Katsot Keskisuomalaisen arkistojuttua. Tämä juttu on julkaistu 03.10.2010 12:36

Uusi päivä aloittaa uuden aikakauden

Mikäli huomenna ihmiset eivät keskustele tänään alkavasta draamakomediasarjasta Uusi päivä, Ylessä ollaan pettyneitä. Katsojalukujen on parasta olla miljoonan hujakoilla, tai Uusi päivä menettää maineensa Salattujen elämien tappajana.

Uutta päivää tekee satakunta ihmistä satakunta jaksoa vuodessa noin viiden miljoonan euron budjetilla. Uusi jakso nähdään kolmesti viikossa. Uusi päivä on hyvin edustettuna myös Yle X -radiokanavalla ja erilaisissa nettiyhteisöissä.

Tapahtumapaikka on kuvitteellinen Virtauksen kaupunki Etelä-Suomessa, junaradon varrella. Yleissävy on optimistinen ja aurinkoinen, lähes koko perheelle sopiva. Tanssi ja musiikki ovat oleellinen osa sarjaa. Uusi päivä on ottanut vaikutteita hittisarja Gleestä jo ennen kuin Glee alkaa Subilla 16.10.

Ai, että miltä se näytti? Ihan viihdyttävältä. En tosin ole itse kohderyhmää. Kömpelö Salatut elämät kaatuu laadullisesti 6-1.

Uusi päivä
TV2 klo 20.00

Työpaikkana pelastushelikopteri

Itse saisin pelastushelikopterin työntekijänä vatsahaavan kolmessa päivässä. Sillä aina kun hälytys tulee, kyse on elämästä ja kuolemasta. Uudessa peräti 48-osaisessa sarjassa seurataan pelastushelikoptereiden ja niiden henkilökunnan haastavaa työtä. Ohjelma nähdään Jimillä maanantaista torstaihin klo 20.30. Jaksot on kuvattu viime kesällä, jolloin helle aiheutti pelastajille erityisen paljon töitä. Pelkästään heinäkuussa hukkui 53 ihmistä.

Pelastushelikopteri
Jim klo 20.30

Kotikatsomo vakavamielisenä

Jälleen kerran kotimainen tv-draama kokeilee, miten paljon kurjuutta ja kamaluutta kuvaruutuun mahtuu. Kotikatsomo-elokuva Jäät on niin synkkä ja tummasävyinen, että melkein mennään tahattoman komiikan puolelle. Mikä meitä suomalaisia vaivaa, kun tykkäämme niin synkistellä?

Leena ( Milka Ahlroth) ja Kai ( Tommi Korpela) kohtaavat työssään päivittäin kuoleman. Raskaan vuorotyön lisäksi on jaksettava pyörittää kaksilapsisen perheen arkea. Jatkuva riittämättömyyden tunne tuo esiin olemassaolon haurauden. Kaita painaa ensin uupumus, sitten masennus. Vastuu perheestä siirtyy Leenan harteille ja hänenkin voimansa alkavat vähetä.

Leena huomaa olevansa työpaikkaromanssin pyörteissä samaan aikaan, kun Kai vajoaa psykoosiin. Leena joutuu kasvokkain suurien kysymysten kanssa. Kestämätön tilanne kääntyy kohti lopullista ratkaisua.

Kotikatsomo: Jäät
TV1 klo 21.30

Kas tässä, uusi Ritari Ässä

Subin maanantaielokuvan sijaan tänään nähdään uuden Ritari Ässä (Knight Rider) -sarjan pitkä aloitusjakso, eli ns. pilotti. Se ei ole suuri tv-tapaus. Eikä muuten ollut alkuperäinen Ritari Ässäkään, jos nostalgiaa ei huomioida.

Tiedemies Charles Graimanin kotiin hyökätään, minkä vuoksi ihmeauto KITT (äänenä Val Kilmer) lähtee hakemaan apua. KITTin kyytiin nousevat tytär Sarah ( Deanna Russo) ja tämän vanha tuttu Mike ( Justin Bruening).

Mikestä tulee sitten uusi davidhasselhoff. Myös alkuperäinen Hoffmeister käy pilotissa vierailulla.

Sarjaa tehtiin vain 18 jaksoa verran, mikä vastaa aika hyvin sen laatua.

Ritari Ässä
Sub klo 21.00

Seuraa meitä Facebookissa

Työpaikat