Kiinnostaisiko peltisepän homma “kansanedustajan palkalla”? Uusia tekijöitä etsivän PetterSteel Oy:n asentajien tulot voivat olla jopa yli 50 000 euroa vuodessa

Mainos | Neljätoista vuotta sitten kuopiolainen PetterSteel Oy aloitti käytännössä nollasta. Nyt rakennuspellityksen edelläkävijällä on kuutisenkymmentä työntekijää. Päätoimipaikka ja tehdas sijaitsee Kuopiossa ja alueyksiköt Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä. Lisäksi PetterSteel toteuttaa yksittäisiä projekteja ympäri Suomea.

Lisää tekijöitä tarvitaan. Asentajia on nyt 28, ja yhtiön vision mukaan heitä on 200 vuonna 2030.

– Tänä vuonna tarvitsemme vähintään kymmenen uutta asentajaa. Palkkaamme enemmänkin, jos löydämme, sanoo asennusliiketoiminnan työpäällikkö Miika Mustonen.

Kasvuyritys on muuttanut peltialan vakiintuneita standardeja. Se on kehittänyt toiminnanohjausjärjestelmän ja muita työkaluja, joiden avulla asentaja voi hoitaa työnsä fiksusti ja mielekkäästi.

Kun urakkansa tekee ripeästi ja viimeisen päälle, voi kasvattaa omaa ansiotasoaan.

– Asentajilla tavanomainen palkka on noin 40 000 euroa vuodessa. 50 000 euron palkka ei ole harvinaisuus.

Perehdytystä ja huolenpitoa

Entä mitä peltiasentajalta vaaditaan? Hyvä asenne ja käytöstavat, sekä halu menestyä. Liikkuminen tapahtuu pääosin omalla autolla. Työkalujen pitää pysyä kädessä ja nostimella työskennellessä ei saa puntti tutista.

Työ on poikkeuksia lukuun ottamatta päivätyötä omalla työssäkäyntialueella. Joskus saattaa tulla reissuhommia, joista sovitaan tapauskohtaisesti.

– Opastus työhön tapahtuu PetterSteel Academyn kautta. Kun uusi asentaja aloittaa työnsä, kokenut asentaja ottaa hänet hoiviinsa”, Mustonen sanoo.

– Tulokas perehdytetään lähtötasosta riippumatta tapaamme toimia ja asennusteknisiin seikkoihin tarpeiden mukaan. Kun kokemusta on kertynyt, asentaja hoitaa työnsä ja aikataulunsa hyvin itsenäisesti.

Vaikka työ on vapaata ja itsenäistä, asentajan tukena on vahva alueorganisaatio. Työntekijästä halutaan pitää hyvää huolta. Työsuhde-etuina ovat Epassi liikunta, kulttuuri ja hyvinvointi sekä lakisääteistä perustasoa laajempi työterveyshuolto ja kattava vapaa-ajan tapaturmavakuutus.

– Huolehdimme myös laadukkaista työvälineistä ja varustuksesta, jotta asennustyötä voi tehdä mukavasti kuivana ja lämpimänä sääolosuhteista riippumatta.

Palkkausmalli kohdillaan

Kuopiolaiselle Arto Pasaselle tuli juuri täyteen kahdeksan vuotta PetterSteelen leivissä.

– Pari työkaveriani siirtyi tänne, ja minä tulin perässä, sanoo Pasanen, joka teki aiemmin eristyspeltisepän töitä. Erikoistuminen rakennuspeltisepäksi tapahtui työn kautta.

Pasasella on parhaillaan työn alla neljä kerrostalotyömaata. Puijonkuppeessa kolme ja yksi Saaristokaupungissa.

– Mittaan, teen tilauksen ja asennan. Saan keskittyä omaan työhöni omassa aikataulussa. Työnjohto hoitaa kaiken muun. Asentajilla on firman puolesta läppärit, joilla tehdään kirjaukset ja peltitilaukset. Peltien tilaaminen on helppoa, kun sen voi tehdä järjestelmän kautta. Pellit toimitetaan omalta tehtaalta suoraan työmaalle. Pyrimme siihen, että peltiä tarvitsisi työstää mahdollisimman vähän työmaalla.

”PetterSteelin leivissä on niin hyvä olla, ettei ole tarvinnut etsiä muita töitä.”

Pasasen mielestä PetterSteelen urakkapalkkausmalli on kohdillaan. Järjestelmästä voi seurata työmaan keskituntiansiota reaaliajassa.

– Jos keskituntiansio näyttää laskevan, voi miettiä syitä sille ja tehdä työnsä fiksummin, mikäli mielii paremmille urakoille. Moni asentajamme pääsee 50 000 euron vuosiansioihin.

Pasanen arvostaa sitä, että firmassa mennään ihminen edellä.

– Pidetään saunailtoja ja koulutuspäiviä. Työterveys on huippuluokkaa ja oma esimies huolehtii työnteon edellytyksistä. Emme ole työnantajalle robotteja.

Kiinnostuitko peltiasentajan työstä? Vastaa tästä kyselylomakkeeseen ja siirry rekrytointiportaaliin.

PetterSteel

Olemme rakennuspellityksen edelläkävijä, jota uusi ja tuntematon ei pelota. Tehtävämme on uudistaa alaa, rakentaa asiakkaidemme menestystä ja suojata rakennuksia ympärillämme. PetterSteelillä tämä tarkoittaa laadun ja toimintamallien jatkuvaa kehittämistä asiakkaidemme ja työntekijöidemme kanssa.

Facebook

Instagram