Hankasalmen Sanomat

Talkoolaiset Ossi Janhonen (vas.), Matti Mölsä ja Veikko Hänninen asensivat suojalevyt Hallan tuvan seinässä olleen aukon peitteeksi tämän viikon tiistaina. Aukosta purettiin alkuviikon aikana tuvan kirkon puoleissa päässä oleva, sinne aikanaan muurattu ns. kulissiuuni.

Talkoilla talo puhtaaksi ja paremmaksi

Riihivuoren laskettelukeskus ajautui konkurssiin toukokuussa 2017. Lumexi Oy pyöritti aiemmin Riihivuoren rinnetoimintaa.

Yli 3000 yritystä poistettiin kaupparekisteristä: mukana Riihivuoren rinnetoimintoja pyörittänyt Lumexi Oy ja yli sata muuta keskisuomalaisfirmaa – katso lista

Poliisi tutkii tapausta törkeänä vahingontekona.

Poliisilta uutta tietoa Hankasalmen tulipalosta: Kymmenien tuhansien eurojen vahingot aiheuttanut palo sytytettiin tahallaan

Aitta ja auto paloivat Hankasalmella – roihusi lähellä omakotitaloa

Murtoisten ja Sauvamäen kulmalla asuva Kirsti Kuitunen opetteli poikansa avustuksella käyttämään tietokonetta. 80-vuotias Kuitunen lukee isolta näytötä päivittäin uutiset, käy Facebookissa ja hoitaa pankkiasiat.

Ajan hermolla

Tuomittu otti taksikyydin, vaikka rahaa sen maksamiseen ei ollut. Kuvituskuva.

Rahaton matkustaja pahoinpiteli taksinkuljettajan matkan päätteeksi Hankasalmelta Laukaaseen

Jyväskylässä Yrjönkatu 42:ssa toimii Vapon konttori. Syyskuuhun asti olemassa on ollut myös mystinen, vuonna 1974 perustettu Asunto Oy Jyväskylän Yrjönkatu 42, vaikkei kyseisessä osoitteessa ole ollut kuin talonmiehen asunto. Nyt tämä asunto-osakeyhtiö on on poistettu rekisteristä.

Patentti- ja rekisterihallitus siivosi yli 11000 toimimatonta yritystä rekisteristä – listasimme Keski-Suomesta poistetut, löydätkö listalta tuttuja nimiä?

Sahattu puutavara valokuvataan joka puolelta virheiden löytämiseksi. Tarvittavat jatkotoimenpiteet tehdään automaattisesti.

Versowood haluaa lisää puuopetusta Suomeen – Hankasalmen saha on konsernin tuottavin ja tehokkain yksikkö

Hankasalmen Urheiluautoilijoiden puheenjohtaja Juha Nieminen (vas.) ja rahastonhoitaja Keijo Romo ovat itsekin osallistuneet seuran uuden toimisto- ja varastorakennuksen pystyttämiseen.

Tukikohta Kovalanmäkeen

Hankasalmelaisella Rantakorven tilalla on tapettu tai raadeltu liki kahtakymmentä lammasta viikonvaihteen aikana. Teon ovat todennäköisimmin yhden tai useamman suden aikaan saamia.

Toistakymmentä lammasta raadeltu kahtena yönä Hankasalmella

Pitkän linjan kunnanvaltuutettu Tapio Hult (vas.) on seurannut sosiaali- ja terveysasioiden kehitystä lähes 40 vuotta. Vuodesta 2011 lähtien hän on edustanut Hankasalmea Jyten jaostossa ja tänä keväänä hän nousi Keski-Suomen sairaanhoitopiirin valtuustoon Matti A. Janhosen tilalle.

Sote-asioiden ytimessä

Aasi nimeltä Piiparinen päätti aasimaisesti hieman haastaa Rosellaa ja teki stopin. Keskisuomalaisen toimittaja ja kuvaaja vierailivat Hanksalmella Rantakorven tilalla katsomassa, kuinka valmistelut Suomen luonnon päivää varten sujuivat.

Lauantaina vietettiin Suomen luonnon päivää – katso kuvasarja luomumaatilalta Hankasalmelta

Poliisi tutkii tapausta laittomana uhkauksena ja ampuma-aserikoksena.

Poliisilta lisätietoa Hankasalmen mökkiase-episodista: Taustalla tuttujen miesten välinen riita

Poliisi otti miehen kiinni Hankasalmella, paikalla useita partioita – miehen epäillään osoitelleen sivullista pitkäpiippuisella aseella

Miestä epäillään laittomasta uhkauksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisi otti miehen kiinni Hankasalmella, paikalla useita partioita – miehen epäillään osoitelleen sivullista pitkäpiippuisella aseella

Hankasalmen perhekeskustoimijat sijaitsevat nyt eri paikoissa.

Hankasalmen perhekeskus sijoitetaan monitoimitaloon

Anita Häkkisen Murtolan tilan Sofia (vas.), Saana ja Varpu on harvinaislaatuinen lehmätrio. Faba-osuuskunnan mukaan kolmea tai useampaa yhtä aikaa lypsyssä olevaa satatonnaria on Suomessa vain 20 tilalla ja Keski-Suomessa ainoastaan Murtolassa.

Tuotteliaat tervaskannot

Johanna Havas katkoo pitkiä työpäiviään muun muassa lenkkeilemällä ja leikkimällä Tiuku-koiransa kanssa.

Sisäilmasairaus pakotti Johanna Havaksen irtisanoutumaan 25 vuoden opettajauran jälkeen: "En olisi koskaan uskaltanut tehdä tätä, ellei olisi ollut pakko"

Kihveli soi Hankasalmella 23. kertaa – katso kuvasarja festivaalin lauantailta

Festivaali-arvio: Kihveli soikoon -festivaalilla oli tunnelma kohdillaan – taas!

Hankasalmelainen Roosa Ylönen oli lopulta keihäskisan neljäs ennätyksellään 53,83.

Roosa Ylönen, 19, ei mahtunut kaksi vuotta sitten keihäänheitossa edes alueleirille – nyt Kalevan kisojen neljäs sija tuntuu uskomattomalta

Antti Ojanperän (kuvassa) omistama ravikuningas Jokivarren Kunkku ei osallistu tämän vuoden Kuninkuusraveihin. Arkistokuva.

Helle ei hevosta hetkauta – "Kuninkuusraveissa mennään lujaa, jos tällainen sää jatkuu"

Selvät suosikit seppelejahtiin Kuninkuusraveissa

Henri Bollströmin ohjastama Tähen Toivomus voitti Suurmestaruus-päälähdön hevosurheilun St. Michel -tapahtumassa Mikkelissä lauantaina.

Hankasalmelainen Tähen Toivomus Suurmestariksi – Nyt pohditaan Kuninkuusraveja