90-luku palasi pintamateriaaleihin – Tässä ovat nousevat sisustustrendit

Pintamateriaaleissa suositaan nyt puuta, lämpimiä sävyjä ja kiiltävää laattaa.

Mainos | Sisustustrendit lipuvat valkoisesta seesteisyydestä kohti lämpöä ja runsautta. RTV Jyväskylän pintamateriaalivastaava Anna Kauppinen tuntee trendien muutokset.

– Skandinaavinen tyyli on yhä suosittu, mutta valkoisen ja harmaan sijaan lämpimät sävyt herättävät kiinnostusta, Kauppinen kertoo.

Trendit näkyvät RTV:n lattiamateriaalien, laattojen, tapettien ja maalien valikoimissa. RTV:llä panostetaan myyjien asiantuntijuuteen ja tuotteiden laatuun, joka taataan omalla maahantuonnilla.

– Neuvomme asiakkaita sopivien tuotteiden löytämiseen ja käyttämiseen. Ratkaisujen tulee sopia asiakkaan makuun, mutta on hienoa, että monet innostuvat kokeilemaan uutta.

Lue alta Kauppisen kiteytys ajankohtaisista pintamateriaalitrendeistä.

Puupinta tuo lämpöä

Mänty on vuosien jälkeen noussut sisustustrendien aallonharjalle. Ylipäätään puu on haluttu materiaali, ja varsinkin lämpöiset puunsävyt kiinnostavat sisustajia.

– Puu ja puukuosit ovat suosittuja. Männyn lisäksi kuusipuut näkyvät trendeissä ja ikiklassikko koivu pitää pintansa, kertoo Kauppinen.

Trendikästä puupintaa näkyy paljon lattiamateriaaleissa. Lattiapinnoissa suositaan etenkin lankkumallisia vinyyli- ja korkkilattioita, joita on saatavilla eri puunsävyissä.

Runsautta 90-luvun tyyliin

Sisustustrendeissä haetaan vaikutteita 90-luvulta, mikä näkyy runsaampana ja neutraalimpana sisustustyylinä.

– Mänty ja suuret puupaneelit kielivät 90-luvun paluusta. Esimerkiksi seinään saatetaan haluta iso puupaneeli tai rimoitus. Kattoon taas voidaan valita ohutta sormipaneelia.

– Metallielementeillä saadaan kuitenkin särmää muuten neutraaliin sisustukseen.

Myös suuret ja kiiltävät laatat muistuttavat 90-luvun trendeistä. Laattalattiassa erityisesti kiiltäväpintainen marmori on nosteessa.

– Isot laatat sopivat pieneenkin tilaan, jos laatoituksen valitsee järkevästi. Meillä on RTV:llä kylpyhuoneen suunnittelupalvelu, joka toimii asiakkaan apuna kylpyhuoneen laattavalinnoissa.

Värejä käytetään rohkeasti

Tällä hetkellä kirkkaat värit kiehtovat neutraalien sävyjen rinnalla. Nousussa ovat koralli ja viininpunainen sekä keltaisen sävyt, kuten okra.

– Nyt suositaan paljon tehosteseiniä, mutta rohkeimmat saattavat maalata kaikki seinät värikkäästi. Värikkyys ei siis jää enää pelkkään makuuhuoneeseen.

Kauppisen mukaan kirkkaita värejä voi neutralisoida tuomalla sisustukseen luonnon materiaaleja, kuten puuta ja kiveä. Lisäksi sisustusta voi pehmentää hiekan ja beigen sävyillä.

Ekologisuus kiinnostaa

Kauppinen on huomannut, että asiakkaat etsivät yhä enemmän ekologisempia ratkaisuja sisustukseen. Varsinkin nuorten suosiossa ekologisuus näkyy siten, että he kaipaavat juuri pohjoismaisia puulajeja. Materiaaleilta odotetaan laadukkuutta ja kestävyyttä.

Ekologisuus ilmenee myös intona kunnostaa vanhoja pintoja ja huonekaluja itse. RTV:ltä löytyykin kaluste- ja kalkkimaaleja tähän tarkoitukseen.

– On tavallista, että meille tulee asiakas vaikkapa kalusteen osan kanssa ja kysyy, miten sitä kannattaisi käsitellä. Me sitten opastamme oikeanlaisten tuotteiden ja tekniikoiden kanssa. 

RTV Jyväskylä

Lue lisää