Trenditapetteja saa nyt puoleen hintaan – ”Moni valmistautuu Tapettipäiviin etukäteen”

Tapettivalikoimat vaihtuvat sisustustrendejä nopeammin. Valikoiman vaihtuessa trendikkäitä ja edullisia löytöjä voi tehdä ainakin Jyväskylässä.

Sisustustrendit vaihtuvat rauhallisesti muutamien vuosien sykleissä. Vaikka trendit pysyvät, vaihtuvat tapettivalikoimat tiheästi. Tästä syystä RTV Jyväskylän Titta Ojanen suosittelee vilkuilemaan trendikkäitä tapetteja myös alennuksesta.

– Meillä on hyllyssä yli 500 kuosia, ja valikoima uudistuu tiheään tahtiin. RTV:llä järjestetään kerran vuodessa valikoiman vaihtuessa Tapettipäivät, jolloin on hyvä tilaisuus hankkia tapetit edullisesti.

Tapettitrendien kirjo on laaja, joten trendit istuvat moneen makuun. Koska tapetteja ei ole tarpeen vaihtaa vuosittain, löytyy trendeistä runsaasti aikaa kestäviä vaihtoehtoja.

Ojasen vinkkien avulla löydät myös alennusmyynnistä ajankohtaiset tapetit sisustukseesi.

Tapettivalikoimissa korostuu tällä hetkellä suuret kuviot. Ojasen mukaan isot kukkakuosit ovat olleet jo hetken suosittuja eikä suosiolle näy loppua.

– Valtavat kukkakuviot ovat vuosi vuodelta massiivisempia. Kukkakuoseja ei haluta enää pelkästään makuuhuoneeseen, vaan niillä voidaan tapetoida esimerkiksi olohuoneen seinät.

Kukkakuvioiden lisäksi abstraktit ja graafiset kuviot pitävät pintansa. Art decoa edustavat kuviolliset tapetit ovat haluttuja, ja se on näkynyt suurena trendinä myös maailmalla.

Värit ovat sivuttaneet valkoisen myös tapettitrendeissä. Suosiossa ovat helposti yhdisteltävät maanläheiset värit, jotka voivat olla tummia, kirkkaita tai neutraaleja. – Tummista sävyistä tummanvihreä ja petroolinsininen ovat haluttuja. Lisäksi sinapinkeltainen ja erilaiset ruskean sävyt ovat pinnalla. Maanläheisyys korostuu myös tapettien kuoseissa, ja etenkin luontoaiheiset tapetit erottuvat Ojasen mukaan tapettivalikoimissa. – Viidakkoteema on edelleen hyvin suosittu. On esimerkiksi isoja banaaninlehtikuvioita, bambukuvioita ja erilaisia köynnösaiheita.

Tapetilla voi tuoda sisustukseen tuntua eri vuosikymmeniltä. Nyt voimakkaampia värejä käytetään 70- ja 80-lukujen tyyliin, kun taas 90-luvulta inspiroidutaan ruskean sävyistä.

– 70-luvulta tulevat vihreän, keltaisen ja oranssin sävyt. Aiempina vuosikymmeninä suosittiin ylipäätään enemmän värejä, mikä näkyy nyt runsaammassa sisustustyylissä.

90-luvun tapaan puolipaneeli on noussut suosioon, mikä vaikuttaa myös tapetin valintaan. – Puolipaneeli on vasta tullut takaisin, tosin ei niin mäntyisenä kuin aikoinaan. Puunvärisen puolipaneelin kanssa sopii hyvin kuviollinen tapetti, esimerkiksi kukkatapetti.

Ennen tapettiostoksille lähtöä kannattaa pohtia omia trendimieltymyksiä ja omaan sisustukseen sopivaa tapettia. On hyvä muistaa, että persoonallisuus on aina trendikästä.

– Moni valmistautuu Tapettipäiviin etukäteen. Jotkut asiakkaat käyvät hakemassa jo aikaisemmin tapettien mallipaloja, jotta he osaavat tehdä oikeanlaisia valintoja, kertoo Ojanen.

Tapettipäivät järjestetään RTV Jyväskylän liikkeessä perjantaina ja lauantaina 29.–30.11. Kaikki myymälässä olevat normaalihintaiset tapetit ovat silloin -50 % alennuksessa.

RTV Jyväskylä

Lue lisää