Kova tuuli siirsi naisten normaalikisan torstaille

Naisten normaalimatkan kilpailu siirtyi Etelä-Korean olympialaisissa keskiviikolta torstaille. Kisa peruuttiin keskiviikkona kovan tuulen takia. Illaksi Alpensian ampumahiihtostadionille arvioitiin tuulenpuuskia, jotka olisivat kohonneet yli 15 metriin sekunnissa.

– Harjoituksissa oli tänään puuskittaista tuulta. Vaihteluväli oli iso todella tyynestä koviin puuskiin, maajoukkueen ampumavalmentaja Ville Kotikumpu kertoi keskiviikkona.

Kisajärjestäjät halusivat taata tasapuoliset olot normaalimatkalle. Normaalikilpailussa on väliaikalähtö, jossa ampumahiihtäjät lähtevät matkaan puolen minuutin välein.

– Oli oikea päätös siirtää kisa torstaille, jolloin olosuhteet ovat tasaväkisemmät kaikille urheilijoille. Torstain keli näyttää hyvältä. Aurinko paistaa ja on lähes tyyntä, Kotikumpu totesi.

Kaisa Mäkäräinen ei onnistunut olympialaisten pikamatkalla ja takaa-ajossa puuskittaisessa tuulessa. Mäkäräinen ei ole hallinnut hankalia tuulioloja, mutta torstaina niistä ei pitäisi olla vaivaa.

– Joukkue otti tiedon siirrosta vastaan ihan hyvin ja latautuu torstain kisaan, Kotikumpu luonnehti.

Myös Suomen olympiajoukkueen kisayksikön johtaja Leena Paavolainen piti päätöstä hyvänä.

– Kovassa tuulessa ammunta menee arvaamattomaksi ja tuuripeliksi, Paavolainen kommentoi.

Suomen joukkue seuraa säätä tarkasti ja saa tietoja myös kisajärjestäjien kautta.

– Onhan tämä meidätkin yllättänyt, että päivästä toiseen tuulee kovasti, eivätkä sääennusteetkaan ole aina pitäneet paikkaansa, Paavolainen mietti.

Alpensian stadionilla on ammuttu pyörivässä tuulessa.

– Naisten kisassa kärjessä oli aika paljon samoja nimiä kuin maailmancupissa Mäkäräistä lukuun ottamatta. Jotkut osaavat ampua paremmin tuuliolosuhteissa, Paavolainen pohti.

Naiset kilpailevat normaalimatkalla torstaina Suomen aikaa kello 10.15. Miesten normaalikisa on ohjelmassa torstaina kello 13.20.

Naisten normaalimatkan lähtönumerot arvotaan uudestaan torstaina klo 3.30 Suomen aikaa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .