Viitasaarella virtaava punainen ojavesi peräisin huoltotöistä

Urheilukentän ratapinnoite uusitaan kilpailukauden päätyttyä.

Viitasaaren taajaman muutamassa ojassa virtaava punainen vesi on aiheuttanut ihmetystä. Pääkatu Keskitien varrella näkyvä voimakkaasti värjääntynyt vesi on peräisin urheilukentän huoltotöistä, kun punapintaista ratapinnoitetta pestään ennen uudelleenpinnoitusta.

- Pinnoitetta irtoaa veden mukaan ja osa värjääntyneestä vedestä päätyy sitten ojaan. Varsinaisen pesevän osan koneen perässä on imuri, joka imee suurimman osan pinnoitteesta ja vedestä, kaupungin maanrakennusmestari Jukka Rauhala kertoo.

Näky ei ole ainutkertainen.

- Sama ilmiö esiintyy myös sateiden jälkeen. Pinnoite ei tietojeni mukaan ole ympäristölle vaarallista, Rauhala jatkaa.

Viitasaaren urheilukentän sekä vanha että tänä syksynä tehtävä uusi pinnoite on Novotan-pinnoite. Valitusta rakenteesta riippuen kyseisissä pinnoitteessa päällimmäisenä oleva kulutuskerros koostuu pelkästä polyuretaanista tai polyuretaanin ja EPDM-kumirouheen yhdistelmästä.

Varsinainen pinnoitustyö alkaa alustavan tiedon mukaan keskiviikkona 23. elokuuta kesän viimeisten yleisurheilukilpailuiden jälkeen. Viitasaaren Viestin järjestämät Viitasaaren Yrittäjien seurakilpailut järjestetään tiistaina 22. päivä.

Ennakkoarvioiden mukaan varsinainen pinnoitustyö ja ratojen maalaus kestää 5-7 päivää. 57 000 euron arvoisen urakan toteuttaa Jäämestarit Oy. Pinnoituksen uudistukseen saatiin valtionavustusta 20 000 euroa.