Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotsin Örebrossa rajuja yhteenottoja mielenosoittajien ja poliisin välillä, mellakoissa ympäri maata loukkaantunut ainakin 16 poliisia

Ruotsissa Örebrossa puhkesi perjantai-iltana rajuja yhteenottoja mielenosoittajien ja poliisin välillä, kertoo muun muassa Ruotsin televisio SVT. Silminnäkijöiden mukaan useita poliisiautoja oli sytytetty tuleen.

Muun muassa Expressen-lehti kertoo, että Örebron väkivaltaisuuksissa olisi loukkaantunut 12 poliisia. Mielenosoittajat heittelivät poliiseja kivillä ja paukkupommeilla.

Poliisin kanssa ottivat yhteen mielenosoittajat, jotka olivat saapuneet vastustamaan tanskalaisen äärioikeistopoliitikon Rasmus Paludanin tilaisuutta. Stram kurs -puoluetta johtava Paludan on saanut kyseenalaista mainetta muun muassa polttamalla Koraaneja.

Paludanilla oli lupa omalle tilaisuudelleen, mutta se peruttiin myöhemmin jo etukäteen alkaneiden levottomuuksien takia.

Pääministeri Magdalena Andersson tuomitsi perjantai-iltana väkivallan poliisia ja muita kansalaisia kohtaan. Hän muistutti, että Ruotsissa saa esittää niin hyvän kuin huonon maun mukaisia mielipiteitä, eikä sen seurauksena pidä turvautua väkivaltaan.

Mellakoita on puhjennut jo yhteensä neljässä kaupungissa, joissa Paludan on vieraillut viime päivinä. Poliiseja on loukkaantunut myös muiden kaupunkien levottomuuksissa. Linköpingissä loukkaantui kolme poliisia ja Tukholmassa yksi poliisi, Expressen kertoo.