Lidlille kolmas jakelukeskus

Päivittäistavaraketju Lidl suunnittelee rakentavansa kolmannen jakelukeskuksensa Järvenpäähän. Lidlillä on ennestään kaksi jakelukeskusta: Laukaassa ja Janakkalassa Hämeenlinnan lähellä.

Järvenpään kaupunginhallitus on tänään hyväksynyt suunnitteluvaraussopimuksen, jolla käynnistetään hanke logistiikkakeskuksen toteuttamiseksi.

Investoinnin arvioidaan tuovan alueelle suoraan 300 uutta ja välillisesti useita satoja työpaikkoja.

Järvenpää on valikoitunut Lidlin yrityspalvelujohtaja Olli Keto-Tokoin mukaan sijaintipaikaksi hyvien kulkuyhteyksien ja pääkaupunkiseudun läheisyyden vuoksi. Lidl Suomi Ky:n kiinteistöjohtaja Nicholas Pennanen kertoo tiedotteessa, että investoinnin arvo vaihtelee 50–100 miljoonan välillä lopullisesta toteutustavasta riippuen. Valmista pitäisi olla vuonna 2018.

Lidlin Laukaan jakelukeskuksessa on myös noin 300 työntekijää. Keskusta laajennettiin viime vuonna 41 800 neliöstä 55 620 neliöön eli kahdeksan jalkapallokentän kokoiseksi. Järvenpäähän suunnitellun jakelukeskuksen tontilla on noin 80 000 kerrosalaneliömetriä rakennusoikeutta. Järvenpään yksiköstä on tavoitteena rakentaa Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.