Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pakkanen tai pandemia ei ole este liikkumiselle Jyväskylässä - Lue vinkit monipuoliseen talviliikuntaan

Jyväskylä tarjoaa lukuisia vaihtoehtoja talvipäivän liikuntaan. Vietä mukava päivä perheen kanssa pulkkamäessä ja karkota nälkä kodan tulilla, hiihdä hiki pintaan luistavilla laduilla tai vaihda näkökulmaa kaupunkiin Jyväsjärven jäällä luistellen. Pakkasen paukkuessa jumpata voi turvallisesti kotona Zoomin välityksellä järjestettävissä ryhmäliikuntatuokioissa.

Mainos | – Ulkoliikunta on hyväksi, ja Jyväskylässä on paljon paikkoja harrastaa maksutta, kannustaa liikuntakoordinaattori Nikke Tuhkanen Jyväskylän kaupungin liikuntapalveluista.

Viisisataa kilometriä latujen, polkujen ja kuntoratojen muodostamaa verkostoa, luonnonjääreittejä ja liikuntapuistojen luistelupaikkoja, lyhyempiä kävelyreittejä huilauspenkkeineen sekä pidempiä reittivaihtoehtoja, vaikka luonnonhelmassa. Suomen liikuntapääkaupunki Jyväskylä ei pysähdy talvella, vaan jokaiselle on tarjolla liikkumisen iloa oman kuntotason ja kiinnostuksen mukaan.

– Halssilan hiihtomaa on monipuolinen kokonaisuus koko perheen talvipäivän viettoon. Vastikään kunnostettu, polttopuut sisältävä kota keskeisellä paikalla, hoidetut ladut sekä pulkkamäki tarjoavat mukavaa talvitekemistä kaikenikäisille.

Itsekin aktiivisesti liikuntaa harrastava liikuntakoordinaattori on ylpeä kotikaupungin kattavasta tarjonnasta. Maan liikuntapääkaupungin titteli ei ole tuulesta temmattu, sillä kaikkien kuntalaisten liikuntamahdollisuuksiin on panostettu. Esimerkiksi Jyväsjärven retkiluistelurata tarjoaa uuden näkökulman kaupunkiin mukavan ulkoliikunnan ohessa.

– Luistelumahdollisuuksia on monipuolisesti ympäri Jyväskylää, yleisövuoroja löytyy jokaiselle päivälle. Luonnonjääreittejä eli aurattuja luistelureittejä on ainoastaan Jyväsjärvellä, mutta keliolosuhteet huomioiden esimerkiksi Tuomiojärven jäällä voi liikkua suksin tai kävellen, vaikka reittiä ei olisi aurattukaan. Latuja ajetaan mahdollisuuksien mukaan.

Runsasluminen talvi tarjoilee erinomaiset mahdollisuudet lumikenkäilyyn. Sopivia luontoreittejä ja matkan varrelle osuvia laavuja voi suunnitella kaupungin ulkoilukartan tai ulkoilupaikkaoppaan avulla.

– Hiihtomaan lisäksi Ladun majan kolmisoppisen laavulla on puuhuolto, muille laavuille kannattaa varustautua omin polttopuin, Tuhkanen vinkkaa.

Kaupungin kevyenliikenteen väylien saavutettavissa olevat lähiliikuntapaikat ulkokuntosaleineen ovat myös kaikkien käytettävissä. Piristä pakkaskävelyä pienellä lihaskuntopyrähdyksellä.

Turvallisesti yhdessä liikkuen

Omatoimisen ulkoilun ohessa kaupunki tarjoaa myös ohjattua ulkoliikuntaa senioreille. Maksuttomat lihasvoima- ja tasapainoharjoituksia sisältävät tunnit löydät keskiviikkoisin klo 14.30–15.15 Vaajakosken urheilukentältä ja perjantaisin klo 13–13.45 Piippurannan klubilta.

Ohjattuun liikuntaan pääsee mukaan koronarajoitusten voimassa ollessa myös kotoa käsin. Paukkupakkasetkaan eivät ole este liikunnalle.

–Olemme jo vuoden verran järjestäneet etäjumppia Zoom-sovelluksen välityksellä. Ryhmiä löytyy niin senioreille kuin työssäkäyvillekin jyväskyläläisille, Tuhkanen muistuttaa.

Tutustu talviliikunnan mahdollisuuksiin

Monipuoliset ulkoliikuntamahdollisuudet talvella kattavasti täältä

Lataa tästä Jyväskylän maksuton ulkopaikkaopas

Ulkoilukartta kokoaa yhteen niin reitit, laavupaikat, ulkokuntosalit kuin koirakaverienkin puistotkin

Jääradat ja luistelupaikat

Tarkista latujen tilanne latuinfosta

Luontopolut

Ulkokuntosalit ovat vapaassa käytössä myös talvella