Kolun tilalla Äänekoskella kamppaillaan byrokratian kanssa, mutta Lampisten perhe jatkaa viljelyä jääräpäisesti 21.5.2023 13:32
Vanhat kuvat | Äänekoskella valmistettiin juustoja maailman suurimmassa emmentaljuustokattilassa – 90-kiloisia "juustopienokaisia" hoivattiin kuin vastasyntyneitä 8.5.2023 6:00
Keskisuomalaiset opettelivat kokkaamaan riistaruokaa – lautaselle päätyivät muun muassa tavi ja merihanhi 29.4.2023 7:00
Viitasaarelainen Matti Kumpulainen, 73, painaa 10-tuntista työpäivää lypsykarjatilalla: "Vielä jaksaa, mutta jalat on huonoin kohta" 10.4.2023 5:00
Kun gurmeekokki Jyrki Sukula osti viinitilan Italiasta "kännissä ja läpällä", ruokakaupassa piti miettiä, mihin ostoksiin on varaa 26.3.2023 7:00
Kiinnostaako kasvisruokavalio? Asiantuntija kertoo neljä vinkkiä, miten siirtymä on hyvä tehdä 23.3.2023 6:00
Hankasalmelainen Jukka Laitila tuntee vahvat chilit juurta jaksain: "On yks chili, joka haastaa mut aina" 12.3.2023 19:00
Mies, 35, joka ei koskaan syö makkaraa: "Jos maistaisin, minusta tulisi taas ihan tavallinen – legenda kuolisi" 9.3.2023 11:00
KHO linjasi lihattomista ruokatuotteista: Kasviliha-nimi voi johtaa kuluttajaa harhaan, mutta "Muu Burgerpihvi" ei 13.2.2023 16:26
Martta-aktiivi Kati-Erika Timperi neuvoo valmistautumaan pahan päivän varalle – tällaisella kotivaralla selviydyt kriisitilanteista 11.2.2023 17:09
Ruokavirasto määräsi keuruulaisen leipomon tuotteita hävitettäväksi – onko kaapissasi näitä leivonnaisia? 17.1.2023 11:29 | Päivitetty 20.1.2023 12:08
Sushitötteröt rullaillaan rennosti porukalla juhlapöydässä – soijaa voi tuunata vaikka sitruunalla, katso reseptit 29.12.2022 11:00
Muistatko? Tämän ruokabuumin piti mullistaa lihan syöminen, pöhinälle karu loppu: "Kaupaksi on mennyt vain 10–20 kiloa" 28.12.2022 20:45 | Päivitetty 2.1.2023 13:56
"Jos suomalaiselta kysyy, niin ananas kuuluu pitsaan", sanoo Foodoran toimitusjohtaja – näitä ruokia suomalaiset suosivat tänä vuonna 28.12.2022 15:18 | Päivitetty 28.12.2022 15:44
Kymmenen joulutulta vilkutti Viitasaarella joulumatkaajille – "Uskon, että suomalaista ruuantuotantoa arvostetaan jatkossakin" 23.12.2022 13:42 | Päivitetty 23.12.2022 14:55
Pienessä Kultasuklaassa kuluu belgialaista suklaamassaa kymmeniä tuhansia kiloja vuodessa – "Meillä uusi idea voi toteutua päivässä" 17.12.2022 7:15 | Päivitetty 17.12.2022 8:24
Mummon vanha kahvimylly herätti intohimon – hankasalmelaisen Markus Kuparin paahtimo laajentaa sukutilan toimintaa 28.11.2022 6:00 | Päivitetty 28.11.2022 11:49
Kuivattua ruokaa Keski-Suomesta syödään nyt Etelämantereella – saarijärveläisfirma muistuttaa retkiruokien säilyvän hyvin myös hätävarana 17.11.2022 5:45
Kekkilä-BVB aikoo elvyttää ruokohelven tuotannon – kaavailee 2000-luvun alkupuolen trendikasvista tulevaisuuden kasvualustaa 5.11.2022 6:00
Ruuan tuottaminen kallistuu enemmän kuin maatiloilta myytävät tuotteet: "Velattomat tilat lopettavat, velalliset jatkavat", summaa maidontuottaja kurjan tilanteen 19.10.2022 6:00
Yksikin sähkötön tunti tekee hallaa kasvihuoneissa – Viherlandiassa tehdään jo varasuunnitelmia talveksi 14.10.2022 6:00
Ile Jokisen kolumni | Säilykekala tekee paluun, vaikka eräistä pöydistä se ei koskaan hävinnyt 10.10.2022 17:45
Oletko hoksannut näitä kikkoja? Keskisuomalainen arjen asiantuntija neuvoo, miten ruokakuluissa voi säästää 6.10.2022 5:00 | Päivitetty 6.10.2022 8:45
Itsepoiminta keventää marjahirmujen kauppalaskua – parhaimmillaan herkut maksavat vain murto-osan kaupan hinnoista 10.8.2022 5:30 | Päivitetty 10.8.2022 13:55
Muuramelainen Syrjälän tila avasi ovensa yleisölle – tapahtumapäivässä solmittiin kukkakimppuja ja syötiin angus-lihaa 31.7.2022 6:00 | Päivitetty 1.8.2022 16:05
”Kilpailijat veivät kaikki perunat”, selittää Venäjän McDonald’sin seuraaja ja lupaa ranskalaisia elokuun loppuun mennessä 13.7.2022 16:05 | Päivitetty 13.7.2022 16:23
Keski-Suomessakin viljellään esimerkiksi valkosipulia – paikallisesti kasvatettujen vihannesten perään ei aina osata kysellä 12.7.2022 6:07 | Päivitetty 12.7.2022 7:20
Venäjän uudella McDonald'silla erikoinen ranskanperunakärhämä - "Ei ole pulaa", väittää ministeriö 11.7.2022 12:38 | Päivitetty 11.7.2022 13:31
Haukiko muka huono kala? Näillä resepteillä siitä syntyy herkullista ruokaa, eikä ruotoja tarvitse murehtia 7.7.2022 6:00
Naton huippukokouksessa tarjoiltiin "venäläistä salaattia" – "Olen hieman yllättynyt tuosta valinnasta" 30.6.2022 15:04 | Päivitetty 30.6.2022 15:48
HS: Jyväskylän kesän festivaalijohtaja päätti kokeilla, voiko lehtokotiloita syödä – Ruokavirasto ei takaa, että ne ovat täysin turvallisia 29.6.2022 17:24
Ikäviä uutisia tulisuuden ystäville: Suositun chilikastikkeen tuotanto joutui tauolle chilipulan takia 9.6.2022 16:15
Frankfurter Allgemeine Zeitung -artikkeli | Eläinravitsemuksen professorilta kritiikkiä vegaaneille: ilmasto tarvitsee lehmää 1.6.2022 6:00
Luitko jo tämän | Testasimme kesän grillimakkarat – mikä on klassikkojen klassikko? 27.5.2022 6:00 | Päivitetty 28.5.2022 9:16
Keittiömestari Gustav Eriksson hyödyntää isoäitinsä oppeja – katso reseptit saaristolaisherkkujen grillaukseen 26.5.2022 6:00 | Päivitetty 26.5.2022 11:38
Miksi suomalaisten suosikkikala on nyt niin kallista? "Vastaavaa ei ole ennen nähty" 21.5.2022 6:00 | Päivitetty 21.5.2022 7:16
Täällä valmistetaan Suomen suosituinta valmisruokaa – maksalaatikkoa maistetaan Sahalahden tehtaalla kerran tunnissa 19.5.2022 6:00
Neova ja Lapuan Peruna suunnittelevat kasvunedistäjien valmistusta – mahdollinen uusi tehdas käyttäisi raaka-aineena turvetta 17.5.2022 12:15
Muistatko vielä nämä takavuosien jäätelösuosikit? Moni haikailee poksuvia rakeita ja unohtumatonta vaniljapuikkoa 14.5.2022 6:00
The New York Times -artikkeli | Eläinten kantasoluista kasvatettu keinoliha voi olla ruokateollisuuden seuraava merkkipaalu 8.5.2022 5:00
Valio laajentaa Äänekoskella – investoi Aura-juuston kypsytyskellareihin miljoonia euroja 2.5.2022 12:25