Harrastukset

Retro on tämän hetken trendi myös nukkekodeissa. Nukkekotiharrastajilla on usein tietty sisustusteema.

Nukkekodeissa näkyvät sisustustrendit ja vallitsevat maailmanolot, harrastusta ei kuitenkaan aina ymmärretä – katso kuvat hienoista rakennelmista

Vuokko Huumarkankaan suosikkikasveja ovat aina vihreät havupuut ja -pensaat.

Puutarhaharrastajaa jo polttelisi päästä kuopsuttelemaan, mutta kolea kevät jarruttaa – kyyjärveläinen Onnelan puutarha vihertää talvellakin

Bengtskärin majakka valmistui vuoden 1906 lopussa. Toisen maailmansodan aikana saarella käytiin kova taistelu.

Majakkaharrastus on kuljettanut Minna Taurua majakalta toiselle ja innosti myös kirjoittamaan kirjan – "Ensimmäisen majakkakäyntini muistan varmasti aina"

Sinisorsat ovat jo pariutuneet, mutta telkkäkoiraat saattavat nyt uhitella toisilleen.

Tällä vinkillä sinusta tulee vaivatta kunnon lintutietäjä – nyt on oiva aika bongata monenlaisia visertäjiä

Äiti Hillevi Suutalan ja poika Miikka Urosen suhde on lämmin ja läheinen

"Eihän se näy päällepäin, olen sellainen kuin olen" – Miikka Uronen, 32, elää täysipainoista elämää ja käy töissä kehitysvammastaan huolimatta

Tältä näyttää Espanjan Mallorcalla pienessä Colònia de Sant Jordin satamassa, jossa Minna ja Simo Oikarinen ovat tällä hetkellä jumissa.

Jyväskyläläispariskunta lähti lähes kahden vuoden Välimeren purjehdukselle – nyt he ovat jumissa pienessä satamassa Espanjan Mallorcalla

Ahkera kiertäminen on tuonut Huttusen pariskunnalle paljon tuttuja ympäri maata. Oma elämyksensä kiertämisessä ovat yölliset ajomatkat. Matkalle on osunut upeita maisemia, sammakoiden kurnutusta ja tien yli vilistävä villisikalauma.

Yli 1 600 kertaa keikalla – Huttusen pariskunta matkaa usein satojen kilometrien päähän nähdäkseen idolinsa

2014 hiihdon Suomen Cupin Keuruun osakilpailussa päästiin hiihtämään kapeaa latu-uraa. Tänä talvena lumi-tilanne on ollut heikompi. Kari Varis vetää letkaa.

Lumi sulaa hiihtäjien alta: "Eniten harmittaa lasten ja kuntoilijoiden puolesta"

Toyota Liteace

Yli 200 auton mies kertoo kuudesta erityisestä biilistään – "Autoihin ei saa rakastua, mutta silloin mulla oli kyynel silmässä"

Pasi Tötterman ajaa Maserati 4,24 V Turbolla ja haaveilee Ferrarista. ”Olen lukenut pienestä asti Tuulilasia ja Tekniikan Maailmaa. Jos mulla on mahdollisuus saada auto, joka maksoi uutena miljoona markkaa, haluan sen.”

Tämä mies on omistanut yli 200 autoa – "Vaimo sanoi, että leiki, kunhan se ei vaikuta jääkaapin sisältöön"

Marko Nahkuri (vas.) ja Jari Vauhkonen jyväskyläläisestä Haltica Oy:stä esittelevät Helsingin Messukeskuksessa yrityksensä myydyintä tuotetta, Alutroll 485CC:tä. Veneen huippunopeus on 30 solmua.

Laukaalaiset lukiokaverit ja intohimoiset kalamiehet Marko ja Jari leipääntyivät töihinsä – ostivat yhteisen firman, josta kasvoi satojentuhansien bisnes

Jasmin Tilsalan mukaan muffinsipelti ja -vuoat helpottavat kuppikakkujen tekoa. Kuppikakut kohoavat pellillä kauniin muhkeiksi, paperiset vuoat auttavat leivonnaisten käsittelyssä.

Muuramelainen Jasmin, 16, opiskelee kokiksi ja harrastaa ruoanlaittoa myös vapaa-ajallaan: "Pahin kommellus oli se, kun laitoin kakkuun kaksi desiä suolaa"

Seppo Ström, Minna Isola ja Teemu Tenhunen retkiluistelivat Tuomiojärvellä Jyväskylässä torstaina.

Lauha talvi tuo myös iloja: “Nyt on aivan liitokeli”, riemuitsivat retkiluistelijat Tuomiojärvellä – Katso paljon puhuva kuvasarja tammikuisesta Jyväskylästä

"Itse hiihdän ja juoksenkin, mutta ei tulisi mieleenikään mennä ajetulle ladulle kävelemään. En vain ymmärrä, miksi ihmiset menevät sinne. Moni kommentoi julkaisuun, että he eivät tienneet, että ladulla ei saa kävellä". Annukka Husu kertoo Keskisuomalaiselle.

Tämä näky sai Annukan harmistumaan latujen kunnosta Jyväskylässä – hiihtäjä toivoo jalankulkijoiden huomioivan sivakoijat nykyistä paremmin

Jyväskyläläinen Nita, 25, tietää, miltä Suomen kaupungin näyttävät, kun seisoo käsillään

Nykyneulojille ensisijaiset syyt käsityön tekemiseen liittyvät neulonnan tuomaan rentoutumiseen ja mielihyvään. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Tutkimus: Neulominen on muuttunut välttämättömästä taidosta rentouttavaksi harrastukseksi

Talvella Upe Nykänen kävelee työmatkat ja tekee pienempiä kävelyjä lähimaastoon. Lumikengillä pääsee kulkemaan myös upottavassa maastossa.

Jyväskyläläinen Upe Nykänen aikoo kävellä Suomen päästä päähän muutaman päivän pätkissä: "Kävely on kivaa vaikka välillä sataisi vettä tai olisi nälkä"

Jousiammunnassa pitkäjänteisyydestä on hyötyä, sillä pärjääminen vaatii toistoja. Linnea Salmela hurahti lajiin pari vuotta sitten. 12-vuotias jämsänkoskelainen uskoo jatkavansa harrastustaan vielä pitkään.

Jämsänkoskelaisen Linnea Salmelan, 12, kipinä jousiammuntaan syttyi sattumalta: "Parasta on huomata, kun omat tulokset paranevat"

Majakoista kiinnostutaan monista syistä. Majakkaseuran porukassa pääsee muun muassa käymään maailman majakoilla.

Miten ihminen päätyy majakkaharrastajaksi? Uusi elokuva kirjaston ilmaisnäytöksessä

JYTin Myrsky valittiin Työväen näyttämöpäiville. Kuvassa Visa Niemelä (vas.), Jenni Takalo ja Anna-Kaarina Jokinen.

Maan tärkein harrastajateatterikatselmus julkaisi ohjelmistonsa – Mukana kaksi ryhmää Jyväskylästä

Jyväskylän Ladun puheenjohtaja Heikki Parviainen ja Majan toiminnasta vastaava Aune Koivunen ovat tyytyväisiä uuteen kalustohalliin.

Ladun Majalle on luvassa talveksi merkittävä uudistus, mutta tarjoiluissa luotetaan perinteiseen hittiin: "Parhaana viikonloppuna on myyty 800 munkkia"

Toimittaja on liukastua kahdesti niljakkaaseen juureen kävelyn aikana. Elina Virkkunen ei kertaakaan. Polku on hänelle tuttu ja jalat tottuneet haastavampaankin maastoon. "Aluksi piti tarkkailla jalkoja niin paljon, että maisemat menivät melkein sivu suun. Kaatumisiakin tuli, mutta nyt askellus on mukautunut paremmin vaihtelevaan maastoon ja se on selvästi tiheämpi.

Vaajakoskelaisesta Elina Virkkusesta tuli hyvä ultrajuoksija siksi, että hän ei ollut juossut ikinä ennen – mutta viime viikonloppuna "raatotaksi" korjasi

Olli Kasken mukaan flunssan puhkeamisen voi tietää siitä, ettei kahvi enää maistu.

Olli Kaske väittää, että kahvi, pulla ja konjakki pelastivat hänen henkensä – Nyt hän on vannoutunut kahviharrastaja

Humakin opiskelijat Tiia Määttä (vas.) ja Minna Toivola vievät maakunnan nuorten mielipiteet tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelle.

Keski-Suomen nuoret huolissaan harrastuskuluista: "Nuori jättää menemättä kisoihin, jotta vanhempien rahat eivät kulu" – mielipiteet ministerin tiedoksi tänään

Laser tagissa itsensä pitäminen suojassa on tärkeää. Välillä taistelu saattaa kääntyä sekunteja kestäväksi asemasodaksi, jossa nurkkien takaa kurkkivat pelaajat yrittävät osua kilpakumppaneihinsa.

"Vallataan, tyhjä base!" Jyväskylässä pelattiin laser tagin SM-kilpailut

Lahtelainen Virpi Koski edustaa Suomea tulevana viikonloppuna agilityn MM-kisoissa minikoirien luokassa jackrussellinterrieri Rumban kanssa.

Turussa jaetaan viikonloppuna agilityn MM-mitalit – näin voit seurata lähes 500 koiran ja ohjaajan kisaa

Keskisuomalainen teki kyselyn rehtoreille lasten koulupäivän aikana harrastamisesta: Näin he vastasivat

O2-Jyväskylä-seurassa pelaava Aaron Lehikoinen ehtii keskiviikon aamuharjoituksista kymmeneksi Palokan yhtenäiskouluun. Aamuharjoitukset Monitoimitalolla loppuvat kello 9.15. Taustalla valmennuspäällikkö Tuomas Pulkkinen.

Nuorten treenaaminen aiheuttaa hankausta Jyväskylässä: moni urheilee kouluajalla, mutta kaikille ei lupaa heru

Herkkutatteja ja muita tatteja löytyy nyt Keski-Suomen metsistä.

Tattimetsään ja äkkiä, viikon päästä voi olla myöhäistä!

Juha Viinikainen pelaa padelia monta kertaa viikossa.

Millainen peli on padel, johon jyväskyläläiset aktiiviharrastajat hurahtivat Espanjan lomalla? – Katso video

Matti Kivistöllä on kokoelmissaan noin 500 moottorisahaa.

Kun toiset konmarittavat ja tyhjentävät hyllyjään, keräilijät uivat vastavirtaan

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestettyjen keskiaikaisten markkinoiden suosio yllätti järjestäjätiimin.

Keskiaikabuumi näkyy vahvasti Saarijärvellä – lauantaina järjestetään aikakaudesta inspiroituneet markkinat jo toista vuotta peräjälkeen

Kommentti: Karkkia ja kolikkopelejä keräilyharvinaisuuksilla

Hyvinvointialan yrittäjä Milla Kuparinen ajaa kuparinvärisellä autolla.

60-vuotias erikoissairaanhoitaja ajoi nuorena rallia ja kiertää nyt maata moottoripyörällä – "Olen aina ollut erilainen nuori"

Kiana Kulju (kesk.) järjesti Superparkissa keskiviikkona 11-vuotissynttärinsä. Juhlissa olivat Emma Aronta (vas.), Ida Nummi Sanni Tonteri ja Saga Autere.

Jyväskylän Superparkissa touhutaan haikeissa tunnelmissa – suosittu sisäpuisto sulkee ovensa pian

Markku Nikkanen on säilyttänyt kaikki Jyväskylän Suurajojen pressikorttinsa ja kuvauslupansa 50 vuoden ajalta.

Tämä mies on ollut Jyväskylän MM-rallissa 50 kertaa putkeen – Markku Nikkasen sarjaa ei katkaissut edes äkillinen sydänleikkaus

Kolumni: Vene oli pitkäaikainen haave, mutta lopputulos oli pettymys

Kolmen kärki shakkikisassa – Vilka Sipilä, Tarvo Seeman ja Yrjö Rantanen veivät mitalisijat viikon kestäneessä turnauksessa

Uskoisitko tämän todeksi: Tuohesta voi tehdä vaikka rusetin – "Ajattelin, että teen muutaman kymmenen rusettia tutuille. Ennen vuodenvaihdetta meni sata rikki"

Säde Rantanen, 89, harrastaa muinaislöytöjen etsimistä – Venäjän rajalla vastaan tulivat pommin jäänteet

Säynätsalolainen Aada, 10, harrastaa keppihevosia kokonaisvaltaisesti: 16 kepparin talli ja tunnin lenkkejä maastossa

Huippu-urheilija maksaa sosiaalisen elämän veroa: “En oikeastaan käy enää sukulaisissa”

50 vuotta täyttävä Leena Hautsalo toivoi haulikkoa häälahjaksi – mediatalon hallituksen puheenjohtaja haluaa puolustautua valeuutisia vastaan laadukkaan journalismin avulla

Tutkimus: sisu näkyy ikääntyneiden harrastusaktiivisuudessa – sitkeästi tavoitteistaan kiinni pitäneet harrastivat enemmän ulkoilua ja ryhmätoimintaa

Koskenlasku on hurjapäiden homma – Neitikoski ottaa luulot pois

Pystyisitkö tähän? Gladiaattoreista tuttu Mikko Jokinen tähtää ennätykseen – "Jos sitä 30 000 kertaa pyörittäisi"

Kokeilisinko pehmomiekkailua, geokätköilyä, uutta museota vai kirjaston bändisoittimia? Katso lista, mitä kaikkea nuoret voivat tehdä Jyväskylässä kesällä ilmaiseksi

Ratsastuksen harrastajista vain viisi prosenttia miehiä – Tikkakosken Äijäryhmä on harvinaisuus

Pihtiputaalle suunniteltu radio-ohjattavien autojen RC-ratahanke tyssäämässä kahteen valitukseen – kunnanhallitus miettii maanantaina hankkeen perumista

Näin paljon harrastukset syövät lapsiperheiden rahaa – Monen vanhemman mielestä harrastusmaksut ovat karanneet käsistä

Sorminäppäryyttä vaativa harrastus on niin trendikäs, että sitä käytetään jo yritysten työhyvinvoinnissa – katso videolta, mistä on kyse

"Kalastus on koululaisille hyvää vaihtelua tietokonepeleille ja ostarilla notkumiselle", sanoo kalamies Timo Meronen

Pöytälaatikosta löytyy aarteita, joita tarinatalkoiden ohjaaja on kannustanut tarjoamaan ammattikustantajille

Keskisuomalaisen golfaajan pitkä odotus on ohi – osa kentistä aukeaa jo viikonloppuna

Jyväskylässä on Suomen suurin, satoja vuosia vanhan urheilulajin seura – yli viidetsadat treenit vuodessa

Muuramelainen Sami, 12, innostui kalastuskerhossa perhonsidonnasta ja jäi kerrasta koukkuun

Kun ideana on tehdä vastustaja onnelliseksi – tämä laji on kaikkea sitä, mitä nykyaika ei ole

Sisarusten rallikisa päättyi siihen, kun pikkusiskon auto kaatui isosiskon auton päälle – katso video

Harrastus, jossa tilana on koko maailmankaikkeus – katso upeat kuvat tähtitaivaalta

Mies Uuraisilta halusi todistaa vaimolleen jotain – katso videolta, miten siinä sitten kävi

Venla Pitkänen, 8, harrastaa yleisurheilua – "Harrastuksesta lapsi oppii ryhmässä tekemistä ja muita taitoja", uskoo äiti

Moni lapsi jää liikuntaharrastuksen ulkopuolelle rahavaikeuksien takia

Nukkekodit eivät ole vain lasten harrastus – Pirkko Hatnin työhuoneessa komeilee rypäs upeita rakennelmia

Lasten ja nuorten harrastusvälineet saavat maksutta uudet omistajat Jyväskylässä – vaihtotori pystyyn Aalto-salille

Jyväskylässä kierrätetään urheiluvälineitä keskiviikkona - ja ihan ilmaiseksi!

Voutilaisen pariskunta on kerännyt tulitikkuaskien etikettejä 70 vuotta

Tässä lajissa pienempi heittelee isompaansa ja nyt vielä täysin veloituksetta Jyväskylässä – Mistä on kyse?

Saarijärven kaupunki sulki osan laduistaan tykkylumen vuoksi – Kusiaismäessä hiihto jatkuu

Savivuoren ladut suljettu Viitasaarella – tykkylumi katkoo isoja oksia urille

Vaellusharrastajat lähtevät metsään talvellakin – tärkeintä on tuntea omat varusteensa ja ottaa teltta mukaan

Miehinen Uimaseura-Simföreningen kokoontuu joka keskiviikkoaamu harjoituksiin Jyväskylässä – uusia jäseniä otetaan harvoin ja harkitusti

Kahdentoista minuutin sisään kaksi historiallista kuvaa – elämän ja kuoleman taistelut kaislikossa

Sisähallin seinät alkavat tulla vastaan – skeittaajat esittävät uusia vaihtoehtoja urheilukaupungin päättäjille

Toimittaja testasi judoa – heitot, sidonnat ja käsilukot saivat ensikertalaisen pauloihinsa

Nouseva laji saa Jyväskylään toisen sisäkentän – Vaajakoskella on pidetty vanhoja kunnon talkoita

Kepparit ovat ilmiö! 12-vuotias viitasaarelainen Taika Teerimäki teki Pihtiputaan Mummolle keppihevosen

Vanhat lastenvaunut täynnä Jerry Cottoneita – nyt niissä asuu nukkekolmikko

Intian matkalta tuodusta chilijauheesta kattotiilet nukkekotiin – harrastajat penkovat roskiksetkin rakennusmateriaaleiksi

Kolumni: Kuskasin lapsiani urheiluharrastuksiin lomaviikon jokaisena päivänä, ja siksi se oli paras loma koskaan

Yhä useampi koululainen liikkuu vähintään tunnin päivässä – vähän liikkuvia on tutkimusten mukaan eniten ammattiin opiskelevien joukossa

Leijonalauma ikääntyy Keski-Suomessa – vapaaehtoistyö ei houkuttele nuoria

Tässäkö kasvaa uusi trendilaji? Supertähdetkin kiinnostuivat itämaisesta tanssista kuntoilumuotona

Saari paljasti salaisuutensa metallinpaljastusta harrastavalle Matti Heikkoselle: hopearaha!

Tähtiharrastajien syksyn kohokohta on vasta tulossa – hyviä bongauspaikkoja löytyy Jyväskylän seudulta paljon

Villasukkaa syntyy jo aamukahvilla – vain yhdessä paikassa suosittu sukkabloggaaja ei neulo

"Kun on ilmoittautunut kisoihin, on pakko mennä salille, vaikka laiskottaisikin" – bioanalyytikko Tiina Jalkanen, 53, valmistautuu voimapunnerruksen SM-kilpailuihin

Ratsastusonnettomuus aiheutti Elisa Marttiselle aivovamman: "Näytän työkykyiseltä, vaikken ole"

Kolumni: Ensi kesälle ennustettavissa rullahiihtobuumi

Harrastajat tekevät historiaa eläväksi – Saarijärvellä järjestetään lauantaina keskiaikamarkkinat

Isän ja pojan yhteinen harrastus – rokkiralli vie viikonloppuisin eri puolille Suomea

Flamencossa uutuutena alkeisryhmä 10-14-vuotiaille

Kansalaisopiston kursseille Jyväskylässä voi olla sadan hengen jono – nopeimmillaan kurssi on täyttynyt 19 sekunnissa

Hyötyä ja oppia nopeimmille – kansalaisopistojen syksyn tarjonnassa satoja kursseja

Jännitystä ja rentoa meininkiä – kenttäratsastuskisat houkuttelivat Keuruun Korpi-Jukolaan 47 ratsukkoa

Shakkiratsut loikkivat vauhdikkaasti Hipposhallissa, kun yli 500 pelaajaa ottaa mittaa toisistaan

Uskoisitko tätä: Leipäkivenheiton maailmanennätyslukema on täysin päätön!

Onko tässä mitään järkeä? – Laukaalaispojat potkulautailivat yli 90 kilometriä yhdessä päivässä

Mies heitti magneetin sillalta ja nykäisi narusta – joesta nousi ällöttävä yllätys

Petankkiareena vihittiin käyttöön Lounaispuistossa

Jyväskyläläinen samurai – Kai Koskisella on historia ongelmanuorena ja historiallisesti merkittävä aarreaitta