Ammattiin valmistuneet

Isoja lakkiaisia ei tänä vuonna voida järjestää koronaepidemiaan liittyvien kokoontumisrajoitusten vuoksi.

Miten teillä juhlittiin ylioppilasta tai ammattiin valmistunutta? Lähetä kuva ja osallistu tuotepalkintojen arvontaan!

Niina Sagulin hoiti myös etäkurssit mallikkaasti, vaikka sijoiltaan mennyt kyynärpää pakotti naputtelemaan tuhansia merkkejä yhden käden voimin.

Haaveammatti kirkastui lähikaupassa muropaketista – vihtavuorelainen Niina selätti 16 leikkausta, sytostaattihoidot ja teki pahimmista peloistaan ammatin

Sanni Kauppinen on soittanut viulua pienestä pitäen. Myöhemmin mukaan ovat tulleet myös muut instrumentit, kuten piano, kitara ja klarinetti.

Viulun rosoisempi äänimaailma löytyi, kun ennakkoluulot lensivät romukoppaan – Sanni, 21, löysi itsestään rohkeuden opiskellessaan Jyväskylässä ammattimuusikoksi

Gradia Jyväskylän ravitsemuspalveluiden opettaja Kirsi Kangasaho, Gradia Jyväskylän ravintola Priimuksen kokki Helmut Rauniaho ja opiskelija Ossi Hirvonen kuvattiin Jyväskylässä kesäkuussa 2018.

Katso tästä Keski-Suomessa ammattiin valmistuneet – KSML onnittelee!

Äänekosken lukion abiturientti Hennilotta Stark viettää ylioppilasjuhlia perheensä kanssa lauantaina Äänekosken Honkolassa. "Meillä on tiivis iso perhe ja yleensä olemme koko ajan tekemisissä. Nyt korona-aikana emme ole nähneet, ja on ihanaa kun tapaamme kymmenen sisaruksen kanssa. Veljelle on syntynyt vauvakin tänä aikana. Yhteensä juhlijoita lauantaina on 22, muiden vieraiden kanssa juhlitaan sitten syksyllä", Stark kertoo.

Monen nuoren valkolakki menee nyt päähän etänä Keski-Suomessa – katso tästä jutusta maakunnan oppilaitosten kirjavat juhlasuunnitelmat

Ammattiin valmistuneet: Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, syksy 2019

Afganistanilainen Shafira Sarkhosh opetteli ensin lukemaan ja luki sitten lähihoitajaksi.

Pakolaisäiti Sharifa opetteli ensin lukemaan ja luki sitten lähihoitajaksi – "Kysyin opiskelijoilta, miksi he ovat tunnilla, jos eivät arvosta opetusta"

Hanna Hämäläinen kehottaa nuoria jahtaamaan unelmiaan.

Valokuvaus vei Hanna Hämäläisen, 18, Manilaan katulapsien keskelle: "Kuvaaminen osoitti minulle, miten hyvin meillä täällä asiat on"

Vähän likaista, joskus raskasta, mutta ei työtä kummempaa. Monica Kainulainen suosittelee metallialaa kaikille kiinnostuneille.

Ammattiin valmistunut Monica Kainulainen panee kypärän päähän ja lähtee hitsaamaan – metalliala sopii hyvin myös tytöille

Viivi Voutilainen nauttii pyöräsuunnistuksen vauhdikkuudesta.

Muuramelainen Viivi, 19, oli ainoa nainen sähkö- ja automaatioasentajien ryhmässä – "Ikinä ei kannata välittää siitä, mitä muut ajattelevat"

Eemil Ahonen voitti hopeaa tietojenkäsittelyssä vuoden 2018 Taitaja-kilpailussa.

Datanomiksi valmistunut Eemil, 18, koodaa jo töissä ja yliopistossa – seuraavana tavoitteena maailmanmestaruus

Ossi Hietaharjun opintoihin meni yhteensä kolmisen vuotta.

Metsäkoneenkuljettajan tulevaisuus on vastavalmistuneen Ossin, 18, mukaan valoisa: "Metsässä riittää töitä"

Ammattiin valmistuneet: Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto kevät 2019