Ruoka

Lihapullahulluus on Ylen mukaan villinnyt koululaiset Lappeenrannassa.

Yle: Lasten lempiruoat aiheuttivat käsittämättömän biojäteilmiön Lappeenrannassa – yksi oppilas saattanut ottaa 78 lihapullaa linjastolta

Kauppakori Oy:n Minttu Puhakka esittelee kotimaisia kurkkuja, joita on nykyään saatavilla läpi vuoden.

Suomesta saa Euroopan halvinta kurkkua: muun muassa koulujen talviloma sai hinnan putoamaan – sipuli sen sijaan on nyt kallista

Vähemmän lihaa, enemmän kasviksia. Siinä resepti, jotta ruokaa riittää, kun väestö kasvaa.

Alle sadan vuoden päästä ruokaa ei riitä kaikille, jos jatkamme näin – Yhdellä toimenpiteellä pystyisimme ruokkimaan kymmenen miljardia ihmistä

Sami Liimatainen on palkittu hampurilaiskokki.

Jyväskylässä saa Suomen toiseksi parhaan burger-kokin hampurilaisia

Anssi Kantelisen mielestä kokin työ on edelleen kiehtovaa.

Huippukokin alkutaipaleella kattilat saattoivat lentää keittiössä – "Nykyisin olen aika rauhallinen", Top chef -kokki Anssi Kantelinen sanoo

Jyväskylän Sami Liimatainen taistelee Burgermestari-tittelistä.

Jyväskyläläinen kisaa Burgermaister-tittelistä

Sosiaalisen median keskustelut vaikuttavat tuskin suoraan luettuina kuluttajien ostopäätöksiin. Ne kuitenkin kuvaavat nousevaa kuluttajien kiinnostusta, joka puolestaan kanavoituu ostopäätöksiin.

Somessa tiedetään, mitä Suomi syö seuraavaksi – veganismista puhutaan paljon, ja se näkyy kaupoissakin

Kasvis- ja valkoisen lihan aterioita lisätään Jyväskylässä.

Lapsille levää ja hyönteisiä, liharuokaa vain kerran viikossa – Jyväskylä suunnittelee uudenlaista ruokaohjelmaa

Tehosekoittimella soseutetun banaanin voi pakastaa – ja maailman helpoin jäätelö on valmis.

Raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen", ravitsemustieteen professori sanoo

Luomua ostaviin liitetään myönteisiä piirteitä, kuten epäitsekkyyttä.

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

Uunifetapasta on hurmannut monet helppoudellaan ja herkullisuudellaan.

Onko tässä uusi avokadopasta? – Somessa hitiksi noussut resepti sai fetajuuston loppumaan kaupoista

Lidl vetää takaisin Bergmann-merkin naudan jauhelihaa.

Lidlin jauhelihassa salmonellaa – kauppaketju keskeyttää yhteistyön tanskalaisen lihatalon kanssa

Marja-Liisa Tapio-Biströmin mielestä on vastuutonta jättää kuluttaja yksin vastuuseen siitä, ostaako hän ympäristöystävällistä ruokaa vai ei.

Asiantuntija: "Liha on liian halpaa" – Hinnan tulisi ohjata kuluttaja ympäristöystävällisen ruoan luo, mutta toistaiseksi näin ei tapahdu

Esimerkiksi pitsanhimo voi haihtua, jos ruokaa haistelee muttei maistele.

Tutkimus: Roskaruoan nuuhkiminen voi hillitä sen himoa

Maija Suutarinen (oik.) tarjoaa vähäsokerista puolukka-omenahilloa maistettavaksi Hansille ja Monikalle Grüne Woche -viikolla Berliinissä. Saksalaiskuluttajat kehuvat hilloa maukkaaksi.

Pettuveden hillo, Uuraisten hunaja ja Leivonmäen juusto kelpasivat Berliinissä – keskisuomalaisyrittäjät otettiin hyvin vastaan Grüne Woche -messuilla

Katso reseptit: Mausteisuudestaan huolimatta marokkolainen ruoka ei ole tulista – ras el hanout -mausteseosta myydään maustekojuissa "heikkotaitoisen kokin valintana"

Uuraisilta olevan Ahotuvan Tarhat -yrityksen tavoite on löytää Grüne Woche -messuilta kontakteja, jotka avaisivat ovet saksalaisiin erikoiskauppoihin. Messuväelle hunajatuotteita maistattavat yrittäjä Antti Heinonen ja työntekijä Silja Parri.

Marjamehua ja vodkaa – suomalaista ruokaa esitellään Saksassa villin luonnon herkuilla

Burgerit ovat ottaneet paikkansa suomalaisessa ravintoketjussa.

Tuleeko Burger Battle 2019 -kisan voittaja Jyväskylästä?

Fazer Leipomot on mukana kampanjoissa. LEHTIKUVA / Antti Aimo-Koivisto

Suomalaista ruokaa ja juomaa halutaan saksalaiskauppojen hyllyille

Tieto lihan alkuperästä voidaan välittää esimerkiksi esitteessä tai taulussa. LEHTIKUVA / TIMO JAAKONAHO

Ravintoloiden kerrottava lihan alkuperämaa toukokuun alusta lähtien

Hyvinvointiblogisti Anna Saivosalmi liputtaa helposti valmistettavien ja terveellisten välipalojen puolesta.

Monipuolisessa välipalassa on proteiinia ja hyviä rasvoja – katso hyvinvointivalmentaja Anna Saivosalmen vinkit

Nytkö sitä saakin syödä? Tämä kiistelty ruoka-aine saattaa torjua diabetestä

Osa kaupoista on auki joulun jokaisena päivänä.

Ruokaa päätyy vähemmän roskiin, kun kaupat ovat auki läpi joulun – "Aukioloajoissa ei ole nähty ylilyöntejä"

Kylmät kalaherkut ovat oivia alkuruokia joulupöytään.

Ginigraavattua lohta ja lohipastramia – katso joulun hittireseptit tästä

Pipsa Hurmerinta on vahvasti kesäkeskisuomalainen. Hänen äitinsä Kristiina Hurmerinta asuu yhä Konnevedellä.

Konnevedellä lapsuuskesiään viettänyt kokki Pipsa Hurmerinta laittaa uuden vaihteen silmään

Tutkimuksen mukaan kokolihapihvien ja -leikkeiden syöminen ravintoloissa on lisääntynyt kaikkein eniten verrattuna muihin aterioihin. LEHTIKUVA / ANTTI AIMO-KOIVISTO

Ravintoloiden kokolihapihvit maistuvat entistä paremmin suomalaisille – myös kasvikset lisänneet suosiotaan

Vadelmakerroskakku tuo kesän maut keskelle talvisia juhlia.

Pakastimen marja-aarteet saavat nyt talviset mausteet – katso tästä jälkiruokaherkkujen reseptit

Suklaakeksit ovat parhaimmillaan mehevinä ja sitkeinä, joten ne kannattaa leipoa melko lähellä tarjoilua.

Itse tehdyt keksit ovat mieluisia tuliaisia ja lahjoja – katso suklaakeksien, biscottien ja suolakeksien ohjeet

Paahtopaistin vahva maku vaatii tumman glögin tuekseen.

Kuumaa glögiä ja pikkusyötävää – katso tästä reseptit pimeyttä piristämään ja pikkujoulukauteen

VTT:n erikoistutkija Martina Lille näyttää, kun ruokaa 3d-tulostetaan. Laitteessa on tulostumassa keksi.

Tulevaisuuden lapsiperheissä parsakaalista voidaan tulostaa vaikka dinosaurus – 3d-tulostaminen on yksi tulevaisuuden tapa valmistaa ruokaa

Hans Välimäki puhuu hävikin pienentämisen puolesta niin koti- kuin ravintolakeittiöissäkin.

Yli 30 vuoden jälkeenkin huippukokki Hans Välimäki saa kicksejä kokkaamisesta – mutta fine diningissä on alkanut mietityttää hävikin määrä

Tarinaa makkarasta: Pilko ja ruskista pannulla – tällä vihjeellä makua arkeen

Kampaamoyrittäjä Nina Koskinen syö työpäivänsä aikana monta pientä ateriaa ja vastailee usein samalla asiakkaiden sähköposteihin. Asiantuntijan mukaan se ei välttämättä ole palautumiselle hyväksi.

Lounasta ei pidä syödä ainakaan työpöydän ääressä – selvitimme, mikä on puolenpäivän tankkaustauon ihanteellinen mitta

Suomen luomumarkkinat ovat kasvaneet koko 2010-luvun ajan. LEHTIKUVA /Heikki Saukkomaa

Luomuruoan myynti kasvoi reippaasti – markkinaosuus edelleen vain pari prosenttia

Mika Salmi hoitaa rakenteilla olevan Härkis-tehtaan asioita paljon vielä kotonaan Jyväskylässä.

Liha-alan konkari johtaa nyt tehdasta, joka valmistaa härkistä – "En koe, että tämä on 180 asteen käännös"

Välipalapatukan pakkaus voi johtaa harhaan – ravitsemusterapeutti arvioi 14 patukkaa, katso suosikit

Apetit vetää markkinoilta lohituotteita virheellisen päiväyksen takia

Kukkakaali, kesäkurpitsa, nauris ja kotimaiset omenat, näistä kokataan nyt

Näiden purtavien ansiosta puhti pysyy yllä vielä koulupäivän jälkeenkin

Helle ja kuivuus rasittavat ruoantuotantoa rankasti – pian tarvitaan isoja tekoja, jotta kaikille riittää ruokaa

Reseptit: Hyödynnä kauden kasvikset suolaisissa leivonnaisissa

Etniset kaupat vetävät Jyväskylässä kantasuomalaisiakin – kulttuurien kohtaamisessa opitaan myös suomea

Lohiporkkanapihvejä vedetään myynnistä – saattaa sisältää metallinpalasia

Jyväskylään avattiin tänään uusi italialaistyyppinen ravintola

Listerioosivaara vaanii riskiryhmiä – pakastevihannekset kuumennettava kesälläkin

Tomaatista yrttinen keitto ja ruokaisa pastasalaatti

Jyväskylä, parempien hampurilaisten kaupunki – hampparitulokkaat testissä

Soosit moneen menoon – näillä resepteillä uutta potkua juhannuksen grilliherkkuihin

Ruokamarkkinoiden epäreilut käytännöt halutaan nyt kuriin koko EU:ssa

Tekeekö mielesi metsään makkaraa grillaamaan? – Kertakäyttögrilliä ei saa käyttää

Kolumni: Ärsyttävät muotivegaanit ovat oikeassa

Konnevedellä ollaan ruokahypen huipulla – gluteeniton luomukaura on nyt kova juttu

Koululaisten paastot huolettavat Jyväskylän kouluissa – 12-vuotias Haniin paastoaa jo kolmatta kertaa ja haaveilee mallin urasta

Palokan miehestä tuli myös Lapin kalakauppias –  "Lähiruoasta puhutaan paljon, mutta vain muutama yritys edistää sitä oikeasti"

Runsas proteiinin saanti nosti sydämen vajaatoiminnan riskiä –  lisää tutkimusta tarvitaan

Hyönteisruoka voi nyt saada kotimaisuusleiman – ensimmäisenä tuotteena Samu-kotisirkat

Kiinnostus hyönteisruokiin odotettua vaatimattomampaa – osa tuotteista jo lopetettu

Kilpaurheilijat kokkaavat kuin Masterchef-kisailijat – Kokeile itsekin näitä kotimaisia superruokia

Jämsäläinen härkäpapuhummus ehdolla vuoden elintarvikkeeksi

Suomesta saa pian viedä munia Japaniin – myös suomalaissikojen sperma kiinnostaa

Kolumni: Olen sitä, mitä syön, ja miten sen olenkaan syönyt

Hinta ohjaa julkisia ruokahankintoja – suomalainen työ jää usein sivuun

Hyönteiset tulivat ravintolaruokaan Jyväskylässä: Pannukakun päällä mehiläisiä

Säännöllisesti näkkäriä ja porkkanan popsimista – varhaiskasvatukseen ensi kertaa oma ruokaopas

Sveitsissä loppuu elävien hummerien heittely kiehuvaan veteen

Luomutuotteiden kysyntä kasvaa – Suomessa kolmannes koko maailman sertifioidusta luomukeruualueesta

Laskiaispullakausi lähestyy: Miltä kuulostaa lenkkimakkaratäytteinen pulla?

Kolumni: Thaimaassa ruoka on ykköspuheenaihe joka paikassa

Maatilojen määrä on jo kriisirajoilla – Mistä Suomeen saadaan ruokaa, jos Välimerellä ei pystytä enää viljelemään?

Jyväskylässä on tutkittu ruoan vaikutusta yhteiskuntaan ja ympäristöön aivan uudesta kulmasta

Pizza maistui entistä paremmin – Kotipizzan myynti kasvoi yli 20 prosenttia syksyllä

Saksalaiset makkaratehtaat löysivät porsaanreiän

Vanhusten, sairaiden ja vammaisten kauppapalvelu loppuu Jyväskylässä

Kaloille verenvuotoja aiheuttavaa IHN-virusta löydetty kolmelta kirjolohilaitokselta

Kauppapalvelun poistuminen huolettaa: ”Ihminen tarvitsee vanhanakin vessapaperia”

Sairaiden, vammaisten ja ikäihmisten kauppapalvelu päättymässä Jyväskylässä

Rasva-, suola- ja sokeripommit saattavat saada niskaansa haittaveron

Joka kolmas heittää ruokaa roskiin ja potee siitä huonoa omaatuntoa - syystäkin

"Emme tienneetkään kuinka paljon rakastamme voita" – Croissant-kriisi piinaa Ranskaa

Pirkan pakastekananugeteissa salmonellaa, vedetään pois myynnistä

Ruokahuijaukset tarkempaan syyniin – onko luomu oikeasti luomua, mitä makkarasta löytyy?

Monilla alakoululaisilla vääristynyt kuva ruoantuotannosta – maatilat nähdään eläintarhoina

Jyväskylässä etsitään uusia proteiinilähteitä – "Tarvitsemme harppauksen lähiruokaa kestävämpään ruokaan"

Suomalaiset söivät vähemmän kalaa, syynä ehkä lohen kallistuminen

Keskisuomalaisen yrityksen uutuus: Härkäpapua myös kaalikääryleisiin

Kolumni: Ruoka jakaa ihmiset eri leireihin, sillä raha ratkaisee

PTT ennustaa: Ruuan hinta kääntyy kasvuun – nousseet kustannukset viedään kuluttajahintoihin

Ministerin esitys menossa läpi - Ruokavirasto etenee kohti Seinäjokea

Haiseva herkku sai porttikiellon Kiinaan

Mäntän Food & Art -festivaalille tulossa huippukokkeja – "Ennätysmäärä Michelin-tähtiä samalla illallisella"

"On menossa kaurabuumi" – kaura voittaa rukiin nykysuomalaisten suissa

Evira: Suomesta ei pitäisi löytyä myrkkymunia

Hevosenlihaskandaalin taustalla laaja huijaus – iso rikollisjoukko pidätetty

Lapsiasiamies jyrähti kouluruoan maksullisuudesta – "täydellistä historian tajun puutetta"

Suomalainen kokeilee mielellään keittiössä ja arvostaa kotimaista

Valtion ruokatarjoilujen kotimaisuusaste nousee hitaasti

Jyväskyläläinen Maria Åhman, 22, kisaa grillauksen SM-voitosta

Kanaviillokissa saattaa olla kalaa – erä vedetään markkinoilta

Varhaisvihannekset ehtivät juhannuspöytään kylmästä säästä huolimatta

Bloggarit testasivat Jyväskylän hampurilaiset – tässä on kaupungin paras burgeri