Konkarituomarin seitsemän karmaisevaa virhettä

Palataanpa toviksi vielä torstain kolmanteen finaaliin.

Ennen ottelua toivoin hartaasti, että illan toinen päätuomari olisi pelaajien yli kaiken arvostama Jari Levonen. Lahti kun on näin finaaliaikaan aika mesta paikka. Meteli hallissa on korvia huumaava ja yleisön ohella myös kotijoukkueen päävalmentaja hallitsee erinomaisesti tuomariston hämmentämisen. Ajattelin, että "Japan" jos kenen vintti kestää mastokaupungissa.

Olin väärässä.

Pelikellossa 11.05. Eric Perrin ja Justin Hodgman vääntävät kulmauksessa. Hodgman pudottaa mailansa, Perrinille kaksi minuuttia vastustajan mailasta kiinni pitämisestä. Höpö höpö.

Pelikellossa 12.06. Jälleen asialla Hodgman. Yohann Auvitu kopauttaa alivoimapelissä Hodgmanin mailaan omallaan. Kaksi minuuttia huitominen. Tilanteesta, joka olisi voinut mennä rangaistuksetta läpi salibandykaukalossakin.

Pelikellossa 32.18. Jan Latvala saa todella köykäisen jäähyn huitomisesta. Se on tasoittelujäähy, seurausta edellisistä.

Pelikellossa 45.34. Tero Koskiranta tuuppaa J-P Hytösen Pelicans-vahti Joonas Kuuselan päälle. Hytöselle kaksi minuuttia estämisestä.

Pelikellossa 47.13. Pelicans mylläköi JYPin alueella. Maalivahti Riku Helenius ottaa hanskakädellään tukevan otteen maalitolpasta ja siirtää maalin tahallaan pois paikoiltaan. Kahden minuutin rangaistusta pelin viivyttämisestä ei tule.

Pelikellossa 48.48. Hodgman yrittää taklata pään irti J-P Hytöseltä. Hän polkee hurjan vauhdin, nostaa kätensä ylös ja kohdistaa taklauksen suoraan kohti JYP-kipparin kupolia. Onnekseen Hytönen ehtii väistää ja taklaus tärisyttää lähinnä pleksejä. Päivänselvän vahingoittamisyrityksen tuomio: kaksi minuuttia, ryntäys. Ulosajo olisi ollut paikallaan.

Pelikellossa 51.50. Filip Riskalle vihellettään "salibandylinjan" mukainen huitomisjäähy.

Arvostukseni Levosta kohtaan on osapuilleen samalla tasolla kuin liigapelaajien. Levonenhan voittaa pelaajien äänestyksessä parhaan tuomarin tittelin vuosi toisensa jälkeen niin ylivoimaisesti, että äänimääriä ei kehdata julkistaa, ainoastaan voittaja. Mutta kolmas finaali ei mennyt ihan tuubiin. Loistavana pelin hengen aistijana tunnettu Levonen luki sääntökirjaa kuin piru raamattua ja vihelteli sen mukaisesti. Lisäksi kyseinen opus taisi tosiaan olla salibandyn tai kaukalopallon sääntökokoelma. Poikkeuksen tähän tekee tuo tapaus Hodgman.

Hämmästyttävää oli myös se, että Levosta selvästi kokemattomampi Jussi Leppänen oli paremmin tehtäviensä tasalla. Onneksi tuomarityöskentely ei kuitenkaan ratkaissut ottelua suuntaan tai toiseen.

Mitä finaalisarjaan muuten tulee, se uhkaa lässähtää Pelicansin heikkoon hermojen hallintaan. Eikä puhe ole nyt pelkästään jäähyistä. JYP on ratkaisuhetkillä kylmänviileä ja armoton, Pelicans puolestaan kiukkuinen ja turhautunut. Pussinokkien on pakko rauhoittua, muuten JYP napsauttaa sarjan poikki 4-1.

JA VIELÄ: Pitkästä aikaa on Pressiboksin perinteisen kylddyyriosion vuoro. Joskus aiemminhan on tullut kehuttua KalPan juurevia kannatuslauluja, joten nyt hehkutetaan Pelicansin joukkue-esittelymusiikkia. Kun pelaajaesittelyt pyörivät ennen ottelua mediakuutiolla soi tämä.

Myönnetään, omalla tavallaan mautonta, mutta Ennio Morricone aiheuttaa aina kylmät väreet.

Pelicans tunnetaan myös mainioista tv-mainoksistaan. JYPin vastaavat sen sijaan... No, antaa olla. Verratkaa itse vaikkapa tätä ja tätä.

Hurrikaanipaidat ovat vahvasti kairaamassa mestaruuden. Joukkue on tyly, miehekäs ja jämäkkä. Kyseessä on menestynein liigaseura viimeisen neljän kauden aikana. Menestyvän äijäporukan markkinointiin voisi pumpata ihan reteästi lisää testosteronia.

"Keski-Suomi pauhaa JYP on rautaa!"

Se oli ihan kiva juttu 1980-luvulla, mutta annettaisiinko noiden viattomuuden aikojen nostalgian jo olla?

1 kommentti

Todellakin niin samaa mieltä, että lisää pätäkkää Jypin markkinointiin. Myötähäpeää välillä kuinka vanhanaikaista ja kotikutoista mainontaa, oiken näkee miten on taas säästetty!

Se ei riitä että Tyni toistaa sloganeitaan joka väliin (Suurella Tunteella, Isoja Elämyksiä jne)

Entäs Jypin www-sivut? Finaalit menossa mutta siellä on tärkeämpää firmalogojen mainospaikat, vip-tilaisuudet ja lounaslistat! Ja faneille olis tarjolla faniklubin yhteystiedot - ou jee!
Facebookikaan ei osata hyödyntää paria videoklippiä lukuunottamatta. Missä kaikki fanikama, kannatuslogot ym?

Oi-oi-oi-oioioi!!! Ihan kuin finaali olisi tullut yllätyksenä Jypin markkinaväelle - herätys nyt ja pikainen päivitys 2010-luvulle, siellä on kultapelit käynnissä!

Ilmoita asiattomasta viestistä

Kommentoi
2000 merkkiä jäljellä
Syötä vahvistuskoodi

Kaikki kommentit moderoidaan ennen julkaisua.

Pressiboksi

Tuomas Heikkilä

Tuomas Heikkilä

Jääkiekkoiluun erikoistunut vapaa toimittaja Tuomas Heikkilä kommentoi ja ihmettelee blogissaan jääkiekkomaailman menoa. "Arvovaltaisen" Urheilulehden rankingin mukaan Heikkilä on Suomen 12:nneksi paras lätkätoimittaja.

Viimeksi kommentoidut

Tämä oli tässä, kiitoksia kaikille