Nooralotta Neziri luottaa huolettomaan ja kestävään kaukolämpöön

Aitajuoksija Nooralotta Neziri rakennutti puolisonsa kanssa talon Jyväskylään pari vuotta sitten ja kertoo nyt, miksi he valitsivat kotiinsa kaukolämmön.

Mainos | – Vihreät arvot ovat tärkeä osa meidän arkeamme ja kun rakennutimme itsellemme kodin pari vuotta sitten, pyrimme kaikessa tekemään kestäviä valintoja. Omaa kotia rakentaessa saimme tietysti vaikuttaa myös isoihin päätöksiin, kuten lämmitysratkaisuun. Lopulta valinta oli yllättävänkin helppo ja päädyimme kaukolämpöön, Nooralotta Neziri kertoo.

Moni ei edelleenkään tiedä, kuinka ekologinen ratkaisu kaukolämpö voi olla. Esimerkiksi Alvan lämpötuotteista Vihreä lämpö tuotetaan sataprosenttisesti maakunnan omalla puupolttoaineella sekä Mustankorkean biokaasulla. Lämpö tuotetaan paikallisilla Rauhalahden ja Keljonlahden voimalaitoksilla, joten nimestään huolimatta kaukolämpö onkin todellista lähilämpöä.

– Koemme, että kaukolämpö on myös tulevaisuuden lämpöä, koska sitä ei ole sidottu mihinkään tiettyyn tuotantomuotoon, Nooralotta sanoo.

Kohti hiilineutraaliutta

Olemme Alvalla asettaneet tavoitteeksi, että energiantuotantomme on täysin hiilineutraalia vuonna 2030. Tavoite on kunnianhimoinen, mutta välttämätön – ymmärrämme vastuumme ilmastosta ja tahdomme tehdä ilmastotalkoisiin osallistumisen myös asiakkaillemme mahdollisimman helpoksi.

Vihreä lämpö on yksi niistä keinoista, joilla jokainen voi pienentää omaa hiilijalanjälkeä. Vihreä lämpö on kaikkien Alvan kaukolämpöverkon alueella asuvien saatavilla ja hinnan korotus normaaliin kaukolämpöön verrattuna lähinnä marginaalinen.

– Tällaisilla ratkaisuilla ja valinnoilla voimme yhdessä kulkea kohti hiilineutraalia tulevaisuutta, Neziri toteaa.

Päästötön Vihreä lämpö on arvovalinta, jolla voi vaikuttaa siihen, millaista energiaa tuotetaan ja käytetään. Vihreän lämmön perusmaksu määräytyy samoin kuin tavallisessa kaukolämmössä, energiamaksu on hieman arvokkaampi. Vihreä lämpö on Inspecta Sertifiointi Oy:n varmentamaa.

Ympäristöystävällisyyden lisäksi Nooralotta puolisoineen halusi, että lämmitysratkaisu on luotettava ja huoleton – ja sitä kaukolämpö todella on.

– Elämä on välillä arvaamatonta, mutta ainakin yhteen asiaan voin luottaa: kotona on aina sopivan lämmin.

Lue lisää täältä.

Alva on vesi- ja energiapalveluiden tulevaisuuden tekijä. Jo vuosikymmeniä olemme tarjonneet osaamistamme vesi- ja energiapalveluihin Jyväskylän alueella.

Tänä päivänä tarjoamme näitä ratkaisuja valtakunnallisesti, osin kansainvälisestikin. Tavoitteemme on olla hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.

www.alva.fi

Lue lisää