Iso joukko serkuksia kokoontui suvun kunnostamassa talossa Viitasaarella

Viitasaaren Mäkitiellä juhlittiin viime viikonloppuna Nissisen suvun serkkupäiviä. Järjestyksessään toisissa serkkupäivissä oli lauantaina 40 serkusta paikalla 20 ja mukana tunnelmassa oli myös muuta sukua.

Serkut ovat Senja ja Martti Nissisen lasten jälkeläisiä. Kaikkiaan silkasta rakkaudesta syntyneitä lapsia oli 17, joiden mukana suku on levinnyt ympäri Suomea. Lapsista loppuunsa asti Viitasaarella vaikutti vanhin poika, director musices, musiikinopettaja, kuoronjohtaja, muusikko ja sotaveteraani Antti Nissinen.

Kokoontuminen pidettiin Senjan ja Martin rakentamassa talossa. Talo päätettiin aikanaan pitää suvussa ja remontoida, suvun omin voimin talkoilla. Serkkupäivät järjestettiin nyt muun muassa siksi, että talo on tullut valmiiksi eli se on korjattu lähes lähikotaisin.

Ensimmäisistä talkoista tuli myös sopivasti 25 vuotta täyteen. Ensimmäisissä talkoissa vuonna 1992 rakennettiin kahden viikonlopun aikana sauna varastoineen. Tänä vuonna juhlistetettiin myös suomalaista kulttuuria itsenäisyyden juhlavuoden teemalla. Edelliset ja ensimmäiset serkkupäivät vietettiin vuonna 2010.