Turkoosi munakenno ilahduttaa

Nyt kun kananmunat ovat kortilla, ne harvat herkut toimivat hyvin myös sisustuksellisesti. Olin joku aika sitten työmatkalla Ranskassa, ja ruokatoimittajana tietysti piti päästä vierailemaan paikalliselle torille ja halliin. Silmät ja mieli lepäsivät kaikessa kauniissa, tuoksuista ja mahdollisista makunautinnoista nyt puhumattakaan.

Yksi hauska yksityiskohta pisti silmään, turkoosi kananmunakenno, jossa ei ollut ensimmäistäkään kirjoitusta, leimaa, tarraa tai munakasohjetta, miten ihanan rustiikki. Kuuden munan kaunotarkenno oli saatava mukaan, mutta ei munia tietenkään kannattanut Ranskasta Suomeen raahata. Pyysin yhtä ja sain sen kun olin hiukan käsimerkein selittänyt, että en halua munia, vain kennon. Sain sen jopa ilmaiseksi. Matkatoverit hiukan virnuilivat tuliaiselle.

Nyt kauniin turkoosi kenno otetaan esille silloin tällöin, viimeksi pääsiäisenä. Muuten munat säilyvät huoneenlämmössä jossain muussa astiassa, en halua kuluttaa kaunista kennoani joka päiväisessä käytössä.

Muuten, tiesitkö, mikä on valkoisten ja ruskeiden munien ero? Valkoisia munia munii valkoinen kana, ruskeita ruskea kana.

Kommentoi
2000 merkkiä jäljellä
Syötä vahvistuskoodi

Asiasta toiseen

Eija Juutilainen

Toimittaja Eija Juutilainen suhtautuu intohimoisesti ruokaan, sisustamiseen, puutarhaan ja pihaan, lapsiin, koiriin, käsitöihin, tuunaamiseen ja viihtyy kirpputorilla. Hän on neljän lapsen äiti ja kahden lapsen mamma.

Viimeksi kommentoidut