Baaritarjonta Jyväskylässä kukoistaa – poikkarit palaavat BRA:han

Baarit: Jyväskylässä pitää olla ohjelmaa ja sen tulee palvella useampaa asiakasryhmää. Juttu on julkaistu syyskuussa 2018.

Jyväskylän baareissa ei tarjontaa voi suunnitella ainoastaan opiskelijoita miellyttäväksi, vaan pitää pystyä palvelemaan laajempaa asiakaskuntaa. Näin baariskeneä kuvailevat ylioppilastalo Ilokiven alakerrassa toimivan Maailmanlopun Ravintolan yrittäjä Samppa Erkkilä sekä BRA2:n, Revolutionin ja VENN:in ravintolapäällikkö Jukka Puhalainen.

– Jyväskylä on loppupelissä asukasmäärältään sen verran pieni kaupunki, että baarin konseptin pitää miellyttää mahdollisimman montaa, Erkkilä sanoo.

– Myöskin sen takia Jyväskylässä on etenkin alkusyksystä ohjelmaa tarjolla oikeastaan jokaiselle illalle, Puhalainen komppaa.

BRA:han sekä Revolutioniin kotiinpaluun tekevät tänä syksynä poikkitieteelliset haalaribileet eli poikkarit. Vuodesta 2011 järjestetty opiskelijatapahtuma oli välissä kaksi vuotta Club Escapessa.

– Poikkarit palaa juurilleen! Suunnitteilla on rakentaa kahden baarin yhteiset bileet, jossa voisi etkoilla ja istuskella Revossa sekä tampata BRA:ssa. Illan aikana voi vaihtaa baariakin, jos nälkä yllättää tai haluaa tanssimaan. Odotan mielenkiinnolla miten järjestely lähtee pyörimään, Puhalainen kertoo.

Puhalainen vakuuttaa, että BRA:n keikkatarjonta ei opiskelijatapahtuman myötä ainakaan heikkene. Yökerhon lavoilla yritetään myös laajentaa eri genrejen tarjontaa.

– Räppibaarihan me ollaan ja tullaan olemaan jatkossakin. Syksyllä lavoille kapuaa myös kovia nimiä, jotka eivät ole aikaisemmin esiintyneet Jyväskylässä, Puhalainen sanoo.

Sitsit, elokuvat ja keikat vuorottelevat Seminaarinmäen kampuksella Ilokiven alakerrassa. Esimerkiksi pienille ainejärjestöille kätevä sitsipaikka on arki-iltaisin myös elokuvateatteri, jossa voi ottaa viinin tai hanajuoman leffan kylkiäisiksi.

Täytyy vastata tarjonnalla siihen, mitä ihmiset haluavat.

– Meillä on etuna monipuolinen ohjelmisto, eikä baaria kannata muina aikoina auki pitää. Jotkut tulevat stand up -keikoille, toiset taas elokuvien takia. Oikeastaan kaikelle löytyy oma kannattajakuntansa, Erkkilä kertoo.

Erkkilän mukaan informaatiotulva on nykyään niin suurta, että tapahtumajärjestäjien on hankala saada yhteys jopa heihin, jotka olisivat kohdeyleisöä.

– Baaritoiminta on yhtä lailla kiinni markkinataloudessa kuin muukin yrittäminen. Täytyy vastata tarjonnalla siihen, mitä ihmiset haluavat, Erkkilä toteaa.

Vaikka yökerhoja Jyväskylässä on vain muutamia, niin kapakoita riittää sitäkin enemmän. Pidentyneisiin anniskeluaikoihin onkin tarttunut useampi paikallinen baari. Kaupungissa on sekä monipuoliseen juomatarjontaan ja keikkoihin keskittyviä että gastro bar -tyyppisiä anniskeluravintoloita.

Yläkaupungilla saattaa pysähtyä Sohwiin tai Ylä-Ruthille, Alakaupungilla taas Teerenpeliin tai Explosioniin. Mieluisa keikka saattaa löytyä vaikka Popparista tai Mustasta Kynnyksestä.

Kaupunginosissakin tarjontaa löytyy, eikä matka keskustaan ole aina pakollinen. Kuokkalasta löytyy Myöhä, Laajavuoresta Kierre, Keltinmäestä Bivo, Huhtasuolta Vemmelsääri ja Keljonkankaalta Sherwood.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa kuukauden ilmainen tarjousjakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelumme sekä näköislehden.

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .