Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 19.04.2012 15:57

Päivän valinnat 21.4.

Terra Nova

MTV3 klo 21.00

Science fictioniksi naamioidusta perhedraamasta Terra Nova nähdään tänään viimeinen jakso. Isolla rahalla ja hypellä tehty sarja pyöri Yhdysvalloissa Fox-kanavalla vain 13 jakson verran. Menestys Suomessa on ollut kohtalaisen hyvä, mutta amerikkalaiset tv-katsojat eivät innostuneet tarpeeksi. Edes Terra Novin tuottajakuntaan kuuluva kultasormi Steven Spielberg ei onnistu joka kerta.

Uskomaton uusperhe

TV1 klo 11.10

48-osainen ranskalainen perhedraama Uskomaton uusperhe (Une Famille Formidable) nähdään uusintana. Sarjan nimestä huolimaton Beaumontin perhe ei ole mitenkään erityisen uskomaton.

Eläkeikää lähestyvät Jacques ja Catherine ovat olleet yhdessä pitkään. Lapset ovat jo melkein aikuisia. Jacques on ruokakriitikko, joka on aina ymmärtänyt naiskauden päälle myös avioliitonsa ulkopuolella. Catherine on lääkäri.

Lopulta Catherinen mitta tulee täyteen. Hän hakee avioeroa ja päättää muutenkin tehdä elämässään täyskäännöksen. Äkkiä koko perhe on aivan uudessa tilanteessa. Tutut rutiinit on pakko pistää uusiksi. Välillä on vaikea tietää, pitäisikö itkeä vai nauraa.

Totuus Allisonista

TV1 klo 22.30

Kolmeosainen brittiläinen draamajännäri Totuus Allisonista (Place of Execution) nähdään sekin uusintana. Minisarja ei nouse tyylilajinsa helmeksi, joskaan ei siinä mitään suurta vikaakaan ole.

Allison-tyttö katosi jäljettömiin vuonna 1963. Tapausta ei koskaan selvitetty, ja se muistetaan yhä. Toimittaja Catherine Heathcote (Juliet Stevenson) ryhtyy tekemään Allisonista dokumenttia. Nuorena miehenä juttua tutkinut George Bennett lupaa auttaa, mutta nykyinen ylikomisario vetää pian sanansa takaisin. Vaikuttaa siltä, että jollakin vaikutusvaltaisella taholla on luurankoja kaapissaan.

Sarjassa seurataan myös Catherinen yksityiselämää. Erityisesti huolta aiheuttaa teini-ikäinen tytär Sasha, joka ei ole koskaan päässyt vanhempiensa avioeron yli.

Minisarjan perustuu Val McDermidin romaaniin.

Rokkarit vuorilla

TV2 klo 15.20

Ohi ovat ajat, jolloin rokkarit elivät kovaa, kuolivat nuorina ja jättivät jälkeensä kauniin ruumiin. Musiikkibisnes on aikuistunut ja muuttunut ihan oikeaksi ammatiksi. Neliosaisessa norjalaissarjassa Rokkarit vuorilla rock-musiikin ammattilaiset patikoivat vuorten ja vuonojen maisemissa.

Joka jaksossa tavataan eri rokkarikaksikko. Aloitusjakson Jon Olov Nilsen &Gjengen on norjalainen indie-bändi Bergenistä, joka sekoittaa musiikissaan eri tyylilajeja soulista punkiin.

Berliinistä: Netrebko, 29Kaufmann, Schrott

Yle Teema klo 18.40

Teema näyttää loisteliaan oopperatähtien illan Waldbuhnessä kesältä 2011. Sopraano Anna Netrebkon seuraan liittyivät baritoni Erwin Schrott ja tenori Jonas Kaufmann. Marco Armiliato johtaa Prahan Filharmonikkoja.

Luvassa on muun muassa musiikkia teoksista Don Giovanni, Madama Butterfly, Porgy ja Bess, Manon, Trubaduuri, I Lombardi ja Cavalleria Rusticana. Ohjelmistoon kuuluu jopa tangoa.

Viimeistä päivää

TV1 klo 22.00

Draamakomediasta Viimeistä päivää (Big C) nähdään tänään toisen esityskauden viimeinen jakso, ja sarja jää tauolle. Tämä kannattaa mainita siksi, että Viimeistä päivää on ollut suuri positiivinen yllätys.

Perusidea ei välttämättä kuulosta kovin houkuttelevalta. Sarjan alussa opettaja Cathy (Laura Linney) sai kuulla sairastavansa pahalaatuista syöpää. Tieto lähestyvästä kuolemasta mullistaa Cathyn ja hänen läheistensä elämän.

Sarja on todella hauska ja oivaltava. Viimeistä päivää myös täyttää yhden laatusarjan tärkeimmistä tunnusmerkeistä. Myös sivuhenkilöt ovat kiinnostavia, kokonaisia ihmisiä, eivätkä vain päähenkilön draamallisia avustajia.

Marko Ahonen

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat