus. Kirjoituskäyttöön näppäimistö soveltuu heikommin, sillä pelaamiseen hiottujen näppäimien liikeradat ovat harmittavat lyhyet.

Jarmo Pitkänen

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje

Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat