Ravintola-ala

Nyt äänestetään Suomen parhaasta lounaspaikasta.

Nyt etsitään Suomen parasta lounasravintolaa – Jyväskylästä kolme ehdokasta

Filippiiniläisten Jayson B. Ycon (vas.) ja Shieldon Padlan ensikokemukset työskentelystä kokkeina Jyväskylässä ovat myönteiset. Heidät kuvattiin Rajacaféén keittiössä.

Jayson, 26, ja Shieldon, 36, tulivat Filippiineiltä Jyväskylään helpottamaan kokkipulaa – "Työtavoissa on isoja eroja", miehet toteavat

Nikolainkulman toisen kerroksen tiloja ehostetaan ravintola Figaron ja kahvila Miriam'sin yhteistyötä varten.

Jyväskylän keskustan Nikolainkulmaan uudenlainen konsepti – Figaro ja Miriam's yhdistävät voimansa: "Molemmilla on omat tuotteensa ja vahvuutensa"

Etnisten lounaspaikkojen työolojen ja työsuhteiden ongelmista on tehty vuosien varrella useita selvityksiä. Tavallisen asiakkaan on mahdoton nähdä työhyväksikäyttöä tai ihmiskauppaa, eivätkä uhritkaan siitä uskalla puhua.

Pakkotyötä ehdoilla millä hyvänsä – työperäistä ihmiskauppaa ei tunnisteta Suomessa

Miten saada tarjoilijan huomio? Jos kokeilet näitä keinoja, joudut jonon hännille, paljastaa ravintoloitsija

Uutta ravintolatilaa remontoidaan paraikaa. Tavoitteena on luoda viihtyisä istuskelupaikka, joka houkuttelee viipymään pidempäänkin.

Jyväskylän Torikeskukseen avataan pian uusi artesaanipizzeria – paikan hauska nimi iski omistajan päähän "kuin tykinkuula taivaalta"

Ella Lappalaisen kehittelemään JKLXBLN-cocktailiin tulee Jägermeister Manifestia, sitruunamehua, sokerisiirappia, aprikoosipyreetä, suklaakatkeroa sekä tuoretta rosmariinia.

Jyväskyläläinen baarimestari Ella Lappalainen haki drinkkioppia Euroopasta: "Valomerkki tuli sitten, kun asiakkaat halusivat poistua"

Jyväskylän London on yksi restamaxin ravintoloista.

Kymmeniä ihmisiä uhkaavat potkut ravintolayhtiö Restamaxista

Joensuulaisessa Aura-ravintolassa asiakkaat kysyvät lihan alkuperästä silloin tällöin.

Suomen mielestä ravintoloiden tulisi ilmoittaa lihan alkuperä, mutta EU vastustaa

Matkailu- ja Ravintolapalvelujen toimitusjohtaja Timo Lappi kertoo olevansa innokas kotimaan matkailija, jolloin hän käyttää erityisesti ravintolapalveluita, tällä kertaa Savon Solmussa Pieksämäellä.

Ravintola-alan edusmies on innokas kotikokkaaja, mutta ehtii syödä lounaan ulkona joka päivä

Matkailu- ja Ravintolapalvelujen toimitusjohtaja Timo Lappi kehuu alkoholiviranmaisissa tapahtunutta asennemuutosta.

Ravintolapomo kehuu alkoholiviranomaisten täyskäännöstä – ravintoloiden järjestyshäiriöt eivät ole lisääntyneet

Munakasravintola Egg valmisti kananmunasta muun muassa erilaisia munakkaita.

Jyväskylälässäkin toiminut munakasravintola Egg hakeutui konkurssiin

Burger King avasi ravintolan Shell Veturilla Jyväskylässä kesällä 2014. Ketju avaa loppuvuonna kaksi uutta ravintolaa Keski-Suomeen.

Burger King avaa uudet ravintolat Jyväskylään ja Jämsään – voi tuoda jopa 60 uutta työpaikkaa

Hotelleissa ja ravintoloissa odotetaan vilkasta loppuvuotta

Mikko Oksa ja Teemu Ahonen kehottavat jättämään ennakko-oletukset oven ulkopuolelle ja tulemaan kokeilemaan Pommia.

Legendaarinen jyväskyläläisbaari uudistui – Kaikki kanta-asiakkaat eivät tykänneet kun kaljatökeillä vuoratut seinät poistettiin

Jyväshovi oli yksi Jyväskylän legendaarisimpia ravintoloita. Keskisuomalaisen henkiökuntajuhlassa pyhäinpäivänä 1982 tiputanssia tanssivat Elma Uuttu ja Unto Joutsen.

Bilemuistot pääsivät museoon – Kultakäkönen, Jyväshovi, Raatikellari ja Ruthin vintti olivat aikansa parhaita menomestoja Jyväskylässä

Ravintola Eggin päätuote ovat erilaiset munakkaat.

Jyväskylän keskustan ravintolakisa kovenee – munakastulokas lopettaa vain puolen vuoden yrittämisen jälkeen

Kaikki 24 Maija Silvennoisen julkaisemaa keittokirjaa mahtuvat hänen autonsa takapenkille.

Ravintoloitsija Maija Silvennoinen vaihtaa vaatteetkin autossa – ja syö erikoisia eväitä

Keskustan pubeista Lucky, Harry’s, Teerenpeli, Karaoke Pub Resina, Bar Explosive, Poppari, Revolution, Pub & Club Onni ja Mutka ilmoittivat kyselyssä pidentäneensä aukioloaikojaan viikonloppuisin.

Kisa asiakkaista kiihtyy Jyväskylän yössä: Jatkoaikailmoituksen teki 27 ravintolaa

Tämän vuoden Michelin-tähtien saajat julkaistiin maanantaina.

Sanomalehti veikkasi, että kokki menettää Michelin-tähden – ampui itsensä lounaan jälkeen

Katsaus jyväskyläläisravintoloiden mainontaan osoitti, että ensimmäiset happy hour -tarjoukset on otettu käyttöön.

Helsingissä saa happy hour -oluen jopa alle eurolla – Jyväskylässäkin innostuttiin

Ehdotuksen mukaan ravintoloiden on ilmoitettava ruokien alkuperästä kirjallisesti.

Ravintola-ala protestoi alkuperämerkintöjä vastaan

Kotipizza perustamassa hampurilaisravintolaketjun

Uuden DeLorean-cocktailbaarin ravintolapäällikkö Tomi Hiltunen toimi aikaisemmin Shakerin ravintolapäällikkönä.

Jyväskylään aukeaa uusi cocktailbaari – Kasariteema ja moderneja drinkkejä

Britanniassa palvelualalla saattaa olla edessä vuosittainen 60 000 työntekijän vajaus.

Brexit koettelee Britannian ravintola-alaa – "On vaikea löytää brittiä, joka nousisi sängystä tiskatakseen astioita"

Mustassa Kynnyksessä soi jatkossa musiikki kerran kuukaudessa.

Keikat harvenevat Mustassa Kynnyksessä – "Bändejä hävetti, meitä hävetti ja yleisöä harmitti"

Ravintola Sahanranta.

Ravintola Sahanranta irtisanoo nykyisen vuokrasopimuksensa: "Kaikki on vielä auki"

Ravintola-alalla henkilöstökulut ovat noin kolmanneksen kaikista kustannuksista.

Sunnuntain tuplapalkka pitää monen ravintolan kiinni