Pesäpallo

Pesäpalloliitto

Joensuu jälleen mestariksi – Rautiaisen kunnari ratkaisi supervuorossa kotiyleisön edessä

Jutta Myllyniemi esiintyi heinäkuussa Idän paidassa. Ensi kesänä hänet nähdään Kirittärien asussa.

Itä–Länsi-pelaaja Jutta Myllyniemi Kirittäriin – myös Petra Äkkinen siirtyy mestareiden riveihin

Marjukka Urpelainen sanoo, että finaalisarjassa on ollut tiukkaa puolin ja toisin.

Juhlitaanko Hippoksella huomenna Kirittärien kymmenettä Suomen mestaruutta? – "Pienistä jutuista se enää on kiinni", Marjukka Urpelainen sanoo

Juhani Lehtimäki tavoittelee toista peräkkäistä Suomen mestaruutta JoMassa. Viime kaudella hän oli kakkospelinjohtaja.

Jyväskyläläinen Juhani Lehtimäki johtaa arkisin 300 oppilaan koulua ja viikonloppuisin Suomen parasta pesäpallojoukkuetta – "Näillä töillä on paljon yhteistä"

Tappio veti Kirittärien pelaajien ilmeet mietteliäiksi, mutta ei epätoivoisiksi. Kapteeni Emma Körkkö (oik.) uskoi, että lauantaina joukkue voittaa ja pulahtaa perinteiden mukaisesti Köyhälampeen.

Kapteeni Körkkö puhkuu itseluottamusta, vaikka Porissa tuli tyrmäys: "Otetaan voitto ja uidaan Köyhälammessa – ei siinä sen ihmeellisempää"

Virpi Hukka vastasi Kirittärien toisen jakson avausjuoksun tuomisesta. Camilla Kirsilä juhlii vieressä.

Suomen mestaruuden ratkaisu siirtyi Jyväskylään – Pesäkarhut oli selkä seinää vasten ja voitti Kirittäret kolmannessa finaalitrillerissä

Porin ulkopeli toimi avausjaksolla loistokkaasti. Tässäkin tilanteessa Pesäkarhut-lukkari Noora Matikka sai pallon kotipesään ennen kuin Kirittärien Virpi Hukka ennätti paikalle.

Suomen mestaruus katkolla Porissa: Pesäkarhut otti niskalenkin Kirittäristä – Näin avausjakso eteni hurjassa kolmannessa finaalissa

Siri Eskola onnistui keskiviikkona kahden juoksun arvoisesti.

Täyttyykö Hippos tänään Kirittärien finaalihuumasta – "Pori ehti jo tuuletella, mutta vielä me noustiin"

Kolumni: Kirittäret pelaa mestaruudesta – tänään on hyvä päivä katsoa pesäpalloa

Nuorempana Ella Korpela ehti harrastaa myös uintia ja lentopalloa.

Kirittärien finaaliurakka jatkuu lauantaina – kärkietenijä Ella Korpelalla on valttikorttinaan yksi poikkeuksellinen vahvuus

Kyllähän se lopulta iloksi muuttui. Marjukka Urpelainen ja lukkari Mari Mantsinen pääsivät riemuitsemaan pelinjohtaja Nalle Viljasen silmien edessä kotiedun ryöstöä Porista.

Kirittäret ei jäänyt synkistelemään hankalaa alkua, vaan voitti ensimmäisen finaalin – "Menemme yhden hetken kerrallaan"

Kirittärien juhlat jatkuivat Porissa.

Mikä trilleri! Kirittäret voitti ensimmäisessä finaalissa Porin

Kirittäret pelaa ensimmäisestä finaalivoitosta Porissa – ratkaisu venyi kotiutuskisaan asti

Noinkohan Virpi Hukka (vas.) Nalle Viljanen ja Mari Mantsinen ottavat tänäkin syksynä kultakylvyn Köyhälammessa? Se ratkeaa vajaan kahden viikon sisällä.

Kirittäret käy Porin hurjan voittoputken kimppuun keskiviikkona – "Ei lähdetä tekemään siitä itsellemme elämän ja kuoleman kysymystä"

Joni Karppanen esitti sunnuntain ottelussa parikin komeaa tappoheittoa kopparin paikalta, mutta sisäpelissä Karppasen rooli oli pieni.

Lohen nousuhaaveet murskaksi Koskenharjulla: Loimaan numero kymppi oli pitelemätön

Jussi Muilun pitää keksiä sunnuntaille uusia kujeita. Muuten Lohen kausi päättyy nousu-unelman haihtumiseen.

Jyväskylän Lohen haaveille kova kolaus – "sisäpeli oli hapuilevaa ja joka jätkällä ajatus karkaili"

Pelinjohtaja Jussi Muilu.

Jyväskylän Lohen unelma enää kahden karsintavoiton päässä – vastassa etelälohkoa hallinnut perinteikäs seura Loimaalta

Silja Kantanen, 19, on esiintynyt Kirittärien pelipaidassa viime ja tällä kaudella.

Kirittäret teki jatkosopimuksia ja nosti harjoitusryhmään uuden lupauksen

Näin noustaan sillasta ja iloitaan siitä. Emma Körkkö syöksyi Kirittärille 3-2 johtojuoksun oittelun viimeisessä vuoroparissa Emma Sallisen lyönnin puhkaistua kolmospuolen.

Kirittäret esitti jälleen ihmenousun – "Nalle" Viljanen kehui pelaajat, yleisön ja kuuluttajan

Tuomas Mattila löi sunnuntaina kolme juoksua ja se tärkein niistä tuli supervuorossa.

Yli 400 katsojaa riemuitsi, kun Lohi löi Lahden Koskenharjulla: "Kauden parasta ulkopeliä"

Perjantain ensimmäisessä välierässä Kirittärien sisäpelitehot jakautuivat tasaisesti. Emma Sallinen oli ainoa, joka keräsi tililleen useamman kuin yhden kotiutuslyönnin (3). Tuodun juoksun tililleen sai kuusi eri naista.

Koko kauden voitot Lapualle 4–1, mutta vain Kirittärien ottama voitto merkitsee enää – välieräsarja kiihtyy tänään Hippoksella

Lohen pelinjohtaja Jussi Muilu oli Joensuu-välierien jälkeen sitä mieltä, että Lahti lähtee finaaliin selvänä ennakkosuosikkina. Runkosarjan perusteella finaalisarjasta on odotettavissa tasainen. Arkistokuva.

Jyväskylän Lohi hakee revanssia vuoden takaiselle finaalitappiolle – ”Ei ole mikään yllätys, että me ja Lahti ollaan taas vastakkain”

Emma Sallinen pääsi viime Lapua-pelissä tuulettamaan paloa, mutta lopulta voiton veivät pohjalaiset.

Kirittäret lähtee tällä kertaa välieriin altavastaajana – Toistaako Emma Sallinen vuoden takaisen hurjan tempun?

Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit -seuran puheenjohtajan Matti Mäkisen mukaan olisi optimaalista, jos kussakin ikäluokassa olisi kaksi joukkuetta, yksi harraste- ja yksi kilpasarjassa.

Seuramuutos antoi tekijöille työrauhan: "On ensisijaisen tärkeää, että Ykköspesis-joukkue säilyisi"

Laukaan Urheilijoissa tällä kaudella pelannut Iiro Hyvönen on yksi jyväskyläläisen juniorityön hedelmistä. Hänen kaltaisia saattaa kymmenessä vuodessa tulla lisää. Kuva Jyväskylän Kirin ja Jyväskylän Lohen paikalliskamppailusta kesältä 2017.

Uusi konsepti saattaa pelastaa jyväskyläläisen pesäpallon tulevaisuuden: "Tällaista määrää pikkujunnuja ei ole ollut varmaan sitten 1980-luvun"

Viimeiset kaksi kautta lukkarina pelannut Vastamäki uskoo olevansa valmis Superpesikseen parissa vuodessa, kunhan arki sopii sen kanssa yhteen. ”Veikkaan, että se ei ole tällä hetkellä kiinni lajitaidoista tai siitä, paljonko teen töitä.”

Kirittärien huippulupaus Maija Vastamäki, 15, päätti asettaa hyvinvointinsa pesäpallon edelle – "Vuosi oli liian raskas kahdeksasluokkalaiselle"

Siri Eskola löi Hyvinkäätä vastaan ratkaisevan läpilyönnin ensimmäisellä jaksolla.

Kirittäret raivasi tiensä välieriin Siri Eskolan avulla – Katseet kääntyivät jo seuraavaan vastustajaan, joka on äärimmäisen tuttu

Pelinjohtaja Matias Hänninen ja keltakypäräinen Teemu Huhtikangas odottivat silmä tarkkana, minne hurjassa iskussa ollut Jani Raami pallon suuntaisi.

Laukaa päätti pesäpallokautensa tyylikkäästi – "Mieluummin aina voittaa kuin häviää"

Kirittärien lukkari Mari Mantsinen on aiemmin lyönyt mailan varressa maksimissaan yhden juoksun per pudotuspelit. Hyvinkäällä hän takoi tuon ennätyksen kumoon lyömällä yhden kunnarin ja yhden tavallisen juoksun.

Mitä ihmettä? – Mari Mantsinen löi Superpesis-uran ensimmäisen kunnarinsa, kun Kirittäret siirtyi voiton päähän välieristä

Pelinjohtaja Matias Hänninen ja valmentaja Tapani Linna.

Laukaan Urheilijat paketoi tänään debyyttikautensa Ykköspesiksessä – Vaihtuvuus ja kokemattomuus toivat haasteita, mutta sarjapaikka säilyy

Eeva Mäki-Maukola on tottunut pitämään hihassaan numeroa kaksi, mutta paluunsa jälkeen hän saa tottua pudotuspelirytmiin aluksi numero kahdeksan hihassaan.

Alkuyskähdykset vaihtuivat Kirittärien hurjaan dominanssiin – Eeva Mäki-Maukola oli huojentunut paluustaan: "Heinäkuu oli pitkä aika odotella"

Virpi Hukka toi naisten Superpesiksen runkosarjassa 64 juoksua ja oli sarjan etenijäkuningatar.

Näitä pesäpallotilastoja ei ilman salasanoja löydä – Mantsinen, Hukka ja Körkkö ovat sarjan eliittiä erityisosaamisalueillaan

Kirittäret saa puolivälierissä vastaansa ennakkoluulottomat Tahkon Leidit – ”Pitää olla valmis yllätyksiin”

Ella Korpela kantaa Kirittärissä numeroa 1.

Huippuetenijä Ella Korpela Kirittärissä myös ensi kaudella

Laukaan Urheilijoiden Olli Kiiveri löi keskiviikkona viisi juoksua. Arkistokuva.

Laukaa menetti kaksi Ykköspesiksen pistettä Vähäkyrön Viestille

Emma Körkkö kumautti Lappeenrannassa kaksi juoksua ja voitti runkosarjan kärkilyöntitilaston ylivoimaisesti.

Kirittäret päätti runkosarjan murskavoittoon – Välieräpaikan jahtaaminen alkaa jo sunnuntaina

Kirittärien runkosarja huipentuu Lapua-klassikoihin – ”Hyvää harjoitusta pudotuspeleihin, kun on selkeä panos”

Kirittäret voittoon käsittämättömällä lyöntikarusellilla, viimeisessä sisävuorossa mailan varressa kävi 29 lyöjää – "Oliko niin monta?"

Laukaa otti tärkeän voiton uuvuttavassa helteessä – "Kyllä meillä kovakuntoisempi porukka oli"

Ella Korpela aloitti Kirittärien yksinvallan Hippoksen illassa – Tästä oli kyse, kun Emma Körkön kunnari sai tuomarit raapimaan päätä ja tuomitsemaan palon

Hamina jyräsi Laukaan Ykköspesiksessä – ottelua seurasi yli tuhat katsojaa

Kirittäret haki mökiltä energiaa runkosarjan loppusuoralle – ”Viime vuonna hävittiin kotona Raumalle”, muistuttaa Kaijansinkko

Lukkarilegenda määräsi tahdin Hippoksella Laukaata vastaan – "Monesti tuli kiire lyömään"

Pesäpallolegenda Toni Kohonen sunnuntaina Hippokselle Laukaan Urheilijoiden kiusaksi – ”Onhan hän ollut esikuva nuorille ja kokeneemmillekin”

Jyväskyläläislähtöinen pelaaja aiheutti ottelutuloksen muutoksen miesten Superpesiksessä – voittaja vaihtui kokonaan seurasiirtohässäkän jälkipyykissä

Kirittäret keskittyy nyt viimeistelemään kuntonsa pudotuspeleihin – Vuoden lukkari hionut heittokättään ja tolppasyöttöä

Kolumni: Olipa kerran Sir Alex, Coach K ja muuan Nalle

Keskisuomalainen selvitti: 5+1 syytä, miksi Kirittärien Nalle Viljanen on ylivoimaisesti Suomen menestynein pelinjohtaja

Kuvasarja: Nalle Viljanen on keittänyt kärmeskeittoa, värjännyt hiuksensa ja hypännyt lampeen – katso legendaariset kuvat mestaripelinjohtajan uran varrelta

Kirittärien lyöjätykki intoa täynnä Itä-Länsi-debyytin jälkeen – huippukamppailuun Hippokselle vieraaksi saapuu Porin Pesäkarhut: "Molemmilla on hyvä tunnelataus"

Kommentti: Itä–Länsi-valintojen kriteerit muuttuivat, ja nyt pelaamaan pääsevät melkein kaikki parhaat – Kirittärissä osa joutuu silti harmittelemaan

Mari Mantsinen tuli Kirittäriin hiomattomana timanttina ja kasvoi huippulukkariksi – Näin Jyväskylässä tehdään pelaajasta tähti

IL: Kirittärien Virpi Hukka otti kantaa pinnallisten katsojien toimintaan: "Jotkut tulevat peleihin katsomaan vain perseitämme"

Kirittäret taipui sarjakärki Lapualle supervuoroparissa

Laukaa jäi kismittävän lähelle Sotkamon kaatamista – Joukkueen tehopistekuningas oli toisaalla tärkeämmissä tehtävissä

Kinnulassa on meneillään pesis-buumi – pienen kunnan seurassa kausimaksu on vain 40 euroa

Ella Korpela pääsi kiertämään Hippoksen kenttää urakalla – "Oli kuin äidit vastaan tyttäret -peliä"

Venla Karttunen allekirjoitti jatkosopimuksen Kirittärien kanssa – 16-vuotias on ensimmäinen varma pelaaja ensi kaudelle

Kirittäret murskavoitolla juhannustauolle – takoi peräti 28 juoksua

Kannuksen Ura kukisti Laukaan kotiutuskisassa

16-vuotias Venla Karttunen vauhdissa Hyvinkäätä vastaan Hippoksella – löi kaksi Kirittärien neljästä kunnarista

Kirittärien kevätkierros päättyy Hyvinkäätä ja Lappajärveä vastaan: ”Jos runkosarjan voitosta halutaan pelata, nämä pisteet pitää saada”

Laukaassa pelattiin pesäpalloa erikoisissa olosuhteissa – "Täytyi lyödä vain yhtä juoksua kerrallaan"

Jyväskylän Lohi laittaa kaiken likoon sarjanousun puolesta: ”Se tavoite ohjaa meidän toimintaamme”

Kirittärillä edessä harvinainen ”back-to-back” Pesä Ysejä vastaan – Joukkue keskittynyt omiin kuvioihin ja oikeaan tunnetilaan

Laukaa päihitti Ykköspesiksessä Pöytyän – ratkaisu venyi supervuoropariin

Kirittäret jyräsi voittoon Seinäjoella – Hukka palasi vakuuttavasti

Laukaan Urheilijat vei Hippoksen juoksuilottelun supervuorossa – Pelinjohtaja naureskeli ottelun tuomaritoiminnalle

Kirittäret rynnisti voittoon nihkeän alunjälkeen – viisi juoksua toisen jakson alkuun oli Kempeleelle liikaa

Kirittäret jäi viime kotiottelussa nollille, tänään vieraaksi Kempele – ”Virpi Hukan kanssa ei oteta riskejä”

Taika piti Lievestuoreella – Heikki Rantasen lukkarointi auttoi pisteet Laukaan Urheilijoille

Yksi huono ottelu riitti Kirittärille – puolustava mestari haki voiton Tampereelta

Ykköspesiksen nousijaehdokas antoi Laukaalle todellisen selkäsaunan – Teki yli kolme kertaa enemmän juoksuja kuin Laukaa sai edes kotiutustilanteita

Hippoksella todistettiin temppua, joka on nähty viimeksi neljä vuotta sitten – Virpi Hukka joutui melkoisen höynäytyksen uhriksi

Sotkamon nuoret pieksivät Laukaan – "Pastori" teki silti ilahduttavaa historiaa Hippoksella

Uusi seura tekee lauantaina ensiesiintymisen Hippoksen pesispyhätössä – Vauhdissa muun muassa Kiri-legenda Pasi Rajala

Nalle murisi ensin, lupasi sitten jäätelöt ja kas, Kirittäret alkoi takoa juoksuja

Laukaan Urheilijat palauttaa miesten pesäpallon Hippokselle: "Haluamme olla koko Keski-Suomen joukkue"

Pesäpallolegenda Ossi Rajala on kuollut

Pesäpallo saattaa sittenkin olla mukana uudella Hippoksella: "Tämä antaa meille toivonkipinää"

Pesäpallon Itä-Länsi-tapahtumaa haetaan Jyväskylään, jos pesis pysyy mukana uudella Hippoksella

Liikuntalautakunnan viesti pesäpalloväelle: Koskenharju kuntoon ja kenties Hippokselle

Eikö Hippoksella ole tilaa Jyväskylän menestyneimmälle urheiluseuralle, kysyy Kirittäret – "Käytäisiinkö tätä keskustelua, jos olisimme miesjoukkue?"

Kirittäret pelaa tänään SM-hallimestaruudesta – eteni vakuuttavalla esityksellä finaaliin

Kirittäret tavoittelee Porissa pesäpallon SM-hallimestaruutta – ”Tärkeää nähdä, missä mennään muihin verrattuna”

Matias Hänninen LU:n pelinjohtajaksi

Kirittäret aloittaa hallikauden tosipelit viikonloppuna: ”Harvoin olen vastaavaa kilpailua pelipaikoista nähnyt”, sanoo seurajohtaja Kaijansinkko

IL: Kirissäkin pelannut Miikka Matikka sai pesäpallo-ottelussa hengenvaarallisen sisäelinvamman

Seitsemän mestaruutta, upeita hetkiä ja nousu pesäpallon ikoniseuraksi – katso kuvat Kirin vuosien varrelta

Pesäpallotarina sai viimeisen sinetin: Kiri asetettiin konkurssiin

Puolen miljoonan velat kaatoivat Jyväskylän Kirin konkurssiin

Lipottarien luopuminen sarjasta helpottaa Kirittärien urakkaa halli-SM-turnauksessa

Laukaan Urheilijoilla tärppäsi: kokenut Pasi Rajala ja polkukone Ilkka Ylitalo vahvistavat ykköspesisjoukkuetta

Kalle Virolainen jatkaa Lohessa – Karppanen palaa seuraan kuuden vuoden tauon jälkeen

Tilanne oli hetken raastava: "Laukaan Urheilijat esti miespesäpalloilun kuoliniskun Keski-Suomessa"

Lukkarilegenda Kohonen siirtyy Ykköspesiksen Lippoon

Kirittärien mestaripelaajat ja Taina-pokaali pääsivät legendaariseen seuraan viikonloppuna

Keski-Suomen miespesäpallon uusi lippulaiva on LU

Mestarijoukkue vahvistui: Kirittäret sopimukseen kahden tykkilyöjän kanssa

Etenijäkuningatar jatkaa Kirittärissä