Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 17.02.2012 16:12

Päivän valinnat 19.2.

Yle Live: Apocalyptica

TV2 klo 23.35

Sellorockyhtye Apocalyptica esiintyi Suomen kiertueellaan vasta avatun Helsingin Musiikkitalon konserttisalissa ensimmäisenä rockyhtyeenä 12. syyskuuta. Yle Livessä nähdään uusintana Teemalla viime syksynä nähty Apocalyptican 7th Symphony Tour -kiertueen konsertti.

Musiikkitalon konserttisali taipuu myös vahvistetulle musiikille ja rockvalaisulle. Konsertin hyvin tärkeästä valosuunnittelusta vastaa Pekka Martti.

JIM D Henkilökuva: Ben ja Jerry

JIM klo 21.00

Kaupan laaja jäätelövalikoima pakottaa tekemään vaikean valinnan. Koska halpaa ei kannata ostaa, on pakko miettiä, missä kulkee laatujäätelön ja ylihintaisen hienostelujäätelön raja. Tämän pohdinnan jälkeen olen usein poistunut kaupasta kantaen mukanani Ben & Jerry’s -makua cookie dough.

Ystävykset Ben Cohen ja Jerry Greenfield perustivat jäätelöfirmansa köyhinä opiskelijoina vuonna 1978. Ajan myötä yrityksestä kasvoi elintarvikealan menestystarina, eivätkä Ben ja Jerry olleet enää köyhiä.

Taloudelliseen jättipottiin iskettiin, kun monialayritys Unilever osti yrityksen vuonna 2000. Samalla Ben ja Jerry’s menetti osan sympaattisesta imagostaan.

Ben & Jerry’s on perinteisesti antanut osan voitoistaan hyväntekeväisyyteen ja pitänyt hyvää huolta työntekijöistään. Kyse ei ole vain bisneksestä, vaan sosiaalinen vastuu otetaan tosissaan.

Unilever on luvannut jatkaa samaa käytäntöä. Virallisesti siksi, että niin kuuluu tehdä, mutta oikeasti siksi, että se on tärkeä osa brändiä.

Tähtikokkien salaisuudet

MTV3 klo 13.25

Vaikka nykytrendi ruuanlaitossa on rento ote ja konstailematon hyvä maku, sääntöön on poikkeuksensa. Saksalainen dokumentti Tähtikokkien salaisuudet kertoo huippuravintoloista, joissa ruuanlaitto on vähintään yhtä paljon tiedettä kuin taidetta ja gastronomiaa.

Ohjelmassa tutustutaan yhdeksään Michelin-tähdillä palkittuun kokkiin kolmella eri mantereella. Dokumentti näyttää, mitä todellinen huippuosaaminen ja ruokafilosofia ovat tänä päivänä eurooppalaisessa, amerikkalaisessa ja aasialaisessa keittiössä.

Laatu ei synny pelkästään keittiössä, vaan esimerkiksi ainesten hankinta on vähintään yhtä tärkeää. Huippukokkikaan ei loihti huonoista aineksista huippuruokaa.

Radioteatteri esittää: Olen kuullut on kaupunki tuolla

Radio Yle 1 klo 15.00

Monologikuunnelma Olen kuullut on kaupunki tuolla kertoo pintatasolla kirjailijan vaikeudesta keksiä aihetta seuraavalle työlleen. Samalla se kertoo oman identiteetin etsimisestä, rakentamisesta ja rakentumisesta. Mielikuvitus on todellisinta todellisuutta. Se ylittää arjen, politiikan ja fyysiset rajoitteet.

Kuunnelma matkustaa Klondyken kultamailta Nizzaan bileisiin, sotarintamalta ruhtinaan hoviin ja avaruudesta Turkuun. Käsikirjoituksen on tehnyt Jukka Viikilä.

Idols: Top 15 Show

MTV3 klo 19.30

Idols pistää uuden vaihteen pykälään, mikä on viisaasti tehty. Juuri jotain uutta väsähtänyt reality-veteraani tarvitseekin. Nimi Top 15 Show tulee siitä, että tässä vaiheessa kisaa mukana on viisitoista laulajaa. Tämän illan jälkeen heitä on enää kymmenen. Viisi jatkoonmenijää valitsee tuomaristo ja toiset viisi katsojat.

Esiintymiseen pistetään lisää vaikeusastetta. Kilpailijoiden taustalla soittaa ammattitaitoinen livebändi, ja koko show tehdään suurelle yleisölle. Kyseessä on luonnollisesti suora lähetys.

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat