Kolumni: Vaadin, antakaa minulle tv-sarjani!

Tutkistelin uteliaisuuttani lopetettavien ja jatkuvien amerikkalaisten tv-sarjojen listaa. Tv-kriitikkona ja sohvaperunana tunnen alan keskivertokatsojaa paremmin. Silti yli 80 sarjan listalla oli mukana yli 20 sarjaa, joista en ollut ennen kuullutkaan. Monet niistä vaikuttivat oikein mielenkiintoisilta. Olisi kiva niitä ainakin vilkaista, ehkä seuratakin.

Eihän tämä nykyaikana ongelma ole. Tietenkin nuo sarjat ja niiden jaksot saa kaivettua esiin netistä. Mutta olisin valmis maksamaan moisesta ihan oikeaa rahaakin vaivattomuuden vuoksi. Vaan tällaista systeemiä ei olemassa ole. Siis vuonna 2018. Uskomatonta!

Tekoäly kuulemma mullista kohta koko maailman. Silti ei ole olemassa palvelua, jonka avulla ihminen saisi kotiinsa katsottavaksi jotakuinkin kaikkien amerikkalaisten tv-sarjojen jaksot. Tekstitystäkään en kaipaisi.

Eihän tv-sarjoja siksi tehdä, että maailma muuttuisi paremmaksi paikaksi elää meille kaikille. Kyse on bisneksestä, viihdebisneksestä. Jos tv-sarja tuottaa enemmän rahaa kuin sen tekemiseen on mennyt, kyse on tuottajan kannalta onnistuneesta projektista.

Joten miksi ihmeessä raha ei sitten kelpaa? Tällaiselle palvelulle olisi taatusti kysyntää.

Tajuan kyllä, että tv-sarjojen Spotify on monimutkainen juttu tekijänoikeuksien vuoksi. Mutta eihän tämä mahdotonta voi olla.

Kohta sentään autot ajavat itsekseen ja lihaa voidaan kasvattaa keinotekoisesti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .