Keskisuomalaisen vaalikone

Tervetuloa Keskisuomalaisen kuntavaalikoneeseen!

Vaalikone on räätälöity Keskisuomalaisen levikkialueen 28 kunnalle. Se sisältää yleisiä ja kuntakohtaisia väitteitä kuntapolitiikasta, mutta myös arvoista.

Vaalikoneessa ehdokkaiden mielipidettä on kysytty esimerkiksi koulujen ryhmäkokojen pienentämisestä, terveyskeskusmaksujen poistosta, turvapaikanhakijoiden perusturvasta ja työpaikan vastaanottamisen kriteereistä.

Vaalikoneeseen vastaaminen on yksinkertaista. Kerrot valintanappia liikuttamalla, oletko väittämän kanssa samaa mieltä vai eri mieltä. Lähellä mielipiteitäsi olevat ehdokkaat näkyvät reaaliaikaisesti sivulla, kun vastaat väittämiin.

Kuntavaalit järjestetään sunnuntaina 9. huhtikuuta. Ennakkoäänestys on 29.3.–4.4.

Ehdokas, etkö ole saanut kutsua vaalikoneeseen?

Jos olet puolueen jäsen: puolueesi on hoitanut tietojesi toimittamisen vaalikoneeseen ja olet saanut kutsun sähköpostiisi. Tarkista sähköpostisi, myös roskapostilaatikko. Tarvittaessa ota yhteyttä konsernin tukeen sähköpostitse: verkkolehti@savonsanomat.fi.

Jos olet jonkin yhteislistan tai valitsijayhdistyksen asettama puolueiden ulkopuolinen ehdokas: Ilmoita sähköpostitse tietosi (kunta, nimesi, ryhmittymän nimi) osoitteeseen verkkolehti@savonsanomat.fi

Ehdokkaan tietojen päivitys vaalikoneeseen

Ehdokkaan tiedot eivät päivity vaalikoneeseen automaattisesti. Tiedot ajetaan vaalikoneisiin arkiaamuisin.