Jyväskylän Setan bileiltä vietiin katto pään päältä – "Ei ole järkeä järjestää"

Jyväskylän Seta on todellisen ongelman edessä: yhdistys ei voi enää järjestää bileitä ylioppilastalo Ilokivessä. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja Club Kaappi -juhlia on tähän asti pidetty yliopiston kampuksen kupeessa säännöllisin väliajoin jo toistakymmentä vuotta. Parhaimpina iltoina bileissä ollut satoja ihmisiä.

– Bileitä ei ole enää järkeä järjestää. Ihmisiä ei tule tarpeeksi paikalle, että niiden pitäminen olisi baarille kannattavaa, yhdistyksen puheenjohtaja Petri Janhunen sanoo.

Yksi syy väkikatoon on Janhusen mukaan Ilokiven sijainti. Monien mielestä kampusalue on liian kaukana keskustasta.

– Etsimme jatkuvasti uusia tiloja, mutta sellaisia on vaikea löytää.

Seta on ainoa taho Jyväskylässä, joka järjestää suoraan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattuja bileitä. Vaikka tällä hetkellä bileet eivät tavoita väkeä, Janhusen mukaan niille olisi kuitenkin edelleen kysyntää.

Samaa mieltä on jyväskyläläinen erityispedagogiikan opiskelija ja vihreiden kaupunginvaltuutettu Irina Tuokko. Suurin tarve erillisille "homobileille" juontaa turvallisuudesta.

– Mielelläni kuitenkin ottaisin Jyväskylään homobaarin. Se mahdollistaisi turvallisen tilan. Samoin kuin esimerkiksi Helsingin DTM, joka on kaikille avoin, mutta ekstraturvallinen homoille. Sen ei suoraan tarvitsisi olla homobaari, mutta joku paikka jossa voisi hengata, Tuokko sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa kuukauden ilmainen tarjousjakso alla olevasta linkistä. Saat käyttöösi kaikki digipalvelumme sekä näköislehden.

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .