Kolumni: Yle löysi lopulta videopelit

Siitä on varmaan jo kymmenkunta vuotta, kun ihmettelin lehdessä, missä ovat tv-ohjelmat videopelikulttuurista. Pohdin ääneen, että tämän pitäisi olla Ylen hommia. Nyt toiveeni ovat toteutumassa.

Yle panostaa tänä vuonna videopelaamiseen ja e-urheiluun. Tämä tarkoittaa e-urheilun tärkeimpien turnausten näyttämistä, mutta muutakin. Kioskissa seurataan e-urheilun uutisia ja käydään läpi retropelejä. Ylen FTW Live -Youtube-kanavalla pelataan livenä kilpailumielessä.

Jos johonkin väliin mahtuisi myös pelejä yleisesti käsittelevä ajankohtaisohjelma, pitkän linjan pelaaja olisi ikionnellinen. Hyvä kuitenkin näinkin.

Omahyväisen tyytyväisyyden jälkeen esiin astuu realisti. E-urheilusta kiinnostuneet ja pelaajat yleensäkin ovat jo Ylen menettämää katsojakuntaa. Some-satsaukset varmasti heitä jossakin määrin kiinnostavat, mutta kilpailu sillä saralla on kovaa.

Netti tarjoaa pelisisältöä valtavat määrät.

Yle lupaa tarjota peliohjelmiinsa asiantuntemusta ja kiinnostavia persoonia. Kioskiin vieraaksi saapuu artisteja, julkkiksia, urheilijoita ja pro-pelaajia. Julkkispelaajien kömpelö näpertely lähinnä vain hävettää tosipelaajaa. Siinä mennään Tilt-ohjelman alueelle, ja Tiltiin videopeliharrastus meni kuolemaan.

Yksi Ylen valtti voisi olla suomen kieli. Pelaamisen yleiskieli on kuitenkin englanti, on ollut aina.

Toivon, että Yle päihittää epäilykseni ja saa videopelaajat innostumaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .